Συκώτι μοσχαρίσιο, ζουμερό στο φούρνο
Μία έξυπνη ιδέα να είναι ζουμερό το συκώτι μας όταν το ψήνουμε στο φούρνο
Λίγα μυστικά ακόμα
το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει όταν διαπιστώσετε το πόσο ζουμερό θα ειναι το συκώτι σας αν και ψημένο στον φούρνο.......
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στραγγγίζω το 1 κιλό συκώτι το οποίο το αγοράζω ολόκληρο κομμάτι και το κόβω σε μερίδες παρόμοιες μες τις μερίδες μοσχαριού, το αλατοπιπερώνω και το αλευρώνω στη συνέχεια.
-
2
Το σωτάρω σε καυτό λαδάκι για 2 με 3 λεπτά.
-
3
Μετά από το σωτάρισμα αφαιρώ τα κομμάτια του συκωτιού και προσθέτω στο τηγάνι το κρεμμύδι το οποίο σωτάρω για 2 λεπτά και το σβήνω μετά με το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα.
-
4
Προσθέτω όλα τα υλικά σε ένα ταψάκι και προσθέτω μισό ποτήρι νερό.
-
5
Τα ψήνω στο γκριλ της κουζίνας στυς 200 0c για μία ώρα περίπου, αναποδογυρίζοντας τις μερίδες του συκωτιού στο μισό της ώρας για πιο ομοιόμορφο ψήσιμο.
Σχόλια