Σιεφταλιές

Bαθμολογία: 4.9474
       
 
19 ψήφοι
Τράγα, 05.02.10

Περιγραφή

Ο κυπριακός μεζές!!!

Σιεφταλιές

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 1/2 κιλό κιμά χοιρινό
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό
  • 3 κρεμμύδια
  • 500 γρ. μπόλια
  • λίπος αρνίσιο ή χοιρινό (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι άσπρο και μαύρο κατά βούληση
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κιμάδες
Μέθοδος: Κάρβουνα/grill
Κουζίνα: Κυπριακή
Δυσκολία: Με βίντεο
Φτιάχνει: 32 σιεφταλιές
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ψιλοκόβουμε το μαιντανό και τα κρεμμυδια.
  2. Βάζουμε στον κιμά τα μπαχαρικά και τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Ζυμώνουμε πολύ καλά.
  4. Πλένουμε καλά τη μπόλια με ξύδι για να μη μυρίζει και την ανοίγουμε καλά σε ένα πιάτο.
  5. Παίρνουμε λίγο κιμά και του δίνουμε ένα οβάλ σχήμα στα χέρια μας, στη συνέχεια τον τυλίγουμε με την μπόλια.
  6. Όταν τυλίξουμε όλες τις σιεφταλιές τις περνάμε σε σμίλες και τις ψήνουμε στα κάρβουνα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για μένα σιεφταλιές που δεν είναι ψημένες στα κάρβουνα δεν ειναι σιεφταλιές!!

Σχετικές συνταγές

    23 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Βαγγος 13, 11-2-10  
    Καλησπερα γεωργια!τελεια η συνταγη εγ ω ειμαι φαν της σεφταλιας!!!!!!!!και θελω να κανω μια ερωτηση!!!!!!λιπος που θα βρουμε????????
    #
    Σχόλιο από golfo, 11-2-10  
    Τραγα τις εχω φαει πολλες φορες απο μια γειτονισα Κυπρια και παντα τις εψηνε στο καρβουνο ωπου η μπολια σουρωνε ολο το λιπακι της και ο κιμας μεσα νοστιμιζε.
    οσο για το λιπος που γραφεις νομιζω οτι αν παρουμε τον κιμα με λιγο λιπακι το ιδιο δεν ειναι?
    οπως και να εχει εγω τρελαινομαι για σιεφταλιες!
    Τραγα θελω και κατι αλλο να σε ρωτησω εκτος απο τα πιπερια βαζεις καποιο αλλο μπαχαρικο?
    ευχαριστω πολυ.
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 11-2-10  
    Βαγγο απλα θα ζητησεις απο τον χασαπη σου να σου αλεσει μεσα στον κιμα λιγο περισσοτερο λιπος!!

    Γκολφω μου εγω δεν βαζω κανενα αλλο μπαχαρικο, οσο για τον κιμα ναι αυτο ακριβως εννοω...κιμα με περισσοτερο λιπος!!...ερχεται και βιντεακι για την συγκεκριμενη συνταγη...αναμενετε!!
    #
    Σχόλιο από πατσιλινάκου, 11-2-10  
    Εξαιρετικά!!! Τα δοκιμάσαμε στον 902 και σας προσκαλούμε να μας παρακολουθήσετε στις 24/2/2010 για να μάθετε όλα τα μυστικά γικυπριακά εδέσματα, δίπλες καλαματιανές και... πολλά άλλα!!!
    #
    Σχόλιο από MIKAELLA, 12-2-10  
    O πιο τέλειος κυπριακός μεζές!!!
    #
    Σχόλιο από stellasirios, 12-2-10  
    Αριστα και από μένα,είναι super μεζές!!!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 12-2-10  
    μμμμμμ!! ωραιος μεζες!!! τα εχω φτιαξει πολλες φορες :)Μπραβο στο τραγι μας!εγω νομιζα οτι κανεις μονο τουρτες!! αχαχαχαχαχαχα
    #
    Σχόλιο από LadyM, 12-2-10  
    Αχ τι τέλεια συνταγούλα!
    Ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από LadyM, 12-2-10  
    Τα ξέχασα!
    #
    Σχόλιο από iliana_maxim, 13-2-10  
    #
    Σχόλιο από fronimitis, 9-3-10  
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 8-7-10  
    Μου είχες πει την συνταγή πριν 1 χρόνο περίπου, τότε δεν είχες ανεβάσει την συνταγή. Θέλω να πω ότι είναι καταπληκτικές. Τις είχα φτιάξει όταν είχα κάνει τραπέζι, είχαν ξετρελλαθεί όλοι. ΄Εγιναν ανάρπαστες. ' Οχι 5 πηρουνάκια αλλά 105 !!!!!!! Σε ευχαριστούμε για την συνταγή Τράγα μου, χρυσοχέρα μου !!!!!!
    #
    Σχόλιο από MissPaparazzi, 18-8-10  
    Σαν τις σιεφταλιές μας δεν εχει πουθενά!!!
    #
    Σχόλιο από sofoulaki, 24-9-10  
    Αγαπηή Τράγα οι σεφταλιές είναι μεζές που αρέσει και σε μας και σε ευχαριστουμε που μας την έμαθες.Εμείς εδώ τις τρώμε και με ένα άλλο μπαχαρικό ακόμη την κανέλα την οποία προσωπικά λατρεύω.Δίνει μια γεύση θεική σε συνδιασμό όλων των άλλων.Αν δοκιμαστεί από κάποιους ας το σχολιάσουμε.Και πάλι ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από foteinoula89, 24-9-10  
    mou murizan thn wra pou tis epsines!!!!!! 8a tis ftiaksw opwsdhpote...
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 24-9-10  
    Τις έχω φτιάξει άπειρες φορές και είναι πολύ νόστιμες :) Το πρόβλημα είναι η μπόλια. Ενώ στη Κύπρο βρίσκεις πολύ εύκολα (ακόμα και κατεψυγμένες), εδώ πρέπει να πεις στον κρεοπώλη αν έχει, όταν θα έχει, να σου κρατήσει ένα κομμάτι!
    #
    Σχόλιο από monalizaa, 7-1-11  
    proti mou fora pou kano seftalies!! kai itan epitixia...prosthesa kai arnisio lipos (opos eipe kapios) kai vgikan akoma pio oraies!!

    #
    Σχόλιο από ΣΩΤΗΡΟΥΛΑ, 16-2-11  
    Αυτή είναι η αυθεντική συνταγή των σιεφταλιών!
    #
    Σχόλιο από stavroulla, 27-4-11  
    Ωραία συνταγή ετσι ακριβώς τη κάνουμε εμείς εδώ συν λίγη κανέλα και ψωμί μουλιασμένο και στραγγισμένο ελαφρά σε νερό για να είναι πιό αφράτες
    #
    Σχόλιο από stelia, 10-6-11  
    Είναι τέλεια η συνταγή σου Γεωργία μου!!! ΄Αψογο το βιντεάκι σου!!! Πώς θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά!!! Την έχω φτιάξει άπειρες φορές όπως και σήμερα και πρόσεξα ότι δεν έχω βαθμολογίσει!!!! Φυσικά και είναι πολύ λίγα τα 5 πηρουνάκια!!!Σ΄ευχαριστούμε πολύ!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    18 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από πατσιλινάκου, 11-2-10  
    Εξαιρετικά!!! Τα δοκιμάσαμε στον 902 και σας προσκαλούμε να μας παρακολουθήσετε στις 24/2/2010 για να μάθετε όλα τα μυστικά γικυπριακά εδέσματα, δίπλες καλαματιανές και... πολλά άλλα!!!
    #
    Σχόλιο από MIKAELLA, 12-2-10  
    O πιο τέλειος κυπριακός μεζές!!!
    #
    Σχόλιο από stellasirios, 12-2-10  
    Αριστα και από μένα,είναι super μεζές!!!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 12-2-10  
    μμμμμμ!! ωραιος μεζες!!! τα εχω φτιαξει πολλες φορες :)Μπραβο στο τραγι μας!εγω νομιζα οτι κανεις μονο τουρτες!! αχαχαχαχαχαχα
    #
    Σχόλιο από LadyM, 12-2-10  
    Αχ τι τέλεια συνταγούλα!
    Ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από LadyM, 12-2-10  
    Τα ξέχασα!
    #
    Σχόλιο από iliana_maxim, 13-2-10  
    #
    Σχόλιο από fronimitis, 9-3-10  
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 8-7-10  
    Μου είχες πει την συνταγή πριν 1 χρόνο περίπου, τότε δεν είχες ανεβάσει την συνταγή. Θέλω να πω ότι είναι καταπληκτικές. Τις είχα φτιάξει όταν είχα κάνει τραπέζι, είχαν ξετρελλαθεί όλοι. ΄Εγιναν ανάρπαστες. ' Οχι 5 πηρουνάκια αλλά 105 !!!!!!! Σε ευχαριστούμε για την συνταγή Τράγα μου, χρυσοχέρα μου !!!!!!
    #
    Σχόλιο από MissPaparazzi, 18-8-10  
    Σαν τις σιεφταλιές μας δεν εχει πουθενά!!!
    #
    Σχόλιο από sofoulaki, 24-9-10  
    Αγαπηή Τράγα οι σεφταλιές είναι μεζές που αρέσει και σε μας και σε ευχαριστουμε που μας την έμαθες.Εμείς εδώ τις τρώμε και με ένα άλλο μπαχαρικό ακόμη την κανέλα την οποία προσωπικά λατρεύω.Δίνει μια γεύση θεική σε συνδιασμό όλων των άλλων.Αν δοκιμαστεί από κάποιους ας το σχολιάσουμε.Και πάλι ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από foteinoula89, 24-9-10  
    mou murizan thn wra pou tis epsines!!!!!! 8a tis ftiaksw opwsdhpote...
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 24-9-10  
    Τις έχω φτιάξει άπειρες φορές και είναι πολύ νόστιμες :) Το πρόβλημα είναι η μπόλια. Ενώ στη Κύπρο βρίσκεις πολύ εύκολα (ακόμα και κατεψυγμένες), εδώ πρέπει να πεις στον κρεοπώλη αν έχει, όταν θα έχει, να σου κρατήσει ένα κομμάτι!
    #
    Σχόλιο από monalizaa, 7-1-11  
    proti mou fora pou kano seftalies!! kai itan epitixia...prosthesa kai arnisio lipos (opos eipe kapios) kai vgikan akoma pio oraies!!

    #
    Σχόλιο από ΣΩΤΗΡΟΥΛΑ, 16-2-11  
    Αυτή είναι η αυθεντική συνταγή των σιεφταλιών!
    #
    Σχόλιο από stelia, 10-6-11  
    Είναι τέλεια η συνταγή σου Γεωργία μου!!! ΄Αψογο το βιντεάκι σου!!! Πώς θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά!!! Την έχω φτιάξει άπειρες φορές όπως και σήμερα και πρόσεξα ότι δεν έχω βαθμολογίσει!!!! Φυσικά και είναι πολύ λίγα τα 5 πηρουνάκια!!!Σ΄ευχαριστούμε πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 16-2-12  
    Εξαιρετική συνταγή,την έκανα όπως στο βίντεο και έβαλα τον άντρα μου να ανάψει τζάκι για να γίνουν ωραία όπως μας προτείνεις
    ευχαριστούμε για την απίστευτα ωραία γεύση!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 9-3-13  
    Εξαιρετική νοστιμιά! Ήθελα πάααρα πολλά χρόνια να το φτιάξω αυτό το φαγάκι, δεν έβρισκα όμως μπόλια εύκολα...όταν έπεσε στα χέρια μου, τη φύλαξα γι αυτή τη συνταγή. Έγιναν πεντανόστιμα, κι ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή, τα 5 πηρουνάκια της πέφτουν λίγα.
    Αν κάποια στιγμή δε βρούμε μπόλια, μπορεί να γίνει και χωρίς αυτή, ξέρω ότι θ' αλλάξει η συνταγή, χρειάζεται να προσθέσω κάτι άλλο αντί της μπόλιας?

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Βαγγος 13, 11-2-10  
    Καλησπερα γεωργια!τελεια η συνταγη εγ ω ειμαι φαν της σεφταλιας!!!!!!!!και θελω να κανω μια ερωτηση!!!!!!λιπος που θα βρουμε????????
    #
    Σχόλιο από golfo, 11-2-10  
    Τραγα τις εχω φαει πολλες φορες απο μια γειτονισα Κυπρια και παντα τις εψηνε στο καρβουνο ωπου η μπολια σουρωνε ολο το λιπακι της και ο κιμας μεσα νοστιμιζε.
    οσο για το λιπος που γραφεις νομιζω οτι αν παρουμε τον κιμα με λιγο λιπακι το ιδιο δεν ειναι?
    οπως και να εχει εγω τρελαινομαι για σιεφταλιες!
    Τραγα θελω και κατι αλλο να σε ρωτησω εκτος απο τα πιπερια βαζεις καποιο αλλο μπαχαρικο?
    ευχαριστω πολυ.
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 11-2-10  
    Βαγγο απλα θα ζητησεις απο τον χασαπη σου να σου αλεσει μεσα στον κιμα λιγο περισσοτερο λιπος!!

    Γκολφω μου εγω δεν βαζω κανενα αλλο μπαχαρικο, οσο για τον κιμα ναι αυτο ακριβως εννοω...κιμα με περισσοτερο λιπος!!...ερχεται και βιντεακι για την συγκεκριμενη συνταγη...αναμενετε!!

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από stavroulla, 27-4-11  
    Ωραία συνταγή ετσι ακριβώς τη κάνουμε εμείς εδώ συν λίγη κανέλα και ψωμί μουλιασμένο και στραγγισμένο ελαφρά σε νερό για να είναι πιό αφράτες
    #
    Σχόλιο από tethgirl, 22-12-11  

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Το σωστό ψήσιμο στη σχάρα
    Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε barbeque. ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Ολα από κιμά.
    Ένα βιβλίο 37 αγαπημένων συνταγών, του/της rihardos
    KIMADES
    Ένα βιβλίο 14 αγαπημένων συνταγών, του/της mistik
    Κυριακάτικο τραπέζι
    Ένα βιβλίο 196 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoulitsa
    κιμαδες
    Ένα βιβλίο 55 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Κυρίως πιάτα-Φαγητά διάφορα.
    Ένα βιβλίο 283 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x