Σιρόπι για τούρτες

Bαθμολογία: 4.9231
       
 
26 ψήφοι
Sitronella, 15.07.10

Περιγραφή

Ένα σοκολατένιο σιρόπι για να σιροπιάσετε τις τούρτες σας.
Σιρόπι για τούρτες
photo: greg97

Τι χρειαζόμαστε:

  • 10 κ.γ. κακάο
  • 16 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • 10 κ.γ. κονιάκ
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Δυσκολία: Μέχρι 4 υλικά
Περιέχει: Σοκολάτα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βάλτε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι και αφήστε τα να βράσουν για 5 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Με αυτό το σιρόπι το παντεσπάνι γίνεται (πιο) σοκολατένιο.

Σχετικές συνταγές

    43 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Vai, 26-7-10  
    Sitronella μου,τι υπεροχο σοκολατενιο σιροπι ειναι αυτο??? Ενθουσιαστηκα!!!!! Καταπληκτικο!!!!!!!!!!! Ευχαριστω!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από greg97, 29-10-10  
    το σιρόπι είναι υπέροχο!!
    Στέλλα πόσο καιρό μπορεί να μείνει στο ψυγείο, μου έχει περισσέψει αρκετό...
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 29-10-10  
    greg δεν ξέρω για να σου πω την αλήθεια. Σιροπάκι όμως είναι, τι να πάθει :)
    #
    Σχόλιο από marileta, 6-11-10  
    Πολύ ωραίο σιρόπι!!!Να σημειώσω εδώ, οτι για 3 παντεσπάνια 25εκ.χρειάστηκα 1,5 δόση.
    #
    Σχόλιο από agapi6, 11-11-10  
    να ρωτήσω κάτι; Το σιρόπι πρέπει να είναι ζεστό και το παντεσπάνι κρύο ή αντίθετα;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 11-11-10  
    Δεν έχει σημασία, μπορεί ακόμα και να είναι και τα δυο κρύα.
    #
    Σχόλιο από katerina81, 20-1-11  
    το εβαλα στην τουρτα νουτελα της τραγας (με παντεσπανι εμποριου ομως,το αρχικο της συνταγης μου απετυχε-ηταν η πρωτη μου τουρτα,δεν το πηρα πολυ βαρεως-) μου αρεσε παρα πολυ η γευση που εδινε. παντως επειδη μου φανηκε οτι θα βραχει πολυ,για 3 παντεσπανια δεν καταναλωθηκε ουτε το μισο. μαλλον εβαζα λιγο?,φοβηθηκα μην γινει σαν βρεγμενο ψωμι,εχω μηδεν πειρα.

    ευχαριστουμε παντως ηταν τελειο.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 21-1-11  
    Κατερίνα μην ανησυχείς, σίγουρα θέλει εξάσκηση για να πετύχεις την τούρτα ακριβώς όπως τη θέλεις. Μάλλον έβαλες λίγο σιροπάκι, όμως αυτό είναι θέμα γούστου. Σε άλλους αρέσει πολύ σιροπιαστό, να μη φαίνεται σχεδόν το παντεσπάνι και σε άλλους αρέσει να μην έχει σχεδόν καθόλου.
    Να δεις που στην επόμενη τούρτα θα τα καταφέρεις τέλεια!
    #
    Σχόλιο από katenick, 27-1-11  
    καλο το σοκολατενιο σιροπακι,εχω μονο μια ενσταση.μηπως το ποτο πρεπει να μπει στο τελος του βρασιματος;στα 5 λεπτα που εβρασε μου εξατμιστηκε ολο και εβαλα λιγο ακομη στο τελος!παντως μου εφτασε κ περισσεψε κ λιγο για μια τουρτα με 3 παντασπανια.
    #
    Σχόλιο από Ginger, 28-1-11  
    Τέλειο! Ο,τι πρέπει για σοκολατένια τούρτα!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 30-3-11  
    Εξαιρετικό, δίνει σούπερ σοκολατένια γεύση στο παντεσπάνι!
    Ευχαριστούμε.
    #
    Σχόλιο από Soulitsa, 6-5-11  
    Να ρωτησω κατι? Μπορω με αυτο το σιροπι να φτιαξω τουρτα που θα φανε και παιδακια? Επειδη περιεχει κονιακ....Μπορω να το αντικαταστησω η να το παραλειψω και να βαλω μονο νερο? Ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 6-5-11  
    Το αλκοόλ εξατμίζεται με το βρασμό και μένει μόνο η γεύση.
    Αν θέλεις όμως μπορείς να βάλεις μόνο νεράκι (στην αντίστοιχη ποσότητα)
    #
    Σχόλιο από angie!, 7-2-12  
    μόλις το έκανα κι εγώ το σιρόπι σου Στέλλα μου! όταν το βάλω στα παντεσπάνια θα επανέλθω για πιρουνάκια!ήθελα να ρωτήσω μόνο,εμένα μου βγήκε νερουλό θα έλεγα.πόσο πρέπει να βάζω σε κάθε παντεσπάνι? δεν έχω ξανα σιροπιάσει ποτέ!ευχαριστω!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 8-2-12  
    Μην ανησυχείς, έτσι βγαίνει. Η ποσότητα που θα χρησιμοποιήσεις στο παντεσπάνι εξαρτάται από τα γούστα σου, το είδος της τούρτας αλλά και της επικάλυψης. Αν πρόκειται για τούρτα με ζαχαρόπαστα θα πρότεινα να μη τη σιροπιάσεις πολύ.
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 14-2-12  
    Πολυ νοστιμο το σιροπι εφτιαξα την μιση δοση γιατι εφτιαξα μια μικρη τουρτιτσα για την λιγουρα
    #
    Σχόλιο από xrusa123, 6-3-12  
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 27-3-12  
    Υπέροχο το σιρόπι.
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 20-4-12  
    Μμμμ τι ωραίο σιρόπι είναι αυτό.Σαν πηχτή σοκολάτα.Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από chalexandra, 27-4-12  
    μοναδικό το σιρόπι!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    28 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Vai, 26-7-10  
    Sitronella μου,τι υπεροχο σοκολατενιο σιροπι ειναι αυτο??? Ενθουσιαστηκα!!!!! Καταπληκτικο!!!!!!!!!!! Ευχαριστω!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από marileta, 6-11-10  
    Πολύ ωραίο σιρόπι!!!Να σημειώσω εδώ, οτι για 3 παντεσπάνια 25εκ.χρειάστηκα 1,5 δόση.
    #
    Σχόλιο από katerina81, 20-1-11  
    το εβαλα στην τουρτα νουτελα της τραγας (με παντεσπανι εμποριου ομως,το αρχικο της συνταγης μου απετυχε-ηταν η πρωτη μου τουρτα,δεν το πηρα πολυ βαρεως-) μου αρεσε παρα πολυ η γευση που εδινε. παντως επειδη μου φανηκε οτι θα βραχει πολυ,για 3 παντεσπανια δεν καταναλωθηκε ουτε το μισο. μαλλον εβαζα λιγο?,φοβηθηκα μην γινει σαν βρεγμενο ψωμι,εχω μηδεν πειρα.

    ευχαριστουμε παντως ηταν τελειο.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 21-1-11  
    Κατερίνα μην ανησυχείς, σίγουρα θέλει εξάσκηση για να πετύχεις την τούρτα ακριβώς όπως τη θέλεις. Μάλλον έβαλες λίγο σιροπάκι, όμως αυτό είναι θέμα γούστου. Σε άλλους αρέσει πολύ σιροπιαστό, να μη φαίνεται σχεδόν το παντεσπάνι και σε άλλους αρέσει να μην έχει σχεδόν καθόλου.
    Να δεις που στην επόμενη τούρτα θα τα καταφέρεις τέλεια!
    #
    Σχόλιο από katenick, 27-1-11  
    καλο το σοκολατενιο σιροπακι,εχω μονο μια ενσταση.μηπως το ποτο πρεπει να μπει στο τελος του βρασιματος;στα 5 λεπτα που εβρασε μου εξατμιστηκε ολο και εβαλα λιγο ακομη στο τελος!παντως μου εφτασε κ περισσεψε κ λιγο για μια τουρτα με 3 παντασπανια.
    #
    Σχόλιο από Ginger, 28-1-11  
    Τέλειο! Ο,τι πρέπει για σοκολατένια τούρτα!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 30-3-11  
    Εξαιρετικό, δίνει σούπερ σοκολατένια γεύση στο παντεσπάνι!
    Ευχαριστούμε.
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 14-2-12  
    Πολυ νοστιμο το σιροπι εφτιαξα την μιση δοση γιατι εφτιαξα μια μικρη τουρτιτσα για την λιγουρα
    #
    Σχόλιο από xrusa123, 6-3-12  
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 27-3-12  
    Υπέροχο το σιρόπι.
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 20-4-12  
    Μμμμ τι ωραίο σιρόπι είναι αυτό.Σαν πηχτή σοκολάτα.Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από chalexandra, 27-4-12  
    μοναδικό το σιρόπι!!
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 24-7-12  
    Το Σάββατο λοιπόν, όταν ακούσεις ένα "αέρααααααααααα" ,μη τρομάξεις. Εγώ θα είμαι που θα ορμώ ! :) Ευχαριστώ και επανέρχομαι.
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 25-7-12  
    Έκανα τη δοκιμή μου :) Το σιρόπι σας βγήκε άπαιχτο ομολογώ.Κράτησα 3 κουταλιές κακάο και δεν μετανόησα. Να πω ότι πρόκειται για τούρτα παγωτό (οπότε μπήκε κατάψυξη) και είχε εξαιρετική συμπεριφορά. Σας ευχαριστώ πολύ ωραία μου κυρία :)
    #
    Σχόλιο από AGI, 5-9-12  
    Πολύ καλό!
    #
    Σχόλιο από louzi, 8-10-12  
    Έχω κάνει πολλές φορές αυτό το σιρόπι κ δεν το έχω βαθμολογήσει ακόμα. Τέλειο κ με καλές αναλογίες!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από koumpara, 11-10-12  
    Το σιρόπι ειναι απλά τέλειο! Το χρησιμοποιώ σε ολες τις τουρτες κ δεν μπορω να το αντικαταστησω με κανενα αλλο! τα παιδιά μου τρελενονται με το σοκολατενιο αποτέλεσμα! Μμμμ πάω να φτιάξω ένα τώρα!
    #
    Σχόλιο από mpoumpousia, 27-12-12  
    φοβερό μπράβο
    #
    Σχόλιο από vivateam, 16-1-13  
    Ενταξει, λεω να κανω μια μικρη ποσοτητα να δω πως γινεται.Οταν την κανω θα επιστρεψω για σχολια!!!!
    #
    Σχόλιο από ΔΗΜΗΤΡΑ19, 21-1-13  
    Το χρησιμοποίησα στην τούρτα σοκολατίνα και την έκανε ακόμη πιο σοκολατένια. Ευχαριστούμε για την συνταγή!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    15 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από greg97, 29-10-10  
    το σιρόπι είναι υπέροχο!!
    Στέλλα πόσο καιρό μπορεί να μείνει στο ψυγείο, μου έχει περισσέψει αρκετό...
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 29-10-10  
    greg δεν ξέρω για να σου πω την αλήθεια. Σιροπάκι όμως είναι, τι να πάθει :)
    #
    Σχόλιο από agapi6, 11-11-10  
    να ρωτήσω κάτι; Το σιρόπι πρέπει να είναι ζεστό και το παντεσπάνι κρύο ή αντίθετα;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 11-11-10  
    Δεν έχει σημασία, μπορεί ακόμα και να είναι και τα δυο κρύα.
    #
    Σχόλιο από Soulitsa, 6-5-11  
    Να ρωτησω κατι? Μπορω με αυτο το σιροπι να φτιαξω τουρτα που θα φανε και παιδακια? Επειδη περιεχει κονιακ....Μπορω να το αντικαταστησω η να το παραλειψω και να βαλω μονο νερο? Ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 6-5-11  
    Το αλκοόλ εξατμίζεται με το βρασμό και μένει μόνο η γεύση.
    Αν θέλεις όμως μπορείς να βάλεις μόνο νεράκι (στην αντίστοιχη ποσότητα)
    #
    Σχόλιο από angie!, 7-2-12  
    μόλις το έκανα κι εγώ το σιρόπι σου Στέλλα μου! όταν το βάλω στα παντεσπάνια θα επανέλθω για πιρουνάκια!ήθελα να ρωτήσω μόνο,εμένα μου βγήκε νερουλό θα έλεγα.πόσο πρέπει να βάζω σε κάθε παντεσπάνι? δεν έχω ξανα σιροπιάσει ποτέ!ευχαριστω!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 8-2-12  
    Μην ανησυχείς, έτσι βγαίνει. Η ποσότητα που θα χρησιμοποιήσεις στο παντεσπάνι εξαρτάται από τα γούστα σου, το είδος της τούρτας αλλά και της επικάλυψης. Αν πρόκειται για τούρτα με ζαχαρόπαστα θα πρότεινα να μη τη σιροπιάσεις πολύ.
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 24-7-12  
    Κυρία, θέλω αντί κακάο να βάλω νες και αντί κονιάκ ρούμι. Να ορμήσω ? Έχεις δοκιμάσει κάτι ανάλογο ?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 24-7-12  
    Μικρούλα δεν έχω κάνει κάτι ανάλογο, αλλά δε βλέπω κανένα λόγο να μην ορμήσεις ολοταχώς για μια δοκιμή. Πιστεύω θα γίνει σούπερ... Προτείνω να βάλεις και κακάο και νες και να μην το αντικαταστήσεις όλο, είναι γνωστό πως ο καφές αναδεικνύει τη σοκολάτα, οπότε γιατί να μη γίνεται και το αντίθετο;;;
    #
    Σχόλιο από vivateam, 16-1-13  
    Μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτό το σιρόπι για να βρέξω σαβουαγιαρ? ειναι πολύ ωραίο, σε αντίθεση με το γαλα-κονιακ που βρεχουμε τα σαβουαγιαρ.Την επόμενη βδομάδα εχει ο γιος μου γενέθλια και επειδη κανουμε τεραστια τουρτα καθε χρόνο, προτιμώ τα σαβουαγιαρ.Σας παρακαλω απαντήστε μου.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 16-1-13  
    Δε βλέπω γιατί να μην μπορεί κανείς να βρέξει σαβαγιάρ με το σιρόπι αυτό. Αν το δοκιμάσεις, πες μας μετά πως έγινε!
    #
    Σχόλιο από KatiannaG, 10-1-14  
    Αχ, το έφτιαξα αλλά ξέχασα να βάλω το κονιακ!! Αν το προσθέσω αφού κρυώσει λέτε να υπάρχει πρόβλημα?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 10-1-14  
    Αν το προσθέσεις τώρα θα έχει πάρα πολύ έντονη τη μυρωδιά του κονιάκ, μια που το αλκοόλ δε θα έχει εξατμιστεί. Μπορείς να το ξαναβράσεις αν θέλεις για λίγη ώρα, χωρίς πρόβλημα.
    #
    Σχόλιο από KatiannaG, 10-1-14  
    Αυτό θα κάνω!! Σ'ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!!!

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...

    Το tip της ημέρας

    Θέλετε πράσινα αυγά χωρίς χημικές βαφές; Βράστε τα σε νερό που έχετε νωρίτερα βράσει 1 κιλό σπανάκι!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 68 αγαπημένων συνταγών, του/της ΑΡΓΥΡΗ
    Γλυκονοστιμιές
    Ένα βιβλίο 29 αγαπημένων συνταγών, του/της sugarchef
    Αγαπημένες συνταγές κρεας
    Ένα βιβλίο 208 αγαπημένων συνταγών, του/της sandys
    DIVAs
    Ένα βιβλίο 74 αγαπημένων συνταγών, του/της DIVA_med
    Λικερ
    Ένα βιβλίο 8 αγαπημένων συνταγών, του/της chriscat8