Συκώτι τηγανητό με κόλιανδρο
Πολύ νόστιμος μεζές, αλλά και κύριο πιάτο, συνοδευμένο από ρύζι ή πατάτες.
Recipe by TRIANA43
Υλικά
-
500 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο
-
αλεύρι για το πανάρισμα
-
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
-
4 κ.σ. αραβοσιτέλαιο
-
4 κ.σ. κόκκινο κρασί
-
2 κ.σ. ξίδι κόκκινου κρασιού
-
2-3 κ.γ. κοπανισμένοι σπόροι κόλιανδρου
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόψτε το συκώτι σε φέτες 1 εκατοστού, αφαιρώντας τυχόν μεμβράνη.
-
2
Κόψτε κάθε φέτα σε 2-3 κομμάτια.
-
3
Προσθέστε το αλατοπίπερο στο αλεύρι και αλευρώστε το συκώτι ελαφρά, λίγο πριν το τηγάνισμα.
-
4
Ζεστάνετε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά.
-
5
Προσθέστε το συκώτι και τσιγαρίστε για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει.
-
6
Μόλις ετοιμασθεί, βάλτε το σε ένα πιάτο.
-
7
Προσθέστε το κρασί και το ξίδι στο ίδιο τηγάνι και αφήστε τη σάλτσα να πάρει μια βράση.
-
8
Προσθέστε τότε το συκώτι και πασπαλίστε με τον κόλιανδρο. Αυξήστε τη θερμοκρασία λίγο και αφήστε να πάρει μια καλή βράση πριν το σερβίρετε.
Σχόλια (2)