Συκώτι ψητό
Ελαφριά συνταγή για συκώτι η οποία εξουδετερώνει κατά πολύ την μυρωδιά του.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι ο μόνος τρόπος για να φάνε συκώτι τα πιτσιρίκια μου. Πραγματικά ελαφρύ αφού αποφεύγεις το τηγάνι.Συνοδεύω συνήθως με πουρέ ή ρύζι με μανιτάρια. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
συκώτι (κατά βούληση)
-
σκόρδο σε φετάκια
-
ρίγανη
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
λάδι
-
λεμόνι αρκετό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένετε καλά τα κομμάτια του συκωτιού και τα τοποθετείτε σε πυρέξ.
-
2
Ρίχνετε λεμόνι αρκετό, λίγο λάδι, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και κάνετε με το μαχαίρι σχισμές και βάζετε μέσα τις φετούλες του σκόρδου.
-
3
Σκεπάζετε και αφήνετε στο ψυγείο όσο περισσότερο μπορείτε (κάποτε το είχα αφήσει όλο το βράδυ).
-
4
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180, συμπληρώνετε λίγο νεράκι, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 10'-15'. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ολοκληρώνετε το ψήσιμο μέχρι να πάρει χρώμα.
Σχόλια (40)