Συκώτι Μοσχαρίσιο με σάλτσα πορτοκαλιού

Bαθμολογία: 4.7273
       
 
55 ψήφοι
Arience, 14.09.07
Συκώτι Μοσχαρίσιο με σάλτσα πορτοκαλιού
photo: mama

Συνταγή από:

Arience

13 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 μοσχαρίσιο συκώτι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1 κτσ ξύδι βαλσάμικο
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κτγ κορν φλαουρ
  • Αλάτι - πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μοσχάρι
Μέθοδος: Τηγανιού
Δυσκολία: Γρήγορο
Περιέχει: Βαλσάμικο
Σερβίρει: 3-4 άτομα
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 3' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 15' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζουμε ελαφρά το συκώτι και από τις 2 μεριές.
  2. Στη συνέχεια σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και χαμηλώνουμε την ένταση του ματιού. Προσθέτουμε το βαλσάμικο και αφήνουμε το φαγητό μας να μαγειρευτεί για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι κατά βούληση.
  3. Αναμιγνύουμε σε ένα ποτήρι κρασιού νερό με το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στο φαγητό για να δέσει η σάλτσα του.
  4. Σερβίρουμε ζεστό με φρεσκοκομμένο πιπέρι

Το σχόλιο του/της διαιτολόγου

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας αυτού του πιάτου σε βιταμίνη Α οι εγκυμονούσες είναι καλό να το αποφεύγουν

Σχετικές συνταγές

    68 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από mamaka, 5-4-09  
    Έκανα σήμερα την συνταγή σου και ήταν υπέροχη. Βέβαια αντί για πορτοκάλι έβαλα μανταρίνι για να είναι λίγο πιο γλυκό, λόγω των μικρών παιδιών. Ήταν νόστημο. Να φανταστείς τα παιδιά που δεν τους αρέσουν και πολύ το συκώτι, το έφαγαν ευχάριστα. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ Arience!!!
    #
    Σχόλιο από mama, 6-4-09  
    Για μας που τρώμε συχνά μοσχαρίσιο συκώτι λόγω υγείας ήταν μια πολύ ωραία αλλαγή.. Το πόσο δένει το μπαλσάμικο με το πορτοκάλι δεν το περίμενα...με ρυζάκι μπασμάτι εξαιρετικό...Πάρα πολύ καλή... Ευχαριστώ...
    #
    Σχόλιο από Nataly, 6-4-09  
    Πολύ καλή συνταγή, εξαιρετική γεύση. Πράγματι το πορτοκάλι δένει με το βαλσαμικό. είχα δοκιμάσει κάτι παρόμοιο στη Βενετία, όπου σερβίρουν τα κομμάτια του συκωτιού πάνω σε φύλλα ρόκας!δοκιμάστε το, του πάει πολύ.
    #
    Σχόλιο από Arience, 6-4-09  
    Σας ευχαριστώ πολύ!
    Θα το δοκιμάσω με μανταρίνι αλλά και με φύλλα ρόκας. Εκτός από νόστιμο, πρέπει να είναι και ωραίο χρωματικά
    #
    Σχόλιο από delicious, 7-4-09  
    Την συνταγή μπορώ να την κάνω με κοτόπουλο φιλέτο στήθος αντί για συκώτι?
    Ταιριάζει ή όχι?
    #
    Σχόλιο από Arience, 7-4-09  
    Τα πουλερικά υποτίθεται ταιριάζουν πολύ με το πορτοκάλι οπότε πιστεύω ότι σίγουρα θα ταιριάζει - ίσως μάλιστα και περισσότερο από ότι στο συκώτι. Θα είναι κάπως σαν γλυκόξυνο. Εγώ θα πρόσθετα και ένα μπαχαρικό όπως λίγη πάπρικα ή λίγο κάρυ. Δεν το έχω δοκιμάσει έτσι όμως.
    #
    Σχόλιο από delicious, 7-4-09  
    Το έκανα με κοτόπουλο και το συνόδευσα με ρύζι (ρίχνοντάς του σάλτσα από το φαγητό στο σερβίρισμα) αλλά είχε πολύ έντονη την γεύση πορτοκαλιού. Την ώρα που το έτρωγα καταλάβαινα σαν κάτι να του λείπει, οπότε έχεις δίκιο που προτείνεις και κάποιο extra μπαχαρικό. Το πιο σημαντικό είναι για εμένα που το έφαγαν τα παιδιά μου, τους άρεσε πολύ, εμένα πάλι χμ!
    Δεν θα βαθμολογήσω τώρα για να μην αδικήσω την συνταγή (που άλλωστε δεν έκανα όπως έπρεπε), αλλά μόλις τη φτιάξω με συκώτι.
    Thanks!
    #
    Σχόλιο από delicious, 13-4-09  
    Την έφτιαξα σήμερα με συκώτι και την συνόδευσα με ρύζι μακρύκοκκο, ρίχνοντας σάλτσα από πάνω. Η γεύση του συκωτιού ήταν τόσο ελαφριά και δεν μύριζε καθόλου το συκώτι! Τα παιδιά μου το έφαγαν όλο και με παρακάλεσαν να το φτιάχνω πάντα έτσι! Δεν θα τους χαλάσω το χατίρι και εγώ το προτιμώ!

    Υ.Γ. Έκανα μία μικρή αλλαγή έσβησα με μπαλσάμικο και μετά πρόσθεσα το χυμό!
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 18-6-09  
    delicius ποια η διαφορα?
    #
    Σχόλιο από delicious, 18-6-09  
    Δεν ξέρω αν επί της ουσίας, δηλαδή της γεύσης, έχει καμμία διαφορά αλλά μου κάθησε καλύτερα να σβήσω με μπαλσάμικο.
    Έτσι δεν κάνουμε στα φαγητά? σβήνουμε με ξύδι ή κρασί και μετά προσθέτουμε οτιδήποτε άλλο (π.χ. ντοματοχυμό) και αφήνουμε το φαγητό να βράσει.
    Λέω εγώ τώρα!
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 19-6-09  
    Λογική η σκεψη σου...Πάντως εγω εσβησα με πορτοκάλι και μετα εριξα ξυδι(επειδη μας αρεσει το μπαλσαμικο εβαλα τρεις κουταλιες).

    Η συνταγη ειναι υπεροχη ο αντρας μου καταενθουσιαστηκε πιο πολύ επειδη δεν μυριζε καθολου το συκώτι και με διεταξε (χιχιχι) να το φτιαχνω ετσι...Μπραβο Arience, πεντε πιρουνακια εχεις απο τον αντρουλη μου ειδικα για τη σαλτσουλα που μενει!!!
    Α! ξεχασα να πω οτι το συνοδευσα με αγριο ρυζι....μαγεια φτιαξτε το να δειτε νοστιμια!!!
    #
    Σχόλιο από GreekLoverBoy, 14-10-09  
    ποπό, συγχαρτήρια και από την οικογένεια!

    σήμερα το'ψησα γιατί είχα υπόλοιπο ρύζι και αρακά στο ψυγείο και έψαχνα κάτι να τα συνδυάσω.

    άψογο!
    ειδικά αν θέλετε κάτι στα γρήγορα και κοντεύει δείπνο.

    το μόνο που συνιστώ είναι περισσότερο κορν φλάουρ γιατί το 1 κγ είναι λίγο αν θέλετε μπόλικη σάλτσα.

    1 κ.σούπας σε 1 φλ/ποτήρι νερό είναι η συνιστώμενη αναλογία για να δέσει εγκαίρως και να μην παραψηθεί το συκωτάκι.

    για τους αρχάριους σεφ:

    το ελαιόλαδο μπαίνει πρώτο.
    συνιστώ 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρισμα από 1 λεπτό κάθε πλευρά. όχι παραπάνω.
    ό,τι αίμα παραμένει θα ψηθεί στη συνέχεια.

    Μάικ
    #
    Σχόλιο από Esme, 27-11-09  
    Πολύ καλή συνταγή! Ο χυμός πορτοκάλι "σπαέι" την μυρωδιά του συκωτιού. Δεν χρησιμοποίησα κορν φλάουρ,δεν χρειάστηκε, έδεσε από μόνη της η σαλτσούλα. Το συνόδευσα με σπιτικό πουρέ. Γρήγορο φαγάκι,νόστιμο & υγιεινό.
    #
    Σχόλιο από Arience, 11-1-10  
    Σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια.
    Καλή χρονιά σε όλους!
    #
    Σχόλιο από Arience, 11-1-10  
    Επίσης ειδική μνεία στον Greek Lover boy που έδωσε πολύ καλές κατευθύνσεις για τον τρόπο μαγειρέματος.
    #
    Σχόλιο από Χρυσανθουλα, 25-1-10  
    Arience υπέροχη η συνταγή σου!
    Μπράβο, σ'ευχαριστούμε και όπως έγραψε και ο Maik 1 κσ κόρν-φλάουερ σε ένα ποτήρι νερό είναι ότι πρέπει για μια πλούσια και απολαυστική σάλτσα. 5 πιρουνάκια φυσικά!
    #
    Σχόλιο από Arience, 26-1-10  
    Ευχαριστώ πολύ !
    :-)
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 31-1-10  
    To dtiaxnw dyo fores to mhna!!!
    #
    Σχόλιο από marina77, 7-3-10  
    Πολυ νοστιμο, πολυ γρηγορο, πολυ ευκολο!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 9-4-10  
    Νοστιμότατη. Υιοθετήθηκε στις αγαπημένες.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    60 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από mama, 6-4-09  
    Για μας που τρώμε συχνά μοσχαρίσιο συκώτι λόγω υγείας ήταν μια πολύ ωραία αλλαγή.. Το πόσο δένει το μπαλσάμικο με το πορτοκάλι δεν το περίμενα...με ρυζάκι μπασμάτι εξαιρετικό...Πάρα πολύ καλή... Ευχαριστώ...
    #
    Σχόλιο από Nataly, 6-4-09  
    Πολύ καλή συνταγή, εξαιρετική γεύση. Πράγματι το πορτοκάλι δένει με το βαλσαμικό. είχα δοκιμάσει κάτι παρόμοιο στη Βενετία, όπου σερβίρουν τα κομμάτια του συκωτιού πάνω σε φύλλα ρόκας!δοκιμάστε το, του πάει πολύ.
    #
    Σχόλιο από Arience, 6-4-09  
    Σας ευχαριστώ πολύ!
    Θα το δοκιμάσω με μανταρίνι αλλά και με φύλλα ρόκας. Εκτός από νόστιμο, πρέπει να είναι και ωραίο χρωματικά
    #
    Σχόλιο από delicious, 13-4-09  
    Την έφτιαξα σήμερα με συκώτι και την συνόδευσα με ρύζι μακρύκοκκο, ρίχνοντας σάλτσα από πάνω. Η γεύση του συκωτιού ήταν τόσο ελαφριά και δεν μύριζε καθόλου το συκώτι! Τα παιδιά μου το έφαγαν όλο και με παρακάλεσαν να το φτιάχνω πάντα έτσι! Δεν θα τους χαλάσω το χατίρι και εγώ το προτιμώ!

    Υ.Γ. Έκανα μία μικρή αλλαγή έσβησα με μπαλσάμικο και μετά πρόσθεσα το χυμό!
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 18-6-09  
    delicius ποια η διαφορα?
    #
    Σχόλιο από delicious, 18-6-09  
    Δεν ξέρω αν επί της ουσίας, δηλαδή της γεύσης, έχει καμμία διαφορά αλλά μου κάθησε καλύτερα να σβήσω με μπαλσάμικο.
    Έτσι δεν κάνουμε στα φαγητά? σβήνουμε με ξύδι ή κρασί και μετά προσθέτουμε οτιδήποτε άλλο (π.χ. ντοματοχυμό) και αφήνουμε το φαγητό να βράσει.
    Λέω εγώ τώρα!
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 19-6-09  
    Λογική η σκεψη σου...Πάντως εγω εσβησα με πορτοκάλι και μετα εριξα ξυδι(επειδη μας αρεσει το μπαλσαμικο εβαλα τρεις κουταλιες).

    Η συνταγη ειναι υπεροχη ο αντρας μου καταενθουσιαστηκε πιο πολύ επειδη δεν μυριζε καθολου το συκώτι και με διεταξε (χιχιχι) να το φτιαχνω ετσι...Μπραβο Arience, πεντε πιρουνακια εχεις απο τον αντρουλη μου ειδικα για τη σαλτσουλα που μενει!!!
    Α! ξεχασα να πω οτι το συνοδευσα με αγριο ρυζι....μαγεια φτιαξτε το να δειτε νοστιμια!!!
    #
    Σχόλιο από GreekLoverBoy, 14-10-09  
    ποπό, συγχαρτήρια και από την οικογένεια!

    σήμερα το'ψησα γιατί είχα υπόλοιπο ρύζι και αρακά στο ψυγείο και έψαχνα κάτι να τα συνδυάσω.

    άψογο!
    ειδικά αν θέλετε κάτι στα γρήγορα και κοντεύει δείπνο.

    το μόνο που συνιστώ είναι περισσότερο κορν φλάουρ γιατί το 1 κγ είναι λίγο αν θέλετε μπόλικη σάλτσα.

    1 κ.σούπας σε 1 φλ/ποτήρι νερό είναι η συνιστώμενη αναλογία για να δέσει εγκαίρως και να μην παραψηθεί το συκωτάκι.

    για τους αρχάριους σεφ:

    το ελαιόλαδο μπαίνει πρώτο.
    συνιστώ 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρισμα από 1 λεπτό κάθε πλευρά. όχι παραπάνω.
    ό,τι αίμα παραμένει θα ψηθεί στη συνέχεια.

    Μάικ
    #
    Σχόλιο από Esme, 27-11-09  
    Πολύ καλή συνταγή! Ο χυμός πορτοκάλι "σπαέι" την μυρωδιά του συκωτιού. Δεν χρησιμοποίησα κορν φλάουρ,δεν χρειάστηκε, έδεσε από μόνη της η σαλτσούλα. Το συνόδευσα με σπιτικό πουρέ. Γρήγορο φαγάκι,νόστιμο & υγιεινό.
    #
    Σχόλιο από Arience, 11-1-10  
    Σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια.
    Καλή χρονιά σε όλους!
    #
    Σχόλιο από Arience, 11-1-10  
    Επίσης ειδική μνεία στον Greek Lover boy που έδωσε πολύ καλές κατευθύνσεις για τον τρόπο μαγειρέματος.
    #
    Σχόλιο από Χρυσανθουλα, 25-1-10  
    Arience υπέροχη η συνταγή σου!
    Μπράβο, σ'ευχαριστούμε και όπως έγραψε και ο Maik 1 κσ κόρν-φλάουερ σε ένα ποτήρι νερό είναι ότι πρέπει για μια πλούσια και απολαυστική σάλτσα. 5 πιρουνάκια φυσικά!
    #
    Σχόλιο από Arience, 26-1-10  
    Ευχαριστώ πολύ !
    :-)
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 31-1-10  
    To dtiaxnw dyo fores to mhna!!!
    #
    Σχόλιο από marina77, 7-3-10  
    Πολυ νοστιμο, πολυ γρηγορο, πολυ ευκολο!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 9-4-10  
    Νοστιμότατη. Υιοθετήθηκε στις αγαπημένες.
    #
    Σχόλιο από alesantro, 28-4-10  
    poli kalo to eftiaksa prin ligo grigoro k panefkolo
    #
    Σχόλιο από ioustina, 25-5-10  
    πολυ νοστιμη συνταγη!!δενειχα κορν φλαουερ και εβαλα αλευρι!!!εγινε πολυ ωραιο!!!!!
    #
    Σχόλιο από katerinapl, 29-7-10  
    πολύ τέλειο το πιάτο σου Arience μπράβο και εύκολη και νόστιμη και για κάτι πιο ασυνήθιστο σε ευχάριστο πολύ που με έβγαλες από την δύσκολη θέση πως να έκανα το συκώτι και το έφαγαν και τα παλικαράκια μου(τα παιδιά) πολύ ευχάριστα 5 πιρουνάκια για σένα!
    #
    Σχόλιο από kantzaros, 10-10-10  
    Πολύ νόστιμο!!!Δοκιμάστε αντί για ελαιόλαδο 13γρ φρέσκο βούτυρο...
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από delicious, 7-4-09  
    Την συνταγή μπορώ να την κάνω με κοτόπουλο φιλέτο στήθος αντί για συκώτι?
    Ταιριάζει ή όχι?
    #
    Σχόλιο από Arience, 7-4-09  
    Τα πουλερικά υποτίθεται ταιριάζουν πολύ με το πορτοκάλι οπότε πιστεύω ότι σίγουρα θα ταιριάζει - ίσως μάλιστα και περισσότερο από ότι στο συκώτι. Θα είναι κάπως σαν γλυκόξυνο. Εγώ θα πρόσθετα και ένα μπαχαρικό όπως λίγη πάπρικα ή λίγο κάρυ. Δεν το έχω δοκιμάσει έτσι όμως.

    6 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από mamaka, 5-4-09  
    Έκανα σήμερα την συνταγή σου και ήταν υπέροχη. Βέβαια αντί για πορτοκάλι έβαλα μανταρίνι για να είναι λίγο πιο γλυκό, λόγω των μικρών παιδιών. Ήταν νόστημο. Να φανταστείς τα παιδιά που δεν τους αρέσουν και πολύ το συκώτι, το έφαγαν ευχάριστα. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ Arience!!!
    #
    Σχόλιο από delicious, 7-4-09  
    Το έκανα με κοτόπουλο και το συνόδευσα με ρύζι (ρίχνοντάς του σάλτσα από το φαγητό στο σερβίρισμα) αλλά είχε πολύ έντονη την γεύση πορτοκαλιού. Την ώρα που το έτρωγα καταλάβαινα σαν κάτι να του λείπει, οπότε έχεις δίκιο που προτείνεις και κάποιο extra μπαχαρικό. Το πιο σημαντικό είναι για εμένα που το έφαγαν τα παιδιά μου, τους άρεσε πολύ, εμένα πάλι χμ!
    Δεν θα βαθμολογήσω τώρα για να μην αδικήσω την συνταγή (που άλλωστε δεν έκανα όπως έπρεπε), αλλά μόλις τη φτιάξω με συκώτι.
    Thanks!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 23-1-11  
    Μου άρεσε η ιδέα της σάλτσας και έτσι το έφτιαξα με φιλέτο μοσχαρίσιο. Επειδή δεν ήθελα να το τηγανίσω, αφού το τσιγάρισα πρώτα, έριξα αμέσως τον χυμό πορτοκαλιού και έτσι ουσιαστικά μαγειρεύτηκε μέσα στον χυμό. Έγινε πολύ μαλακό και πεντανόστιμο.
    #
    Σχόλιο από viktoriap, 8-12-11  
    Ωραία παραλλαγή για νόστιμο συκώτι! Προσθεσα και μια κουταλιά μέλι και έγινε γλυκόξινο!
    #
    Σχόλιο από naura, 20-1-12  
    ειναι τελοια ευχαριστο.... εγω προσθεσα 3 κουταλιες ξιδη 1 ποτηρη φρεσκο χυμο πορτοκαλιου κ 1 ποτηρη κοκινο ξηρο κρασι εδεσαν ολλα τα υλικα τελοια δοκιμαστετο...............
    #
    Σχόλιο από skelida, 28-8-12  
    ΠΟλυ νοστιμο εκοψα και μια κιτρινη πιπερια για να γινει πιο γλυκο..και απο πανω λιγο μαιντανο ψιλοκομμενο..

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα κομμάτια του μοσχαριού
    Να που υπάρχει ένα ποντίκι που τρώγεται... Μ...
    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Κρέας
    Ένα βιβλίο 25 αγαπημένων συνταγών, του/της ANGOLINA
    κρεατικα
    Ένα βιβλίο 145 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 108 αγαπημένων συνταγών, του/της mavanna
    Εντόσθια
    Ένα βιβλίο 3 αγαπημένων συνταγών, του/της JulieVaiopoulou
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 24 αγαπημένων συνταγών, του/της delta