Συκωταριά αρνίσια από το χωριό μου
Την συνταγή αυτή την πήρα από την γιαγιά μου και από την γλυκιά μου τη μαμα. Aπλή, παραδοσιακή και νόστιμη, όπως την κάνουμε στο χωριό μου (Θεσσαλία), καθώς ο παππούς μου είχε προβατάκια, αρνάκια και το καλυτερο κρέας στο χωριό. Σας την προτείνω λοιπόν ανεπιφύλακτα!
Υλικά
-
1 αρνίσια συκωταριά (μαζι με τα γλυκάδια της).
-
χυμό από 2 λεμόνια
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
ρίγανη
-
ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε την συκωταριά και την κόβουμε κομματάκια
-
2
Την ζεματάμε 2 νερα
-
3
Μετά την βάζουμε στην κατσαρολα και ρίχνουμε 2 ποτήρια περίπου νερό να βράσει.
-
4
Ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι
-
5
Όταν βράσει, ρίχνουμε το λάδι και την τηγανίζουμε.
-
6
Όταν κοκκινήσει ρίχνουμε την ρίγανη και τον χυμό λεμονιού.
Σχόλια (28)