κύρια φωτογραφία συνταγής Συνταγή για άλμη
πατσιλινάκου
πατσιλινάκου @cook_8450522

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνταγή από το βιβλίο μου"Εδώδιμα εν οξάλμη κοινώς... τουρσί", (Ευδοκία Πατσιλινάκου) εκδόσεις Καμπανά (διατίθεται από τις εκδόσεις Κέδρος, Γενναδίου 3 Αθήνα)

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 32 ποτήρια νερό
  2. 2,5 ποτήρια αλάτι (κατά προτίμηση χονδρό)
  3. 8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  4. 4 κουταλάκια του γλυκού ξινό
  5. 1 φρέσκο αυγό ωμό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σαπουνίζουμε το αυγό και το ξεπλένουμε καλά.

  2. 2

    Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί όλο το αλάτι.

  3. 3

    Τοποθετούμε το αυγό στην κατσαρόλα κι εφόσον επιπλέει, η άλμη είναι έτοιμη. Αν όχι, προσθέτουμε κι άλλο αλάτι.

  4. 4

    Αφαιρούμε το αυγό.

  5. 5

    Προσθέτουμε τα υπόλοιπα στερεά υλικά.

  6. 6

    Βράζουμε την άλμη για 10 λεπτά.

  7. 7

    Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και μετά τη χρησιμοποιούμε.

  8. 8

    Αν δεν χρησιμοποιήσετε την άλμη την ίδια μέρα που τη φτιάξατε, να τη διατηρήσετε σε γυάλινο βάζο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (34)

evdoba
evdoba @evdoba
Θάθελα να ρωτήσω αν κάνει και για τυρί αυτή άλμη.
Και αν είναι αυτή που κάποιοι διατηρούν ψάρια ή κρεατικά...

Από

πατσιλινάκου
στις