Σιμιγδαλόκρεμα
Μια ζεστή κρέμα για τα χειμωνιάτικα κρύα απογεύματα! Συνταγή για 2 πλούσια πιάτα. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και για να φτιάξετε γλυκιά μπουγάτσα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι της μητέρας μου και τη λάτρευα πάντα όταν την έφτιαχνε..
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά και αναδεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ζεσταθεί το μείγμα.
-
2
Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε για να μη σβολιάσει.
-
3
Σε χαμηλή φωτιά συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να πήξει η κρέμα (θέλει περίπου 10 λεπτά).
-
4
Τέλος τοποθετούμε τη κρέμα σε 2 βαθιά πιάτα και προσθέτουμε κανέλα στην επιφάνεια.
Σχόλια (9)