Σιρόπι ροδιού

Bαθμολογία: 5
       
 
8 ψήφοι
sweeney, 12.02.09
Σιρόπι ροδιού
photo: ANGOLINA

Τι χρειαζόμαστε:

  • 8 ροδια (για περιπου 1 λιτρο χυμο ροδιου)
  • 800 γρ. ζαχαρη
  • 1 ξυλακι κανελας
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1)

Στυβετε τα ροδια και περνατε το χυμο τους απο λεπτο σουρωτηρι.

Βήμα 2
2)

Τον βαζετε σε ενα κατσαρολακι με τη ζαχαρη.

Βήμα 3
3)

Αφηνετε τα υλικα να βρασουν (ανακατευοντας στην αρχη) και, αν χρειαστει, ξαφριζετε.

Βήμα 4
4)

Μολις λιωσει η ζαχαρη, προσθετετε την κανελα.

Βήμα 5
5)

Αφου το σιροπι δεσει, το βγαζετε απο τη φωτια και αφαιρειτε την κανελα.

Βήμα 6
6)

Περιμενετε να κρυωσει και το βαζετε σε αποστειρωμενα δοχεια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Φροντιστε τα δοχεια να μην ειναι μεγαλυτερα απο οσο χρειαζεται, γιατι ο αερας θα αλλοιωσει το σιροπι. Χρησιμοποιηστε το, αντι για μελι, στους λουκουμαδες, τηγανιτες, γιαουρτι, ακομη και για να περιχυσετε κρεατικα.

 

Ευχαριστούμε την Αngolina για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

Σπιτικό λικέρ ροδιού Σπιτικό λικέρ ροδιού
4.6786
       
       
(28)
Σιρόπι λεβάντας Σιρόπι λεβάντας
5
       
       
(2)
Σιρόπι μέντας Σιρόπι μέντας
5
       
       
(1)
Κέικ με σιρόπι ροδιού Κέικ με σιρόπι ροδιού
3.5
       
       
(2)
Simple Syrup για κοκτέηλ Simple Syrup για κοκτέηλ
5
       
       
(1)

    10 Όλα

    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 15-11-09  
    Μπράβο για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 26-9-10  
    θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω το σιρόπι για συμπηκνωμένο χυμό ροδιού? Διατηρείται αρκετά? πόσο? εντός ή εκτός ψυγείου?
    #
    Σχόλιο από kitro, 12-11-10  
    το σιροπακι σου μουρλια!το εφτιαξα χθες αλλα επειδη το ροδι το εβαλα χωρις να το μετρησω(τα ειχα καθαρισει πιο πριν)δεν μου εδενε πολυ το σιροπι.εβαλα ομως λιγο γλυκοζη και εγινε τελειο.ευχαριστουμε!
    #
    Σχόλιο από m54, 27-11-10  
    Τα πηρουνακια κυριως για την ιδεα που μου εδωσες, γιατι ειχα κρατησει στην καταψυξη χυμο απο φρουτα του δασους και ροδια και δεν ήξερα πώς να τον αξιοποιησω.
    #
    Σχόλιο από july88, 21-2-12  
    Εξαιρετική η γρεναδίνη σου!!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 7-11-12  
    Την κάνω κάθε χρόνο μόλις βγουν τα ρόδια ,αυτή τη φορά έβαλα τη μαύρη ζάχαρη γι αυτό μου βγήκε πολύ σκούρο το χρώμα.
    #
    Σχόλιο από kristallenia, 27-11-12  
    πολύ καλή λύση...ειχαν μεινει μερικα αφαγωτα ρόδια και με αναλογια ζαχαρης και ροδιου εκανα αυτο το ωραίο σιροπακι....δεν ειχα πρόβλημα στο δεσιμο απλά πήρε λίγη ωρα...
    #
    Σχόλιο από κουρκουμπινι, 27-10-13  
    ευκολο και ωραιο. τωρα μενει να δω και τη χρηση του
    #
    Σχόλιο από t_vaso, 19-11-13  
    Πολύ καλή η συνταγή και εύκολη!
    #
    Σχόλιο από Eirinaki, 14-12-13  
    Πολύ ωραίο, το αραιώνω με νερό και είναι τέλειος χυμός!
    =)

    7 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 15-11-09  
    Μπράβο για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από kitro, 12-11-10  
    το σιροπακι σου μουρλια!το εφτιαξα χθες αλλα επειδη το ροδι το εβαλα χωρις να το μετρησω(τα ειχα καθαρισει πιο πριν)δεν μου εδενε πολυ το σιροπι.εβαλα ομως λιγο γλυκοζη και εγινε τελειο.ευχαριστουμε!
    #
    Σχόλιο από july88, 21-2-12  
    Εξαιρετική η γρεναδίνη σου!!
    #
    Σχόλιο από kristallenia, 27-11-12  
    πολύ καλή λύση...ειχαν μεινει μερικα αφαγωτα ρόδια και με αναλογια ζαχαρης και ροδιου εκανα αυτο το ωραίο σιροπακι....δεν ειχα πρόβλημα στο δεσιμο απλά πήρε λίγη ωρα...
    #
    Σχόλιο από κουρκουμπινι, 27-10-13  
    ευκολο και ωραιο. τωρα μενει να δω και τη χρηση του
    #
    Σχόλιο από t_vaso, 19-11-13  
    Πολύ καλή η συνταγή και εύκολη!
    #
    Σχόλιο από Eirinaki, 14-12-13  
    Πολύ ωραίο, το αραιώνω με νερό και είναι τέλειος χυμός!
    =)

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 26-9-10  
    θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω το σιρόπι για συμπηκνωμένο χυμό ροδιού? Διατηρείται αρκετά? πόσο? εντός ή εκτός ψυγείου?

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από m54, 27-11-10  
    Τα πηρουνακια κυριως για την ιδεα που μου εδωσες, γιατι ειχα κρατησει στην καταψυξη χυμο απο φρουτα του δασους και ροδια και δεν ήξερα πώς να τον αξιοποιησω.
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 7-11-12  
    Την κάνω κάθε χρόνο μόλις βγουν τα ρόδια ,αυτή τη φορά έβαλα τη μαύρη ζάχαρη γι αυτό μου βγήκε πολύ σκούρο το χρώμα.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Η τρελή ροδιά
    Η (τρελή, κατά τον Ελύτη) ροδιά είναι ένα φυτό ...
    Καταψύχω φρούτα
    Τα φρούτα διατηρούνται πολύ καλά στην κατάψυξη...
    Ένα φρούτο την ημέρα
    Όλοι ξέρουμε λίγο πολύ ότι τα φρούτα μας κάνουν κα...

    Σχετικές οδηγίες

    Πώς καθαρίζουμε τα ρόδια
    Προστέθηκε από Ναυσικά
    5
           
           
    (14)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    TMP
    Ένα βιβλίο 26 αγαπημένων συνταγών, του/της tndigas
    Γλυκάκια
    Ένα βιβλίο 78 αγαπημένων συνταγών, του/της patsoulaki
    pros dokimi
    Ένα βιβλίο 32 αγαπημένων συνταγών, του/της glykopatata
    Diakosmisi glikwn
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της KOKETA
    Σπιτικο θα γινει.....
    Ένα βιβλίο 80 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x