ntina3112
ntina3112 @luckystar

Σε 45 λεπτά θα έχετε ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που θα θυμίζει γκουρμέ εστιατόριο! Λέμε τώρα!;-)

Λίγα μυστικά ακόμα

Απλό νόστιμο, το είχα φάει σε ιταλικό εστιατόριο!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
4 άτομα
  1. 1 κιλό συκωτάκι
  2. 1/2 κιλό άγριο ρύζι
  3. 4 φρέσκα μανιτάρια
  4. 2 μεγάλα κρεμμύδια
  5. 2 σκελίδες σκόρδο
  6. ελαιόλαδο
  7. αλάτι, πιπέρι
  8. 2 σφηνάκια βαλσάμικο ξύδι
  9. 1 κ.γ. ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Φτιάχνετε το ρύζι όπως το πιλάφι 1 μέρος ρύζι, 2 μέρη νερό, αλάτι, πιπέρι. Εγώ συνηθίζω να καίω λίγο ελαιόλαδο και ρίχνω το ρύζι και μετά προσθέτω χλιαρό το νερό.

  2. 2

    Στο μεταξύ έχω κόψει τα κρεμμύδια μισοφέγγαρο, τα σοτάρω και μόλις μαραθούν καλά προσθέτω τη ζάχαρη και το ξύδι, παίρνουν μια βράση και τα απόσυρω απ΄ τη φωτιά.

  3. 3

    Τσιγαρίζω το σκόρδο, ρίχνω τα μανιτάρια χοντροκομμένα και όταν είναι έτοιμα τα βγάζω και τηγανίζω το συκωτάκι στο ίδιο λάδι, προσέχω όμως να είναι αφράτο να μην ξεραθεί πολύ.

  4. 4

    Σερβίρω το ρύζι, από πάνω τα μανιτάρια και το συκωτάκι κι από πάνω τα κρεμμύδια.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

ioannakara
ioannakara @hobbit1matrix2
Ομολογώ πως έκανα το συκώτι χωρίς το ρύζι. Ήταν όμως εξαιρετική ιδέα. Το κρεμμύδι δίνει μια πιο ήπια γεύση στο συκώτι και το κάνει πιο ... γκουρμέ. Το έχω καθιερώσει σαν "ψαγμένο" μεζέ.

Από

ntina3112
ntina3112 @luckystar
στις