κύρια φωτογραφία συνταγής Συκώτι μοσχαρίσιο Θεικό
μακηςαθ
μακηςαθ @cook_8450527

Συκώτι μοσχαρίσιο ρετσινάτο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

33 Minutes
6 άτομα
  1. 1 κιλό συκώτι σε φέτες
  2. 4 φύλλα δάφνη
  3. 1 μπουκάλι ρετσίνα
  4. 4 μεγάλα κρεμμύδια ξερά σε χοντρές φέτες
  5. 1 κρασοπότηρο λάδι
  6. 1 κουταλάκι αλάτι
  7. 10 κόκκους μαυρο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα με μεγάλο πάτο που ήδη έχει καεί καλά στην εστία, ρίχνουμε το συκώτι

  2. 2

    Μόλις πάρει κρούστα από το ένα μέρος (σε 2 λεπτά περίπου),το γυρίζουμε κι από την άλλη.

  3. 3

    Σε 2 με 3 λεπτά, προσθέτουμε τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι, τις ροδέλλες κρεμμυδιού κι ένα φλυτζάνι τσαγιού ρετσίνα.

  4. 4

    Μετά από 10 λεπτά περίπου, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό, προσθέτουμε το λάδι, την υπόλοιπη ρετσίνα και αφήνουμε να βράσει.

  5. 5

    Θάναι έτοιμο αφού πιεί τη ρετσίνα και μείνει μιά σάλτσα

  6. 6

    Εννοείται το τηγάνι ή η κατσαρόλα, σε όλη τη διαδικασία, θα είναι με το καπάκι

Αντιδράσεις

Σχόλια (21)

TSOFAGR
TSOFAGR @TsofaGR
Εγώ αλατοπιπερόνο τα συκότια,τα αλευρόνο και μετα τα τηγανίζο.Τηγανίζο τα κρεμμύδια προσθέτο ρετσίνα,αλάτι πιπέρι,δάφνη και τα ρίχνω πάνω απο τα συκότια.\r\nΤο πιάτο συνοδέυετε τέλεια με πουρέ πατάτας.

Από

μακηςαθ
μακηςαθ @cook_8450527
στις