Σφολιατόπιτσα
Μια εύκολη λύση για όταν έχετε απρόοπτους επισκέπτες, παιδιά που πεινάνε ή ακόμα και μεγάλους που έχουν λιγούρα!
Υλικά
-
1 φύλλο σφολιάτας
-
1 ντομάτα σε φέτες
-
1 φλιτζ. μοτσαρέλα ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη
-
1 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
-
5-6 φέτες μπέικον σε κυβάκια
-
3-4 κ.σ. κέτσαπ
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
ρίγανη
-
πάπρικα
-
ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλείφουμε τον πάτο και τα πλαϊνά ενός πυρέξ με ελαιόλαδο και στρώνουμε τη σφολιάτα.
-
2
Στρώνουμε την κέτσαπ, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και πάπρικα.
-
3
Ρίχνουμε με τη σειρά την πιπεριά, το μπέικον, το τυρί και τις φέτες ντομάτας.
-
4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς (ανάλογα το φούρνο) στη ρύθμιση για τις πίτες (αέρας με γραμμή από κάτω) για 20-25'.
Σχόλια (15)