Συμιακά ντολμαδάκια με φακές
Μια παραλαγή απο τα κλασικά ντολμαδάκια που ξέρουμε. Αντι για κιμα βάζουμε φακή.
Λίγα μυστικά ακόμα
το σκόρδο αν θελουμε το βάζουμε,και ενα κολπο για να μην μας ανείξουν τα ντολμαδάκια τα καπακώνουμε με ενα πιατάκι του γλύκου οσο βράζουν..καλη επυτηχια.
Υλικά
-
500 γρμ. αμπελόφυλλα
-
1 κρεμμύδι μεγάλο
-
1 φλυτζάνι του τσαγιού διόσμο
-
1 κούπα ρύζι νυχάκι
-
1 κρασοπότηρο λάδι
-
αλατι πιπέρι
-
1 λεμόνι
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
500 γρμ φακές χοντρές
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφού έχουμε ζεματίσει τα αμπελόφυλλα, βάζουμε τις φακές να σουρώσουν.
-
2
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι να ροδίσει.
-
3
Ρίχνουμε το ρύζι αφού το έχουμε πλήνει πρώτα. Ρίχνουμε το άλατι και το πίπερι και το σκόρδο και ανακατέυουμε μέχρι να γυαλίσει το ρύζι.
-
4
Στο τέλος ρίχνουμε τον διόσμο να πάει παντου και να μαραθεί. Βάζουμε και τις φακές και ανακατέυουμε για 2 λεπτά.
-
5
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα απο την φωτιά και αρχίζουμε να τυλίγουμε τα αμπελόφυλλα με μια κουταλιά της σούπας με τις φακές και τα βάζουμε στην κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με 1/2 ποτύρι νερό και το λεμόνι.
-
6
Τα βράζουμε για 15 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Σχόλια (2)