Συκώτι ή συκωταριά στο φούρνο με ρύζι

Bαθμολογία: 4.6
       
 
10 ψήφοι
ΜΑΡΑΤΑ, 30.04.09

Περιγραφή

Έυκολο, νόστιμο, γρήγορο και υγιεινό φαγητό για αυτούς που τους αρέσει το συκώτι αλλά δεν θέλουν να μασάνε με τις ώρες και να γεμίζουν τον κόσμο λάδια με το τηγάνι.
Συκώτι ή συκωταριά στο φούρνο με ρύζι

Τι χρειαζόμαστε:

  • Μια συκωταριά ή 1 κιλό συκώτι
  • 1/2 κιλό ρύζι κίτρινο αμερικάνικο
  • Χυμό απο 2-3 λεμόνια
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Φούρνου
Περιέχει: Ρύζι
Σερβίρει: 6 μεριδες περίπου
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβουμε το συκώτι σε μπουκιές.
  2. Το βάζουμε σε ταψί ή πυρέξ μαζί με το λαδάκι και το λεμόνι προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και το αλατοπίπερο με την ρίγανη.
  3. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
  4. Προσθέτουμε το ρύζι πριν ροδίσει το συκώτι (όταν έχει εκείνο το άσπρο χρώμα που δείχνει οτι έχει μισόψηθει).
  5. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νεράκι και χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180.
  6. Μόλις φουσκώσει το ρύζι το φαγητό είναι έτοιμο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν την συνταγή την κάνουμε με σκέτο συκώτι μοσχαρίσιο σε μισή ώρα με 45 λεπτά περίπου θα είναι έτοιμο ενώ με ολόκληρη συκωταριά αρνίσια θα πάρει λίγο παραπάνω ώρα.

Το ρύζι πρέπει να το βάλουμε οποσδήποτε σε μισοψημένο συκώτι γιατί αν το αργήσουμε ως που να φουσκώσει θα γίνει το συκωτάκι τσίχλα!!!

Αν επίσης είστε λάτρεις του ξυνού, το φαγητό σηκώνει μπόλικο λεμονάκι.

Προτείνω και μια πατέντα. Στην άκρη του πιάτου σας οταν θα το τρώτε ανακατέψτε 1-2 πιρουνιές φαγητού με μια κουταλίτσα γιαούρτι σακούλας ή στραγγιστό. Θα με θυμηθείτε!!!Εμένα τρέχουν τα σάλια μου!!!

Καλά τσιμπούσια!!!

Το σχόλιο του/της διαιτολόγου

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας αυτού του πιάτου σε βιταμίνη Α οι εγκυμονούσες είναι καλό να το αποφεύγουν

Σχετικές συνταγές

    13 Όλα

    #
    Σχόλιο από BAL, 13-5-09  
    ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΟΣΟ ΝΟΣΤΙΜΟ! ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΤΟΥ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΜΠΡΑΒΟ!
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΑΤΑ, 14-5-09  
    Σε ευχαριστώ πολύ BALίτσα!!!Είναι όντως ένας συνδιασμός που αν δεν τον φάς δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο τέλειος είναι!!!
    #
    Σχόλιο από Βαγγος 13, 8-6-09  
    λοιπον εγω ειμαι φαν του συκωτιου και της συκωταριας γενικα. το φαι αυτο φαινεται πραγματικα εκπληκτικο.θα δοκιμαστει σε συντομο χρονικο διαστημα.και να κανω και μια ερωτηση;;πεντε λεπτα πριν το βγαλω απο τον φουρνο να βαλω λιγο τυρακι πθικαντικο απο πανω;.δινω μια ιδες.και παλι μπραβο για την συνταγη.
    #
    Σχόλιο από Roulitsa31, 1-12-09  
    poli orea sintagi gia autous pou latrevoun to sikoti tin dokimasa k glifame ta daxtila mas.to sikoti emine poli malako k oxi stegno.mpravooo
    #
    Σχόλιο από Andreans, 2-2-10  
    H KALHTERH SIDAGI ME SIKOTI POU EHW FAEI.. EINAI AYTH! SE EYXARISTW
    #
    Σχόλιο από stroumfisma, 12-10-10  
    Μου άρεσε πάρα πολύ!! Και χαίρομαι που απέφυγα το τηγάνι (Γιατί μόνο έτσι ήξερα να το κάνω).
    #
    Σχόλιο από tortilla, 2-10-11  
    Ήταν τόσο νόστιμο με το γιαουρτάκι που τελικά το ανακάτεψα με όλο μου το φαγητό :-)
    #
    Σχόλιο από nadiaouzou, 27-11-11  
    Υπεροχη συνταγη! την κανω χρονια μονο που ριχνω και λιγο σκορδο.επισησ με τα ιδια υλικα γινεται και στην κατσαρολα αλλα τσιγαριζουμε το σηκωτι και ιστερα προσθετουμε νερο και ριζι!
    αντε και καλη μασ ορεξη!
    #
    Σχόλιο από Κ.Βασω, 21-3-12  
    Αυτη η συνταγη γινεται ακομα πιο νοστιμη αν πρωτα σοταρουμε τα συκωτακια βαζοντας και κομμενη πιπερια και κατοπιν τα τοποθετησουμε στο πιρεξ με το αναλογο νερο και ρυζι.
    #
    Σχόλιο από marmelada81, 4-2-13  
    Πολύ νόστιμη συνταγή αν και λιγο ξινή για τα γούστα μου(με 2 λεμονάκια).Την επόμενη φορά(που θα γίνει σύντομα)θα είναι με λιγότερο λεμονακι.
    #
    Σχόλιο από katerinio, 3-10-13  
    Σε ευχαριστώ πολύ για την συνταγή, έγινε πάρα πολύ καλή, θα δοκιμάσω και το τσιγάρισμα πριν το βάλω στο πυρέξ.
    #
    Σχόλιο από maroulo, 20-11-13  
    Ωραίο αλλά ήθελε πιο πολυ νερό
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΑΤΑ, 20-11-13  
    Σας ευχαριστώ για την ψήφο και όλα τα καλά λόγια!!! είναι όντως μια πολύ καλή λύση για όσους θέλουν λίγο πιο μαλακό το συκώτι και πιο ελαφριά απο το τηγάνι.

    12 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από BAL, 13-5-09  
    ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΟΣΟ ΝΟΣΤΙΜΟ! ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΤΟΥ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΜΠΡΑΒΟ!
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΑΤΑ, 14-5-09  
    Σε ευχαριστώ πολύ BALίτσα!!!Είναι όντως ένας συνδιασμός που αν δεν τον φάς δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο τέλειος είναι!!!
    #
    Σχόλιο από Βαγγος 13, 8-6-09  
    λοιπον εγω ειμαι φαν του συκωτιου και της συκωταριας γενικα. το φαι αυτο φαινεται πραγματικα εκπληκτικο.θα δοκιμαστει σε συντομο χρονικο διαστημα.και να κανω και μια ερωτηση;;πεντε λεπτα πριν το βγαλω απο τον φουρνο να βαλω λιγο τυρακι πθικαντικο απο πανω;.δινω μια ιδες.και παλι μπραβο για την συνταγη.
    #
    Σχόλιο από Roulitsa31, 1-12-09  
    poli orea sintagi gia autous pou latrevoun to sikoti tin dokimasa k glifame ta daxtila mas.to sikoti emine poli malako k oxi stegno.mpravooo
    #
    Σχόλιο από Andreans, 2-2-10  
    H KALHTERH SIDAGI ME SIKOTI POU EHW FAEI.. EINAI AYTH! SE EYXARISTW
    #
    Σχόλιο από stroumfisma, 12-10-10  
    Μου άρεσε πάρα πολύ!! Και χαίρομαι που απέφυγα το τηγάνι (Γιατί μόνο έτσι ήξερα να το κάνω).
    #
    Σχόλιο από tortilla, 2-10-11  
    Ήταν τόσο νόστιμο με το γιαουρτάκι που τελικά το ανακάτεψα με όλο μου το φαγητό :-)
    #
    Σχόλιο από nadiaouzou, 27-11-11  
    Υπεροχη συνταγη! την κανω χρονια μονο που ριχνω και λιγο σκορδο.επισησ με τα ιδια υλικα γινεται και στην κατσαρολα αλλα τσιγαριζουμε το σηκωτι και ιστερα προσθετουμε νερο και ριζι!
    αντε και καλη μασ ορεξη!
    #
    Σχόλιο από marmelada81, 4-2-13  
    Πολύ νόστιμη συνταγή αν και λιγο ξινή για τα γούστα μου(με 2 λεμονάκια).Την επόμενη φορά(που θα γίνει σύντομα)θα είναι με λιγότερο λεμονακι.
    #
    Σχόλιο από katerinio, 3-10-13  
    Σε ευχαριστώ πολύ για την συνταγή, έγινε πάρα πολύ καλή, θα δοκιμάσω και το τσιγάρισμα πριν το βάλω στο πυρέξ.
    #
    Σχόλιο από maroulo, 20-11-13  
    Ωραίο αλλά ήθελε πιο πολυ νερό
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΑΤΑ, 20-11-13  
    Σας ευχαριστώ για την ψήφο και όλα τα καλά λόγια!!! είναι όντως μια πολύ καλή λύση για όσους θέλουν λίγο πιο μαλακό το συκώτι και πιο ελαφριά απο το τηγάνι.

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Κ.Βασω, 21-3-12  
    Αυτη η συνταγη γινεται ακομα πιο νοστιμη αν πρωτα σοταρουμε τα συκωτακια βαζοντας και κομμενη πιπερια και κατοπιν τα τοποθετησουμε στο πιρεξ με το αναλογο νερο και ρυζι.

    Σχετικά άρθρα

    Τα κομμάτια του μοσχαριού
    Να που υπάρχει ένα ποντίκι που τρώγεται... Μ...
    Τα κομμάτια του μοσχαριού
    Να που υπάρχει ένα ποντίκι που τρώγεται... Μ...
    Ρύζι
    Μέσα στο σάιτ μας έχουμε πάρα πολλές συνταγές ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 97 αγαπημένων συνταγών, του/της eirini_d
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της AndrasStaKatsarolikaSOS
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 39 αγαπημένων συνταγών, του/της anemone
    Συκώτι
    Ένα βιβλίο 3 αγαπημένων συνταγών, του/της NIN
    Κυρίως πιάτα-Φαγητά διάφορα.
    Ένα βιβλίο 283 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x