κύρια φωτογραφία συνταγής Σφολιατίνια στριμμένα
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ @cook_8449870

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να προσθέσετε και τριμμένο ζαμπόν. Σερβίρεται σαν ορεκτικό!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 φύλλα φρέσκιας σφολιάτας
  2. 2 κροκάδια αραιωμένα με νερό
  3. μαύρο σουσάμι
  4. τριμμένη παρμεζάνα ή κασέρι ή κεφαλοτύρι
  5. άσπρο σουσάμι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χωρίζουμε με μαχαίρι κάθε φύλλο στη μέση, δηλαδή να βγούν 4 κομμάτια

  2. 2

    Αλείφουμε το καθένα με τον κρόκο

  3. 3

    Απλώνουμε στις επιφάνειες των 4 φύλλων σουσάμι και τυρί μπόλικο, πατώντας ελαφρά με τα χέρια

  4. 4

    Κολλάμε το 1 φύλλο πάνω στο 2ο ίσια να γίνουν ένα

  5. 5

    Το ίδιο και με το 2ο φύλλο σφολιάτας που έχουμε χωρίσει στα 2

  6. 6

    Πασπαλίζουμε με άσπρο σουσάμι

  7. 7

    Κόβουμε λωρίδες οριζόντια και στρίβουμε την κάθε λωρίδα με τα χέρια να στέκεται

  8. 8

    Αραδιάζουμε τα σφολιατίνια σε λαμαρίνα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς να ροδίσουν

Αντιδράσεις

Σχόλια (14)

golfo
golfo @cook_8452627
καλυτερα και πιο καθαρα απο αυτα που πουλανε οι φουρνοι ειναι τα σπιτικα.\nμου αρεσουν πολυ και τα κανω συχνα.\nελπιζω να σου αρεσουν οι φωτο?\nευχαριστω.

Από

ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
στις