Συκωταριά αρνίσια από το χωριό μου

Bαθμολογία: 4.8462
       
 
13 ψήφοι
pinalaki, 13.02.11

Περιγραφή

Την συνταγή αυτή την πήρα από την γιαγιά μου και από την γλυκιά μου τη μαμα. Aπλή, παραδοσιακή και νόστιμη, όπως την κάνουμε στο χωριό μου (Θεσσαλία), καθώς ο παππούς μου είχε προβατάκια, αρνάκια και το καλυτερο κρέας στο χωριό. Σας την προτείνω λοιπόν ανεπιφύλακτα!
Συκωταριά αρνίσια από το χωριό μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 αρνίσια συκωταριά (μαζι με τα γλυκάδια της).
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Αρνί - Κατσίκι
Φτιάχνει: 6 μεριδες
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε την συκωταριά και την κόβουμε κομματάκια
  2. Την ζεματάμε 2 νερα
  3. Μετά την βάζουμε στην κατσαρολα και ρίχνουμε 2 ποτήρια περίπου νερό να βράσει.
  4. Ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι
  5. Όταν βράσει, ρίχνουμε το λάδι και την τηγανίζουμε.
  6. Όταν κοκκινήσει ρίχνουμε την ρίγανη και τον χυμό λεμονιού.

Σχετικές συνταγές

    23 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 18-2-11  
    Ειναι τελεια αυτη η συκωταρια πραγματικα
    #
    Σχόλιο από maria1565, 18-2-11  
    κι εγώ απ΄την Θεσσαλία είμαι και την κάνω συχνά αυτή την συνταγή Υπέροχο μεζεδάκι για το κρασάκι μας.......
    #
    Σχόλιο από zefel, 18-2-11  
    Τι σημαίνει "τη ζεματάμε 2 νερά"; Και μετά, όταν βράσει, τη βγάζουμε από την κατσαρόλα, και την τηγανίζουμε στο τηγάνι;
    #
    Σχόλιο από thomaei, 18-2-11  
    KAI EGV APO TH THESALIA EIMAI.... NA KANOYME ENA CLAMP.... KORITSIA!! POLY NOSTIMH.. TI MOY THIMHSES.... THN AYLH MAS STO XORIO MOY... PASXA KAI ARNAKI STH SOYBLAKAI THN SYKOTARIA STO THGANI.. ETSI AKRIBOS THN EKANE H MAMA MOY KAI ETSI THN EMATHA KAI EGO.... OTI PREPEI GIA KRASOMEZEDAKI... KAI KRASASKI APO TO AMPELI MAS STO XORIO..
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 18-2-11  
    κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια (και για τα πιρουνακια σας)..και χαίρομαι πολύ που σας ξυπνάω όμορφες αναμνήσεις..zefel μου όταν λέω ζεματάμε 2 νερά εννοώ ότι αφήνουμε την συκωταριά μας να πάρει 2 βράσεις και πετάμε το νερό..μετά βάζουμε άλλο νεράκι και όταν σωθει και έχει πια βρασει όπως είναι χωρίς να την βάλουμε σε τηγάνι, στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το λαδάκι και την κοκκινίζουμε.

    με κρασάκι πάει τέλεια...και αν είναι και παραγωγή μας!!!! κορίτσια μου έχετε ανοίξει την όρεξη και ειμαι και σε δίαιτα λόγω ίωσης!!!!
    #
    Σχόλιο από fot1n1, 19-2-11  
    Βάζω 5 πηρουνάκια στη συνταγή σου....όχι μόνο γιατί είναι πεντανόστιμη αλλά κι επειδή μου θυμίζει κι εμένα τη γιαγιά και το χωριό στα Τρίκαλα....τρελαίνομαι για τη συκωταριά γενικότερα κ έτσι μου έμαθε η γιαγιά να τη φτιάχνω....μου έλεγε χαρακτηριστικά:"όταν θα αρχίσει να σώνεται το νερό ρίξε το λαδάκι και μετά θα μείνει αυτό και θα τηγανιστεί".... μιαμ μιαμ και πάλι ευχαριστώ για τις αναμνήσεις!!!
    #
    Σχόλιο από golfo, 19-2-11  
    τελεια ετσι,εμεις την τσακιζουμε την συκωταριά.
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 19-2-11  
    ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια..
    χαιρομαι που σασ ερεσει..
    #
    Σχόλιο από savefico, 20-2-11  
    Υπέροχο μεζεδακι, κι εγώ έτσι λαδορίγανη τη φτιάχνω, εις πείσμα των ευρωπαικών οδηγιών υγιεινής που παλαιότερα ειδικά, θέλανε να μας στερήσουνε μέχρι και τις συκωταρίτσες... Μπράβο pinalaki :-)
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 20-2-11  
    savefico σε ευχαριστώ πολύ!!
    #
    Σχόλιο από Νεφελακι, 26-6-11  
    Και εγω απο Θεσσαλια ειμαι και ετσι την κανουνε οι γιαγιαδες μου,η μητερα μου και ολοι τρωνε 2 μεριδες.Εγω δεν μπορεσα ποτε να το δοκιμασω(ειμαι και χορτοφαγος χρονια) αλλα αυτο ειναι ασχετο.Παντως μπραβο που την ανεβασες!
    #
    Σχόλιο από akamatra, 26-6-11  
    Και εγώ κοντοχωριανή σας είμαι....Μπράβο απλή & παραδοσιακή συνταγή
    #
    Σχόλιο από marileta, 26-6-11  
    Μπράβο βρε παιδιά!Τι μου θυμίσατε τώρα!Α ρε πατρίδα!
    #
    Σχόλιο από Wendy, 26-6-11  
    Κορίτσια κι εγώ στο club από Καρδίτσα μεριά. Η συκωταριά είναι all time classic στα μέρη μας. Γειά σου πατρίδα!
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 5-12-11  
    σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια!!!!!!!!! να είστε καλά!
    #
    Σχόλιο από ath46, 4-2-12  
    Κι εμείς έτσι σχεδόν την κάνουμε, χωρίς να τη ζεματάμε όμως. Απλά την αλευρώνουμε και την τηγανίζουμε και μετά την τσακίζουμε
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 15-2-12  
    κλασσική νόστιμη συνταγή! ευχαριστώ!!!
    #
    Σχόλιο από personna, 23-2-12  
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΒΟΛΟ ΜΕΡΙΑ!!ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΚΟΡΔΟ,ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΠΟΛΥ!Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙ,ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ..
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 10-5-12  
    σε ευχαριστώ παρα πολυ!! μμμ!! ναι σςστά με σκόρδο! την επόμενη φορά θα προσθέσω!! έτσι εινια!! εχουν δικαιο οι μαμάδες!!
    #
    Σχόλιο από natalitsa86, 5-9-13  
    σ'ευχαριστώ πολύ για την συνταγή,την εκτέλεσα κατά γράμμα και ο αδελφός μου που μοιραστήκαμε το αποτέλεσμα ξετρελλάθηκε! Να'σαι καλά !
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    22 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 18-2-11  
    Ειναι τελεια αυτη η συκωταρια πραγματικα
    #
    Σχόλιο από maria1565, 18-2-11  
    κι εγώ απ΄την Θεσσαλία είμαι και την κάνω συχνά αυτή την συνταγή Υπέροχο μεζεδάκι για το κρασάκι μας.......
    #
    Σχόλιο από thomaei, 18-2-11  
    KAI EGV APO TH THESALIA EIMAI.... NA KANOYME ENA CLAMP.... KORITSIA!! POLY NOSTIMH.. TI MOY THIMHSES.... THN AYLH MAS STO XORIO MOY... PASXA KAI ARNAKI STH SOYBLAKAI THN SYKOTARIA STO THGANI.. ETSI AKRIBOS THN EKANE H MAMA MOY KAI ETSI THN EMATHA KAI EGO.... OTI PREPEI GIA KRASOMEZEDAKI... KAI KRASASKI APO TO AMPELI MAS STO XORIO..
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 18-2-11  
    κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια (και για τα πιρουνακια σας)..και χαίρομαι πολύ που σας ξυπνάω όμορφες αναμνήσεις..zefel μου όταν λέω ζεματάμε 2 νερά εννοώ ότι αφήνουμε την συκωταριά μας να πάρει 2 βράσεις και πετάμε το νερό..μετά βάζουμε άλλο νεράκι και όταν σωθει και έχει πια βρασει όπως είναι χωρίς να την βάλουμε σε τηγάνι, στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το λαδάκι και την κοκκινίζουμε.

    με κρασάκι πάει τέλεια...και αν είναι και παραγωγή μας!!!! κορίτσια μου έχετε ανοίξει την όρεξη και ειμαι και σε δίαιτα λόγω ίωσης!!!!
    #
    Σχόλιο από fot1n1, 19-2-11  
    Βάζω 5 πηρουνάκια στη συνταγή σου....όχι μόνο γιατί είναι πεντανόστιμη αλλά κι επειδή μου θυμίζει κι εμένα τη γιαγιά και το χωριό στα Τρίκαλα....τρελαίνομαι για τη συκωταριά γενικότερα κ έτσι μου έμαθε η γιαγιά να τη φτιάχνω....μου έλεγε χαρακτηριστικά:"όταν θα αρχίσει να σώνεται το νερό ρίξε το λαδάκι και μετά θα μείνει αυτό και θα τηγανιστεί".... μιαμ μιαμ και πάλι ευχαριστώ για τις αναμνήσεις!!!
    #
    Σχόλιο από golfo, 19-2-11  
    τελεια ετσι,εμεις την τσακιζουμε την συκωταριά.
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 19-2-11  
    ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια..
    χαιρομαι που σασ ερεσει..
    #
    Σχόλιο από savefico, 20-2-11  
    Υπέροχο μεζεδακι, κι εγώ έτσι λαδορίγανη τη φτιάχνω, εις πείσμα των ευρωπαικών οδηγιών υγιεινής που παλαιότερα ειδικά, θέλανε να μας στερήσουνε μέχρι και τις συκωταρίτσες... Μπράβο pinalaki :-)
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 20-2-11  
    savefico σε ευχαριστώ πολύ!!
    #
    Σχόλιο από Νεφελακι, 26-6-11  
    Και εγω απο Θεσσαλια ειμαι και ετσι την κανουνε οι γιαγιαδες μου,η μητερα μου και ολοι τρωνε 2 μεριδες.Εγω δεν μπορεσα ποτε να το δοκιμασω(ειμαι και χορτοφαγος χρονια) αλλα αυτο ειναι ασχετο.Παντως μπραβο που την ανεβασες!
    #
    Σχόλιο από akamatra, 26-6-11  
    Και εγώ κοντοχωριανή σας είμαι....Μπράβο απλή & παραδοσιακή συνταγή
    #
    Σχόλιο από marileta, 26-6-11  
    Μπράβο βρε παιδιά!Τι μου θυμίσατε τώρα!Α ρε πατρίδα!
    #
    Σχόλιο από Wendy, 26-6-11  
    Κορίτσια κι εγώ στο club από Καρδίτσα μεριά. Η συκωταριά είναι all time classic στα μέρη μας. Γειά σου πατρίδα!
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 5-12-11  
    σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια!!!!!!!!! να είστε καλά!
    #
    Σχόλιο από ath46, 4-2-12  
    Κι εμείς έτσι σχεδόν την κάνουμε, χωρίς να τη ζεματάμε όμως. Απλά την αλευρώνουμε και την τηγανίζουμε και μετά την τσακίζουμε
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 15-2-12  
    κλασσική νόστιμη συνταγή! ευχαριστώ!!!
    #
    Σχόλιο από personna, 23-2-12  
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΒΟΛΟ ΜΕΡΙΑ!!ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΚΟΡΔΟ,ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΠΟΛΥ!Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙ,ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ..
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 10-5-12  
    σε ευχαριστώ παρα πολυ!! μμμ!! ναι σςστά με σκόρδο! την επόμενη φορά θα προσθέσω!! έτσι εινια!! εχουν δικαιο οι μαμάδες!!
    #
    Σχόλιο από natalitsa86, 5-9-13  
    σ'ευχαριστώ πολύ για την συνταγή,την εκτέλεσα κατά γράμμα και ο αδελφός μου που μοιραστήκαμε το αποτέλεσμα ξετρελλάθηκε! Να'σαι καλά !
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 14-9-13  
    χαίρομαι πολύ που απολαύσατε την σνυταγή!! σας ευχαριστώ πολυ πολυ!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από zefel, 18-2-11  
    Τι σημαίνει "τη ζεματάμε 2 νερά"; Και μετά, όταν βράσει, τη βγάζουμε από την κατσαρόλα, και την τηγανίζουμε στο τηγάνι;

    0 Παραλλαγές

    Το tip της ημέρας

    Σπάστε το τσόφλι του αυγού σας στα δύο, γεμίστε τα με χώμα και προσθέστε στο καθένα 1-2 σπόρους. Όταν φυτρώσουν, φυτέψτε το φυτό σας στη γλάστρα χωρίς να αφαιρέσετε το τσόφλι διότι με τον καιρό θα διαβρωθεί ενώ θα θρέφει διαρκώς τα φυτά σας με ασβέστιο.

    Τη συνταγή προτείνουν:

    για Πάσχα
    Ένα βιβλίο 63 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoulitsa
    Αγαπημένες συνταγές κρεας
    Ένα βιβλίο 208 αγαπημένων συνταγών, του/της sandys
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 38 αγαπημένων συνταγών, του/της ofisofi
    Πασχαλινό τραπέζι
    Ένα βιβλίο 49 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    ΠΑΣΧΑ-ΑΛΜΥΡΑ -ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 54 αγαπημένων συνταγών, του/της thomaei