Συνταγή για άλμη
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνταγή από το βιβλίο μου"Εδώδιμα εν οξάλμη κοινώς... τουρσί", (Ευδοκία Πατσιλινάκου) εκδόσεις Καμπανά (διατίθεται από τις εκδόσεις Κέδρος, Γενναδίου 3 Αθήνα)
Υλικά
-
32 ποτήρια νερό
-
2,5 ποτήρια αλάτι (κατά προτίμηση χονδρό)
-
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
-
4 κουταλάκια του γλυκού ξινό
-
1 φρέσκο αυγό ωμό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σαπουνίζουμε το αυγό και το ξεπλένουμε καλά.
-
2
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί όλο το αλάτι.
-
3
Τοποθετούμε το αυγό στην κατσαρόλα κι εφόσον επιπλέει, η άλμη είναι έτοιμη. Αν όχι, προσθέτουμε κι άλλο αλάτι.
-
4
Αφαιρούμε το αυγό.
-
5
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα στερεά υλικά.
-
6
Βράζουμε την άλμη για 10 λεπτά.
-
7
Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και μετά τη χρησιμοποιούμε.
-
8
Αν δεν χρησιμοποιήσετε την άλμη την ίδια μέρα που τη φτιάξατε, να τη διατηρήσετε σε γυάλινο βάζο.
Σχόλια (34)
Και αν είναι αυτή που κάποιοι διατηρούν ψάρια ή κρεατικά...