Συνοδευτικό με κόκκινο λάχανο
Το είχα δοκιμάσει σε μία πομάκικη ταβέρνα στην Ξάνθη (το σερβίρανε σας συνοδευτικό στα κρέατα μαζί με πιλάφι φυσικά) και προσπάθησα να βγάλω την συνταγή.
Υλικά
-
1 μικρό κόκκινο λάχανο
-
1 κρεμμύδι
-
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
-
1 κουταλιά ζάχαρη
-
1 κουταλάκι μπούκοβο (προαιρετικά)
-
αλάτι
-
λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το τσιγαρίζω σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι.
-
2
Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι προσθέτω την ζάχαρη ώστε να καραμελώσει (προσοχή μην πικρίσει).
-
3
Ψιλοκόβω το λάχανο ή καλύτερα το περνάω από το μαντολίνο και το προσθέτω στην κατσαρόλα μαζί με αλάτι.
-
4
Μόλις το λάχανο αρχίσει να μαραίνεται, σβήνω με το κρασί.
-
5
Ανάλογα με το πόσο νερό έβγαλε το λάχανο, προσθέτω περίπου μισή κούπα ώστε να μην κολλήσει και σιγοβράζω για 10 λεπτά.
-
6
Σερβίρω ζεστά, αλλά και κρύο πασπαλισμένο με το μπούκοβο.
Σχόλια (2)