κύρια φωτογραφία συνταγής Συριακές Μπάμιες με Αρνί
Victoria Lasetta
Victoria Lasetta @Victory20870
,

Ο σύζυγος μου κατάγεται απο την Συρία. Κατά τη διάρκεια της κοινής μας ζωής κι επειδή είναι πολύ καλός μάγειρας, υιοθέτησα αρκετές δικές του συνταγές, γιατί τις βρήκα νόστιμες, πρακτικές αλλα και διαφορετικές απο τα δικά μας κλασσικά δεδομένα. Η συγκεκριμένη συνταγή για μπάμιες, θα διαγράψει απο το μυαλό σας το γνωστό "μπλιαχ", που συνήθως ακολουθεί το άκουσμα τους - σας το υπόσχομαι. Απλά δοκιμάστε να τις φτιάξετε και θα με θυμηθείτε!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή αυτή, όπως ήδη θα διαπιστώσατε, περιέχει πολύ σκόρδο.  Μπορείτε να βάλετε λιγότερο ή και καθόλου(?) αλλά δεν θα έχει πλέον το ίδιο αποτέλεσμα γευστικά.  Συμβουλή μου είναι, να την φτιάξετε σε πρώτη μέρα τριημέρου και όσοι θα έρθουν αργότερα "πιο κοντά", να έχουν φάει την μερίδα τους.  Όσοι αγαπούν το σκόρδο, έχουν ο καθένας και το μυστικό του για το "μετά".  Λίγα πράγματα έχουν μείνει να απολαμβάνουμε σ'αυτή τη ζωή - ας μην τα στερούμαστε!!!  Περιμένω σχόλια!!! Ευχαριστούμε την amande για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

53 Minutes
4 άτομα
  1. 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  2. 1 πακέτο κατεψυγμένες μπάμιες (900 γραμμάρια)
  3. 400 γραμμάρια αρνίσιο κιμά
  4. 1 ολόκληρο κεφάλι σκόρδο καθαρισμένο και κομμένο σε φετάκια
  5. 2 κουταλιές πάστα ντομάτας
  6. 2 κουταλιές λευκό ξύδι
  7. αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε βαθιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

  2. 2

    Ρίχνουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε, πατώντας τον με ξύλινη σπάτουλα ή κουτάλα, για να μην κάνει μεγάλους σβώλους.

  3. 3

    Μόλις αλλάξει χρώμα, ρίχνουμε τα φετάκια σκόρδου και ανακατεύουμε,

  4. 4

    Συνεχίζοντας το τσιγάρισμα.

  5. 5

    Όταν δούμε ότι το σκόρδο γίνεται διάφανο (να μην καει γιατί θα πικρίσει), προσθέτουμε την πάστα ντομάτας

  6. 6

    Και ανακατεύουμε να ενωθούν.

  7. 7

    Αφήνουμε να πάρουν βράση.

  8. 8

    Ρίχνουμε τις μπάμιες (όπως είναι από την κατάψυξη)

  9. 9

    Και αμέσως από πάνω τους το ξύδι

  10. 10

    Και ανακατεύουμε, να πάνε όλα τα υλικά παντού. Περιμένουμε και πάλι να πάρουν βράση.

  11. 11

    Προσθέτουμε νερό ίσα-ίσα να σκεπάζει το φαγητό και το πιπέρι.

  12. 12

    Μόλις αρχίσει το φαγητό να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά,

  13. 13

    Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοψηθεί και να δέσει η σάλτσα, ανακινώντας κατά διαστήματα, για να μην κολλήσει στον πάτο.

  14. 14

    Σε 30-40 λεπτά περίπου είναι έτοιμο.

  15. 15

    Δεν ξεχνάμε να ρίξουμε το αλάτι, πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά.

  16. 16

    Σερβίρουμε με άσπρο ρύζι ή πουρέ πατάτας.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

amande
amande @cook_8495536
θα δοκιμαστεί συντομα...οι μπάμιες μ'αρέσουν έτσι κι αλλιώς :)

Από

Victoria Lasetta
Victoria Lasetta @Victory20870
στις
,