Συκώτι με ρύζι και γιαούρτι
Είναι σαν την γέμιση της Χριστουγεννιάτικης γαλοπούλας που αγαπούν όλοι περισσότερο από την γαλοπούλα....
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να το κάνετε και με περισσότερα ή λιγότερα υλικά ανάλογα πως σας αρέσει η γεμιση.. επίσης μπορείτε να κόψετε μικρά κομματακια το συκώτι η να χρησίμοποιήσεται συκωτάκια πουλιών.. Απλά εγώ προτειμώ το μοσχαρίσιο γιατι είναι πιο υγιεινό. Επίσης μπορείτε να βάλετε αντί γιαούρτι ...κρέμα γάλακτος αλλά θα είναι πολύ πιο βαρύ και γεμάτο θερμίδες....
Υλικά
-
3 κομμάτια μεγάλα συκώτι
-
2 κούπες ρύζι
-
5 κούπες νερό
-
1 γιαουρτάκι
-
1 κούπα λευκό κρασί
-
σταφίδες
-
καστανα
-
ρίγανη
-
αλάτι πιπέρι
-
3 κουταλάκια λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλατοπιπερώνουμε το συκώτι και το βάζουμε μαζί με το λάδι και το κρασί στην γαστρα στους 200 για 10 λεπτά.
-
2
Κατόπιν ρίχνουμε το νερό το ρύζι και επιπλέον αλάτι, την ρίγανη και όλα τα υλικά και το ψήνουμε στους 150 βαθμούς για κανενα 20λεπτο, μέχρι το ρύζι να τραβήξει όλα τα υγρά.
-
3
Τέλος βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο, ριχνουμε το γιαούρτι μέσα και το ανακατέυουμε. Είναι έτοιμο...δοκιμάστε!!!
Σχόλια (13)