xrysapap
xrysapap @cook_8455650

...επιτυχημένο πείραμα με υλικά που είχα στο σπίτι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5-6
  1. 1 κούπα σιμιγδάλι
  2. 1 κούπα γάλα
  3. 100 γρ τυρί κρέμα με βασιλικό (ή σκέτο τυρί κρέμα και 2 κ.γ. βασιλικό)
  4. 100 γρ ανθότυρο
  5. 6 κ.σ μοτσαρέλα τριμμένη
  6. 2 κ.σ παρμεζάνα τριμμένη
  7. 65 γρ σπανάκι φρέσκο
  8. αλάτι
  9. πιπέρι
  10. βούτυρο 2 κ.σ για το μείγμα και 1 κ.σ για βουτύρωμα του πυρέξ.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Στρώνουμε λίγα φύλλα σπανάκι στον πάτο ενός πυρέξ (μεσαίο μέγεθος) που έχουμε ήδη βουτυρώσει, ώστε να καλύψουμε τον πάτο.

  2. 2

    Ανακατεύουμε όλα τα άλλα υλικά.

  3. 3

    Κόβουμε και προσθέτουμε το υπόλοιπο σπανάκι στο μείγμα.

  4. 4

    Το βάζουμε στο πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 για 35-40 λεπτα.

  5. 5

    Τη γυρίζετε ανάποδα ώστε να φαίνονται τα φύλλα.

  6. 6

    Ζεστή/χλιαρή είναι πιο νόστιμη.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

joys
joys @cook_8495398
Καλημέρα και να σε ρωτήσω, το σπανακι το βάζεις χωρίς να το σωτάρεις καθόλου; σκέτο;

Από

xrysapap
xrysapap @cook_8455650
στις