Σιρόπι για τον πονόλαιμο

Bαθμολογία: 5
       
 
8 ψήφοι
Ζουζουνελ, 23.01.13

Περιγραφή

Φυσικό σιρόπι για τον πονόλαιμο ή τέλειο μυρωδικό για το τσάι σας!

Σιρόπι για τον πονόλαιμο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 λεμόνι μεγαλούτσικο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλάκι του τσαγιού φρέσκο τριμμένο τζιντζερ
  • καλό ποιοτικό μέλι όσο χρειάζεται για να καλύψουμε μεχρι επάνω το βαζάκι μας
  • 1 βαζάκι χωρητικότητας 250 γρ
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κάντο μόνος
Διατροφή: Χορτοφαγική
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Φτιάχνει: Ενα βαζακι των 250 gr
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε πολύ καλά το λεμονί μας, καλό θα ήταν να είναι βιολογικής καλλιέργειας.
  2. Το κόβουμε στην μέση και στην συνέχεια λεπτές φέτες μισό εκατοστό πάχος.
  3. Τρίβουμε το τζινζερ στον τρίφτη μας.
  4. Βάζουμε λίγες από τις φέτες με το λεμόνι στο βαζάκι μας και ρίχνουμε λίγο από μέλι μας.
  5. Ρίχνουμε και το τριμμένο τζίντζερ.
  6. Συνεχίζουμε με τις φέτες λεμονιού και συμπληρώνουμε μέλι μεχρι να γεμίσουμε το βάζο μας.
  7. Το σφραγίζουμε και το βαζουμε στο ψυγείο μας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μια κουταλιά κάθε φορά που το έχουμε ανάγκη για τον πονόλαιμο ή στο τσάι μας σαν αρωματικό !

Διατηρείται στην συντήρηση του ψυγείου μας 3 μήνες.

Εδω βρηκα την πηγη: http://www.theyummylife.com/Honey_Citrus_Syrups.

Μπορούμε να το φτιάξουμε και με άλλα μυρωδικά όπως: πορτοκάλι-μοσχοκάρφια-μέλι, κλημεντινες-σποράκια από πράσινο κάρδαμο-μελί, λεμόνι-μέντα φρέσκια-μέλι και λεμόνι-δεντρολίβανο-μέλι! Ό,τι μας αρέσει πιο πολύ σαν γεύση !

11 Όλα

#
Σχόλιο από little_shef, 24-1-13  
καταπλητικη ιδεα! θα το δοκιμασω λιαν συντομως!!!! ευγε!
#
Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 24-1-13  
Τελειο για τον πονολαιμο..το κανω αρκετα συχνα βεβαια χωρις την προσθηκη του τζιντζερ...το τζιντζερ σε τι βοηθαει??
#
Σχόλιο από NIN, 24-1-13  
φοβερο! τι ωραια ιδεα!
σιτρονελα, απ οτι λεει και στο λινκ που μας εδωσε η ζουζουνελ, το τζιντζερ κατα την κινεζικη παραδοσιακη ιατρικη εχει πολλες ιαματικες ιδιοτητες, για πονους , κρυολογηματα, ναυτιες και αλλα πολλα.
ενδιαφερουσα βρηκα την σημειωση οτι μπορουμε να βαλουμε και ξερο τζιντζερ και μαλιστα οτι εχει επισης ιαματικες ιδιοτητες και ισως περισσοτερα αντιοξειδωτικα κι απ το φρεσκο!

να πουμε, οτι το σιροπι ειναι ετοιμο για χρηση 3-4 ωρες μετα την παρασκευη του.
#
Σχόλιο από Στυμμένη Λεμονόκουπα, 25-1-13  
υπεροχο! δινει γευση σε ενα απλο τσαι και εχει και ευεργετικες ιδιοτητες!
#
Σχόλιο από Λίζα, 25-1-13  
Καταπληκτικη συνταγη. Εγγυημενη για πονολαιμο κρυωμα και βρασιμο στο στηθος. Χρονια ακολουθω αυτη τη συνταγη απο την γιαγια μου.Εκεινη εβαζε και κανελλα. Ευχαριστουμε πολυ που την δημοσιευσες.
#
Σχόλιο από λεμοναδα, 25-1-13  
Το έφτιαξα με σκόνη τζιντζερ και είναι τόσο γευστικό! Εγώ για τον πονόλαιμο έπινα χυμό φρέσκου τζίντζερ- λεμονιού με λίγο μελάκι, αλλά και η ιδέα αυτή με ολόκληρο το λεμόνι-μέλι-τζιντζερ σε βάζο, είναι πολύ πολύ καλή!
#
Σχόλιο από KIP, 25-1-13  
Επειδή δεν το γνωρίζω, ειναι καλύτερο να χρησιμοποιήσουμε φρέσκο τζιντζερ, ή σκόνη; Υπάρχει κάποια διαφορά στη γευση;
#
Σχόλιο από Ζουζουνελ, 25-1-13  
Ευχαριστω κοριτσια για τα πιρουνακια σας!
Ευχαριστω ΝΙΝ για το σχολιο ως προς την ωρα που χρειαζεται για να ειναι ετοιμο το σιποπι, ξεχασα να το γραψω,αν και εγω επιασα να το πίνω απο την πρωτη στιγμη,οσο περνούν οι μερες ομως γινετε πολυ πιο αρωματικο και γευστικο!
ΚΙΡ μπορεις να βαλεις οτι σου βρισκετε ειναι εξισου καλα και τα δυο,εγω προτιμω το φρεσκο γιατι εχει πιο πολυ αρωμα :)
#
Σχόλιο από demyca, 9-2-13  
Κι εγώ την κάνω χωρίς το τζίντζερ. Βάζω σε μπρίκι χυμό λεμονιού να βράσει. Μόλις πάρει δυό τρεις βράσεις βγάζω από τη φωτιά και προσθέτω μέλι ανάλογα πόσο γλυκό το θέλω. Πίνεται ζεστό. Την επόμενη φορά θα προσθέσω και τζίντζερ.
#
Σχόλιο από katerinaFGM, 23-2-13  
#
Σχόλιο από Χρήστος Παστός, 24-3-14  
Το έφτιαξα κι εγώ, και είναι τώρα στο ψυγείο.
Με ένα κουταλάκι που δοκίμασα όταν το ετοίμασα, μπορώ να πω ότι ήταν τέλειο... φαντάσου πως θα γίνει όταν ενσωματωθούν οι γεύσεις...

10 Σχόλια

#
Σχόλιο από little_shef, 24-1-13  
καταπλητικη ιδεα! θα το δοκιμασω λιαν συντομως!!!! ευγε!
#
Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 24-1-13  
Τελειο για τον πονολαιμο..το κανω αρκετα συχνα βεβαια χωρις την προσθηκη του τζιντζερ...το τζιντζερ σε τι βοηθαει??
#
Σχόλιο από NIN, 24-1-13  
φοβερο! τι ωραια ιδεα!
σιτρονελα, απ οτι λεει και στο λινκ που μας εδωσε η ζουζουνελ, το τζιντζερ κατα την κινεζικη παραδοσιακη ιατρικη εχει πολλες ιαματικες ιδιοτητες, για πονους , κρυολογηματα, ναυτιες και αλλα πολλα.
ενδιαφερουσα βρηκα την σημειωση οτι μπορουμε να βαλουμε και ξερο τζιντζερ και μαλιστα οτι εχει επισης ιαματικες ιδιοτητες και ισως περισσοτερα αντιοξειδωτικα κι απ το φρεσκο!

να πουμε, οτι το σιροπι ειναι ετοιμο για χρηση 3-4 ωρες μετα την παρασκευη του.
#
Σχόλιο από Στυμμένη Λεμονόκουπα, 25-1-13  
υπεροχο! δινει γευση σε ενα απλο τσαι και εχει και ευεργετικες ιδιοτητες!
#
Σχόλιο από Λίζα, 25-1-13  
Καταπληκτικη συνταγη. Εγγυημενη για πονολαιμο κρυωμα και βρασιμο στο στηθος. Χρονια ακολουθω αυτη τη συνταγη απο την γιαγια μου.Εκεινη εβαζε και κανελλα. Ευχαριστουμε πολυ που την δημοσιευσες.
#
Σχόλιο από λεμοναδα, 25-1-13  
Το έφτιαξα με σκόνη τζιντζερ και είναι τόσο γευστικό! Εγώ για τον πονόλαιμο έπινα χυμό φρέσκου τζίντζερ- λεμονιού με λίγο μελάκι, αλλά και η ιδέα αυτή με ολόκληρο το λεμόνι-μέλι-τζιντζερ σε βάζο, είναι πολύ πολύ καλή!
#
Σχόλιο από Ζουζουνελ, 25-1-13  
Ευχαριστω κοριτσια για τα πιρουνακια σας!
Ευχαριστω ΝΙΝ για το σχολιο ως προς την ωρα που χρειαζεται για να ειναι ετοιμο το σιποπι, ξεχασα να το γραψω,αν και εγω επιασα να το πίνω απο την πρωτη στιγμη,οσο περνούν οι μερες ομως γινετε πολυ πιο αρωματικο και γευστικο!
ΚΙΡ μπορεις να βαλεις οτι σου βρισκετε ειναι εξισου καλα και τα δυο,εγω προτιμω το φρεσκο γιατι εχει πιο πολυ αρωμα :)
#
Σχόλιο από demyca, 9-2-13  
Κι εγώ την κάνω χωρίς το τζίντζερ. Βάζω σε μπρίκι χυμό λεμονιού να βράσει. Μόλις πάρει δυό τρεις βράσεις βγάζω από τη φωτιά και προσθέτω μέλι ανάλογα πόσο γλυκό το θέλω. Πίνεται ζεστό. Την επόμενη φορά θα προσθέσω και τζίντζερ.
#
Σχόλιο από katerinaFGM, 23-2-13  
#
Σχόλιο από Χρήστος Παστός, 24-3-14  
Το έφτιαξα κι εγώ, και είναι τώρα στο ψυγείο.
Με ένα κουταλάκι που δοκίμασα όταν το ετοίμασα, μπορώ να πω ότι ήταν τέλειο... φαντάσου πως θα γίνει όταν ενσωματωθούν οι γεύσεις...

1 Ερωτήσεις

#
Σχόλιο από KIP, 25-1-13  
Επειδή δεν το γνωρίζω, ειναι καλύτερο να χρησιμοποιήσουμε φρέσκο τζιντζερ, ή σκόνη; Υπάρχει κάποια διαφορά στη γευση;

0 Παραλλαγές

Σχετικά άρθρα

Νηστείες
Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
Χορτοφαγία
Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...

Τη συνταγή προτείνουν:

ποτα ροφηματα
Ένα βιβλίο 115 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
Σπιτικά
Ένα βιβλίο 11 αγαπημένων συνταγών, του/της fenia92
Αγαπημένες συνταγές
Ένα βιβλίο 178 αγαπημένων συνταγών, του/της Πριγκιπισσα
Ένα βιβλίο 4 αγαπημένων συνταγών, του/της Μουστρουφίτσα
Διαφορα
Ένα βιβλίο 28 αγαπημένων συνταγών, του/της Κυριακή Γ.Σ.Ν.