Σφολιατίνια στριμμένα
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να προσθέσετε και τριμμένο ζαμπόν. Σερβίρεται σαν ορεκτικό!
Υλικά
-
2 φύλλα φρέσκιας σφολιάτας
-
2 κροκάδια αραιωμένα με νερό
-
μαύρο σουσάμι
-
τριμμένη παρμεζάνα ή κασέρι ή κεφαλοτύρι
-
άσπρο σουσάμι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χωρίζουμε με μαχαίρι κάθε φύλλο στη μέση, δηλαδή να βγούν 4 κομμάτια
-
2
Αλείφουμε το καθένα με τον κρόκο
-
3
Απλώνουμε στις επιφάνειες των 4 φύλλων σουσάμι και τυρί μπόλικο, πατώντας ελαφρά με τα χέρια
-
4
Κολλάμε το 1 φύλλο πάνω στο 2ο ίσια να γίνουν ένα
-
5
Το ίδιο και με το 2ο φύλλο σφολιάτας που έχουμε χωρίσει στα 2
-
6
Πασπαλίζουμε με άσπρο σουσάμι
-
7
Κόβουμε λωρίδες οριζόντια και στρίβουμε την κάθε λωρίδα με τα χέρια να στέκεται
-
8
Αραδιάζουμε τα σφολιατίνια σε λαμαρίνα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς να ροδίσουν
Σχόλια (14)