Σιρόπι ροδιού

Bαθμολογία: 5
       
 
8 ψήφοι
sweeney, 12.02.09
Σιρόπι ροδιού
photo: ANGOLINA

Τι χρειαζόμαστε:

  • 8 ροδια (για περιπου 1 λιτρο χυμο ροδιου)
  • 800 γρ. ζαχαρη
  • 1 ξυλακι κανελας
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1)

Στυβετε τα ροδια και περνατε το χυμο τους απο λεπτο σουρωτηρι.

Βήμα 2
2)

Τον βαζετε σε ενα κατσαρολακι με τη ζαχαρη.

Βήμα 3
3)

Αφηνετε τα υλικα να βρασουν (ανακατευοντας στην αρχη) και, αν χρειαστει, ξαφριζετε.

Βήμα 4
4)

Μολις λιωσει η ζαχαρη, προσθετετε την κανελα.

Βήμα 5
5)

Αφου το σιροπι δεσει, το βγαζετε απο τη φωτια και αφαιρειτε την κανελα.

Βήμα 6
6)

Περιμενετε να κρυωσει και το βαζετε σε αποστειρωμενα δοχεια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Φροντιστε τα δοχεια να μην ειναι μεγαλυτερα απο οσο χρειαζεται, γιατι ο αερας θα αλλοιωσει το σιροπι. Χρησιμοποιηστε το, αντι για μελι, στους λουκουμαδες, τηγανιτες, γιαουρτι, ακομη και για να περιχυσετε κρεατικα.

 

Ευχαριστούμε την Αngolina για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

Λικέρ Ρόδι 3 Λικέρ Ρόδι 3
4
       
       
(2)
Λικέρ Ρόδι Λικέρ Ρόδι
4.9
       
       
(130)
Κέικ με σιρόπι ροδιού Κέικ με σιρόπι ροδιού
3.5
       
       
(2)
Σπιτικό λικέρ ροδιού Σπιτικό λικέρ ροδιού
4.64
       
       
(25)

    10 Όλα

    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 15-11-09  
    Μπράβο για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 26-9-10  
    θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω το σιρόπι για συμπηκνωμένο χυμό ροδιού? Διατηρείται αρκετά? πόσο? εντός ή εκτός ψυγείου?
    #
    Σχόλιο από kitro, 12-11-10  
    το σιροπακι σου μουρλια!το εφτιαξα χθες αλλα επειδη το ροδι το εβαλα χωρις να το μετρησω(τα ειχα καθαρισει πιο πριν)δεν μου εδενε πολυ το σιροπι.εβαλα ομως λιγο γλυκοζη και εγινε τελειο.ευχαριστουμε!
    #
    Σχόλιο από m54, 27-11-10  
    Τα πηρουνακια κυριως για την ιδεα που μου εδωσες, γιατι ειχα κρατησει στην καταψυξη χυμο απο φρουτα του δασους και ροδια και δεν ήξερα πώς να τον αξιοποιησω.
    #
    Σχόλιο από july88, 21-2-12  
    Εξαιρετική η γρεναδίνη σου!!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 7-11-12  
    Την κάνω κάθε χρόνο μόλις βγουν τα ρόδια ,αυτή τη φορά έβαλα τη μαύρη ζάχαρη γι αυτό μου βγήκε πολύ σκούρο το χρώμα.
    #
    Σχόλιο από kristallenia, 27-11-12  
    πολύ καλή λύση...ειχαν μεινει μερικα αφαγωτα ρόδια και με αναλογια ζαχαρης και ροδιου εκανα αυτο το ωραίο σιροπακι....δεν ειχα πρόβλημα στο δεσιμο απλά πήρε λίγη ωρα...
    #
    Σχόλιο από κουρκουμπινι, 27-10-13  
    ευκολο και ωραιο. τωρα μενει να δω και τη χρηση του
    #
    Σχόλιο από t_vaso, 18-11-13  
    Πολύ καλή η συνταγή και εύκολη!
    #
    Σχόλιο από Eirinaki, 14-12-13  
    Πολύ ωραίο, το αραιώνω με νερό και είναι τέλειος χυμός!
    =)

    7 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 15-11-09  
    Μπράβο για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από kitro, 12-11-10  
    το σιροπακι σου μουρλια!το εφτιαξα χθες αλλα επειδη το ροδι το εβαλα χωρις να το μετρησω(τα ειχα καθαρισει πιο πριν)δεν μου εδενε πολυ το σιροπι.εβαλα ομως λιγο γλυκοζη και εγινε τελειο.ευχαριστουμε!
    #
    Σχόλιο από july88, 21-2-12  
    Εξαιρετική η γρεναδίνη σου!!
    #
    Σχόλιο από kristallenia, 27-11-12  
    πολύ καλή λύση...ειχαν μεινει μερικα αφαγωτα ρόδια και με αναλογια ζαχαρης και ροδιου εκανα αυτο το ωραίο σιροπακι....δεν ειχα πρόβλημα στο δεσιμο απλά πήρε λίγη ωρα...
    #
    Σχόλιο από κουρκουμπινι, 27-10-13  
    ευκολο και ωραιο. τωρα μενει να δω και τη χρηση του
    #
    Σχόλιο από t_vaso, 18-11-13  
    Πολύ καλή η συνταγή και εύκολη!
    #
    Σχόλιο από Eirinaki, 14-12-13  
    Πολύ ωραίο, το αραιώνω με νερό και είναι τέλειος χυμός!
    =)

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 26-9-10  
    θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω το σιρόπι για συμπηκνωμένο χυμό ροδιού? Διατηρείται αρκετά? πόσο? εντός ή εκτός ψυγείου?

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από m54, 27-11-10  
    Τα πηρουνακια κυριως για την ιδεα που μου εδωσες, γιατι ειχα κρατησει στην καταψυξη χυμο απο φρουτα του δασους και ροδια και δεν ήξερα πώς να τον αξιοποιησω.
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 7-11-12  
    Την κάνω κάθε χρόνο μόλις βγουν τα ρόδια ,αυτή τη φορά έβαλα τη μαύρη ζάχαρη γι αυτό μου βγήκε πολύ σκούρο το χρώμα.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Καταψύχω φρούτα
    Τα φρούτα διατηρούνται πολύ καλά στην κατάψυξη. Έ...
    Η τρελή ροδιά
    Η (τρελή, κατά τον Ελύτη) ροδιά είναι ένα φυτό ...
    Ένα φρούτο την ημέρα
    Όλοι ξέρουμε λίγο πολύ ότι τα φρούτα μας κάνουν κα...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Σχετικές οδηγίες

    Πώς καθαρίζουμε τα ρόδια
    Προστέθηκε από Ναυσικά
    5
           
           
    (13)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 147 αγαπημένων συνταγών, του/της BIBOYLA
    Νόστιμα γλυκά!
    Ένα βιβλίο 48 αγαπημένων συνταγών, του/της Δεσποινούλα !
    Σπιτικα πειραματα
    Ένα βιβλίο 35 αγαπημένων συνταγών, του/της ΝΙΚΟΛ
    pros dokimi
    Ένα βιβλίο 32 αγαπημένων συνταγών, του/της glykopatata
    Γλυκιες αμαρτιες
    Ένα βιβλίο 146 αγαπημένων συνταγών, του/της aggelikikom