Σιμιγδαλένιος χαλβάς λεμόνι
Δροσερός και καλοκαιρινός.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε στολίζουμε με φέτες λεμονιού.Δεν θέλει ψυγείο γιατί σφίγγει.
Υλικά
-
1 κούπα ηλιέλαιο
-
2 κούπες σιμιγδάλι
-
1 κούπα ζάχαρη
-
2 φακέλους φρουί ζελέ λεμόνι
-
4 κούπες καυτό νερό
-
ξύσμα από ένα λεμόνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το σιμιγδάλι μεχρι να ροδίσει ελαφρά, όχι όπως στον κανονικό χαλβά.
-
2
Διαλύουμε τη ζάχαρη και το ζελέ στο καυτό νερό και το ρίχνουμε προσεχτικά γιατί πιτσιλάει στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι.
-
3
Ανακατεύουμε μέχρι να πιει όλο το σιρόπι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
-
4
Ρίχνουμε το ξύσμα, ανακατεύουμε και βάζουμε σε φόρμα η σε μπολάκια.
Σχόλια (2)