Ζουζουνελ
Ζουζουνελ @cook_8455179

Φυσικό σιρόπι για τον πονόλαιμο ή τέλειο μυρωδικό για το τσάι σας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μια κουταλιά κάθε φορά που το έχουμε ανάγκη για τον πονόλαιμο ή στο τσάι μας σαν αρωματικό !Διατηρείται στην συντήρηση του ψυγείου μας 3 μήνες.Εδω βρηκα την πηγηhttp//www.theyummylife.com/Honey_Citrus_Syrups.Μπορούμε να το φτιάξουμε και με άλλα μυρωδικά όπωςπορτοκάλι-μοσχοκάρφια-μέλι, κλημεντινες-σποράκια από πράσινο κάρδαμο-μελί, λεμόνι-μέντα φρέσκια-μέλι και λεμόνι-δεντρολίβανο-μέλι! Ό,τι μας αρέσει πιο πολύ σαν γεύση !

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

Ενα βαζακι των 250 gr
  1. 1 λεμόνι μεγαλούτσικο κομμένο σε λεπτές φέτες
  2. 1 κουταλάκι του τσαγιού φρέσκο τριμμένο τζιντζερ
  3. καλό ποιοτικό μέλι όσο χρειάζεται για να καλύψουμε μεχρι επάνω το βαζάκι μας
  4. 1 βαζάκι χωρητικότητας 250 γρ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε πολύ καλά το λεμονί μας, καλό θα ήταν να είναι βιολογικής καλλιέργειας.

  2. 2

    Το κόβουμε στην μέση και στην συνέχεια λεπτές φέτες μισό εκατοστό πάχος.

  3. 3

    Τρίβουμε το τζινζερ στον τρίφτη μας.

  4. 4

    Βάζουμε λίγες από τις φέτες με το λεμόνι στο βαζάκι μας και ρίχνουμε λίγο από μέλι μας.

  5. 5

    Ρίχνουμε και το τριμμένο τζίντζερ.

  6. 6

    Συνεχίζουμε με τις φέτες λεμονιού και συμπληρώνουμε μέλι μεχρι να γεμίσουμε το βάζο μας.

  7. 7

    Το σφραγίζουμε και το βαζουμε στο ψυγείο μας.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (11)

little_shef
little_shef @cook_8494714
καταπλητικη ιδεα! θα το δοκιμασω λιαν συντομως!!!! ευγε!

Από

Ζουζουνελ
Ζουζουνελ @cook_8455179
στις
[url=http://www.xarakas.gr][img]http://www.xarakas.gr/other/line_line_typeh2_beg_girl12_time_1233550800_text_c5e9ece1e920f3f4ef20f3e1e9f42e2e2e2e2e2e.gif[/img][/url]
Δες περισσότερα