Evgenia Kalamatiani
Evgenia Kalamatiani @Evgenia_kalamatiani
,

Μια ζεστή κρέμα για τα χειμωνιάτικα κρύα απογεύματα! Συνταγή για 2 πλούσια πιάτα. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και για να φτιάξετε γλυκιά μπουγάτσα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι της μητέρας μου και τη λάτρευα πάντα όταν την έφτιαχνε..

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
2 άτομα
  1. 500 ml γάλα
  2. 0.5 κούπα του νέσκαφε σιμιγδάλι ψιλό (70 γραμ.)
  3. 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ή 2 κουταλιές της σούπας μέλι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά και αναδεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ζεσταθεί το μείγμα.

  2. 2

    Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε για να μη σβολιάσει.

  3. 3

    Σε χαμηλή φωτιά συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να πήξει η κρέμα (θέλει περίπου 10 λεπτά).

  4. 4

    Τέλος τοποθετούμε τη κρέμα σε 2 βαθιά πιάτα και προσθέτουμε κανέλα στην επιφάνεια.

Αντιδράσεις

Σχόλια (9)

Από

Evgenia Kalamatiani
Evgenia Kalamatiani @Evgenia_kalamatiani
στις
,
Μια ιστορία... Να, ήμασταν στην Κρήτη, όταν πηγαίνοντας σε ένα χωριό στα βουνά, μάς σταμάτησε σε μια πλατεία η μυρωδιά φρεσκοψημένου ψωμιού. Ο Μάνος εντόπισε τον φούρνο και ρώτησε τη φουρνάρισσα πώς φτιάχνει τόσο μυρωδάτο ψωμί. Εκείνη του απάντησε ότι το έκανε ο άντρας της. Φώναξέ τον, της ζήτησε. «Πώς φτιάχνεις τόσο υπέροχο ψωμί;» ρώτησε κι εκείνον. «Τι να σας πω, εγώ κάθε βράδυ ονειρεύομαι πως φτιάχνω το πιο νόστιμο ψωμί του κόσμου», απάντησε ο φούρναρης. «Αυτό ακριβώς κάνω κι εγώ με τη μουσική», μας είπε τότε ο Χατζιδάκις.
Δες περισσότερα