Σύκα κομπόστα με μέλι και μπαχαρικά
Ένα πολύ ωραίο κέρασμα, πιο ελαφρύ από το κλασικό γλυκό του κουταλιού και πανεύκολο να ετοιμαστεί!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από το βιβλίο"Ελλάδα- Τουρκία στο ίδιο τραπέζι", που το έδιναν ΤΑ ΝΕΑ πριν κανα χρόνο περίπου. Εγώ δεν είχα θυμάρι ρόφημα και αυτοσχεδίασα με τη μέθοδο του καφέ φίλτρουστο φίλτρο έβαλα 1 κ.γλ. θυμάρι ξερό και έριξα βραστό νερό. Το νερό που έβγαινε μετά ήταν αρωματισμένο! Δοκιμάστε το, είναι πολύ ελαφρύ και νόστιμο! Επίσης δεν είναι καθόλου χρονοβόρο και ούτε τα υλικά του είναι ακριβά! Καλή επιτυχία!
Υλικά
-
10-15 ξερά σύκα
-
1 ξυλάκι κανέλα
-
λίγο πιπέρι μαύρο
-
3 γαρίφαλα
-
1 φύλλο δάφνης
-
1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
-
1 φλ. ρόφημα θυμάρι
-
αμύγδαλα για το σερβίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά με 1 φλ. νερό και σιγοβράζουμε για 6-8 λεπτά.
-
2
Κλείνουμε το μάτι και σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα, αφήνοντάς την πάνω στο μάτι μέχρι να μαλακώσουν τα σύκα και να αναμειχθούν οι μυρωδιές.
-
3
Σερβίρουμε με το σιρόπι και τα αμύγδαλα.
Σχόλια (3)