Συκωτάκι αρνίσιο με κρεμμύδια (από Κύπρο)
Μια συνταγή που φτιάχνεται συνέχεια στην Κύπρο. Δοκιμάστε την)
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κατσικίσια συκωταριά. Επίσης καθώς φτιάχνουμε το φαγητό, μπορούμε να ετοιμάσουμε πιλάφι πουργούρι για να το συνοδεύσουμε, καθώς επίσης και πράσινη σαλάτα!
Υλικά
-
1 μέτρια συκωταριά αρνιού (1 κιλό)
-
5 μεγάλα κρεμμύδια
-
0.5 ποτήρι λάδι
-
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
-
1/4 ποτηριού ξύδι
-
αλάτι, πιπέρι
-
2 μέτρια φύλλα δάφνης
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά κόβουμε την συκωταριά μας σε μικρά κομμάτια (κύβους).
-
2
Βάζουμε το λάδι σε τηγάνι και αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε το συκωτάκι για να το σωτάρουμε.
-
3
Κόβουμε τα κρεμμύδια μας σε ροδέλες ή φέτες ενώ περιμένουμε να αρχίζει να κοκκινίζει το συκωτάκι.
-
4
Μόλις πάρει ένα κόκκινο χρώμα, ρίχνουμε και τα κρεμμύδια.
-
5
Αφήνουμε να κατεβάσουν τα υγρά τους και ανακατεύουμε που και που.
-
6
Όταν πιουν τα υγρά, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το κρασί και το ξύδι και βάζουμε τα 2 φύλλα δάφνης.
-
7
Σβήνουμε το φαγητό, μόλις πιεί το κρασί.
Σχόλια (10)