Σιροπιαστές φωλίτσες σοκολάτας

Bαθμολογία: 4.9634
       
 
164 ψήφοι
elenikolas, 19.01.09

Περιγραφή

Φωλίτσες με φύλλο κρούστας και κρέμα γκανάς.
Σιροπιαστές φωλίτσες σοκολάτας

Τι χρειαζόμαστε:


  • 1 πακ. Φύλλο κρούστας  500 γρ.
  • 1 κούπα περίπου λιωμένο φρέσκο βούτυρο πολύ καλής ποιότητας (χρησιμοποιώ το γνωστό με σήμα το προβατάκι)
  • ½ δόση Ganache
  • 200 γρ λευκή σοκολάτα λιωμένη και αραιωμένη με λίγο κρέμα γάλακτος
Σιρόπι:
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 1 ½ κούπα νερό
  • ½ κούπα γλυκόζη
  • 2 κ σ χυμός λεμονιού
Στα γρήγορα
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Με φωτο
Περιέχει: Σοκολάτα
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Βουτυρώνουμε ένα ένα τα φύλλα .
Βήμα 2
2)  Βάζουμε στην μικρότερη άκρη του φύλλου μια μακριά βελόνα πλεξίματος
Βήμα 3
3)  Τυλίγουμε στην βελόνα το φύλλο αφήνοντας στο τέλος  2 εκ. από το φύλλο χωρίς να το τυλίξουμε, έτσι θα δημιουργηθεί η βάση στη φωλίτσα για να σταθεί  η σοκολάτα.
Βήμα 4
4) Σπρώχνουμε με τα χέρια μας και από τις δύο άκρες της βελόνας το φύλλο προς το κέντρο της βελόνας και το σουρώνουμε.
Βήμα 5
5) Τραβάμε προσεκτικά τη βελόνα και το κόβουμε στη μέση
Βήμα 6
6) Τυλίγουμε το κάθε μισό σε φωλίτσα φροντίζοντας να ενωθούν πιέζοντας καλά οι δύο άκρες και  φροντίζοντας να είναι κάτω η λωρίδα του φύλλου που δεν τυλίξαμε πριν, ώστε να έχει βάση η φωλίτσα μας και να σταθεί η σοκολάτα.
Βήμα 7
7) Βάζουμε τις φωλίτσες σε βουτυρωμένο ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου να ροδίσουν καλά.
Βήμα 8
8)  Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά περίπου και περιχύνουμε  τις φωλίτσες αφού χλιάνουν λίγο. Μόλις κρυώσουν τα γεμίζουμε τα μισά με την Ganache και τα μισά με την λευκή σοκολάτα.

Σχετικές συνταγές

    269 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 19-1-09  
    Και μονο που τις βλεπω μου τρεχουν τα σαλια!!!!...Ελενη κανονισε θα βαλω πορτιερη στην εισοδο!!!...ετσι και δεν τις φερεις δεν μπαινεις μεσα!!!...χιχιχιχι!!!
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 19-1-09  
    πωπω τέλειο!!!!!!! Θεϊκό αποτέλεσμα...:Ο δεν ήξερα ότι έτσι κάνουν τα σαραγλάκια...γενικά!!! Με έμαθες και από δαύτο Ελενάκι μου:) Τώρα...έχοντας μέσα και ganache...είναι αποτελειωτικό...τέλεια σιροπιασμένο φαίνεται...Μπράβο!! Υπέροχη ιδέα!!!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 19-1-09  
    Και που να τις δοκιμάσετε κιόλας. Θα σας φέρω στη συνάντηση να δοκιμάσετε :-)
    #
    Σχόλιο από evdoba, 19-1-09  
    Αυτή την καταπληκτική συνταγή (από μια φίλη που δούλευε σε ζαχαροπλαστειο) την κάνω χρόνια τώρα όταν θέλω κάτι γρήγορο. Σας παροτρύνω όλοι να την δοκιμάσετε. Αυτό που κάνω διαφορετικό είναι ότι συνήθως πασπαλίζω με ξηρούς καρπούς αμέσως μετά το σιρόπιασμα και κάνω και σχήματα σαλιγκαράκια, καρδούλες και "σίγμα". Μπορούμε να βάλουμε μέσα στα σχηματισμένα σχέδια και κομάτια από γλυκό του κουταλιού. Μπράβο Ελένη που το ανέβασες και μάλιστα εμπλουτισμένο με σοκολάτα!!! Επρεπε να γίνει και το ξεχνούσα συνεχώς.
    Γίνεται τόσοοοοοο γρήγορα που με φύλλα από τη συντήρηση και μια βέργα ή μια παλιά κεραία ραδιοφώνου ή μια λεπτή κουτάλα έχεις μια πιατέλα ολόφρεσκα λεπτά σε 35-40 λεπτά! :-)
    #
    Σχόλιο από xaroula, 19-1-09  
    μπραααααααβο στον καλιτεεεεεχνη!!!!
    Ελενιτσα τεεεεελεια!!Θα τα κανω το ΣΚ,μονο πες μου,επειδη δεν χρησιμοποιω γλυκοζη,να κανω το σιροπι μονο ζαχαρη,νερο??
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 19-1-09  
    Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας. Χαρούλα μου τη γλυκόζη την βάζουμε για να μην ζαχαρώσει το σιρόπι, αντί αυτής μπορείς να βάλεις προς το τέλος 2 κ.σ χυμό λεμονιού κάνει την ίδια δουλειά ;-)
    #
    Σχόλιο από ΛαδοΜπούκι, 19-1-09  
    ελενίτσα!!!! τέλεια είναι τα γλυκάκια σου,εγώ αντί για σοκολάτα γεμίζω τη φωλίτσα με φυστίκι Αιγίνης...μπράβο σου χρυσοχέρα μου!!!
    #
    Σχόλιο από elenavan, 19-1-09  
    Μπράβο Χαρούλα, με πρόλαβες!! Κι εγώ για υποκατάστατο της γλυκόζης ήθελα να ρωτήσω
    #
    Σχόλιο από Martha_T, 20-1-09  
    Τέλεια παρουσίαση, μπραβο Ελένη που δεν την ξέχασες στο ντουλάπι και μας την παρουσίασες με τόσο ωραίο τροπο. Ευχαριστούμε.
    #
    Σχόλιο από Στέφη, 20-1-09  
    Υπέροχη η συνταγή, υγεία στα χέρια σου Ελένη!!!!
    Μπράβο κοπέλα μου,που την ανέβασες!!!
    #
    Σχόλιο από τουιτι, 20-1-09  
    καλα τωρα μας τελειωσες και ειναι και τοσο ζωντανο στην φωτογραφια μας λαβωσες!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από vaniliasokolata, 21-1-09  
    καταπληκτικο!!!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 21-1-09  
    Μακαρι να μπορουσα να σου βαλω δεκα πιρουνακια αντι για πεντε!!!Ειναι φανταστικη συνταγη και πολυ πετυχημενη για τραπεζια και γιορτες!!!!Σε ευχαριστουμε παρα πολυ τωραδεν υπαρχει περιπτωση να ξαναφαω σαραγλακια σοκολατας πουτρελενομαι απο εξω θα τα φτιαχνω σπιτικα. Με τη διαφορα οτι πειδη ειμαι λιχουδα θα πασπαλιζω και με λιγο τριμμενο καρυδακι. Πειραζει καλε που ειμαι γλυκατζουυυυυυυυυυ;;;;
    #
    Σχόλιο από ΑΓΓΕΛΖΑΚ, 21-1-09  
    Μπράβο φενεται πολη καλή μπορώ πριν τα τυλίξω τα φύλλα να τα πασπαλίσω με δίαφορους ξηρούς καρπούς π.χ. με φυστίκη αιγίνη; και στο τέλος να μην βάλω σοκολάτα;
    #
    Σχόλιο από KΡΙΣΤΑ, 21-1-09  
    Θέλω να σου πω ότι είσαι Καλλιτέχνης Μεγάλος !!!! Δεν δίνω 5 πιρουνάκια μόνο στη συνταγή, αλλά και στο μεράκι σου !!!! Εύγε...
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 21-1-09  
    Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα όμορφα λογάκια σας. ΑΓΓΕΛΖΑΚ και βέβαια αν θέλουμε πριν τα τυλίξουμε τα πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι ή αμύγδαλο καβουρδισμένο και τριμμένο ,ή ινδοκάρυδο και τα ψήνουμε μπαστουνάκια χωρίς να τα κάνουμε φωλίτσες. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο τα κόβουμε σε μικρά δαχτυλάκια και τα σιροπιάζουμε;-)
    #
    Σχόλιο από sirilo, 21-1-09  
    Ενα μπραβο κι απο μενα Ελενη,τελεια συνταγη,ευκολη και πεντανοστιμη.
    Κανεις ενα ταψι και εχεις ανα πασα στιγμη,κατι για την λυγουριαση βρε παιδι μου.
    Αντεχουν πολλες μερες,χωρις να χαλασουν.
    Εγω αντι για γκαναζ βαζω για γεμιση μερεντα και πασπαλιζω απο πανω φυστικι αιγινης η ψιλοκομενο καρυδακι.
    Επισης μπορουμε πανω απο την μερεντα να το στολισουμε με ενα κοματακι απο γλυκο κουταλιου της αρεσκειας μας.
    Γεια στα χερακια σου χρυσοχερα μου.
    Αξιζεις πολλα πιρουνακια και οχι μονο πεντε.
    #
    Σχόλιο από iris, 21-1-09  
    elenikolas συγχαρητηρια!!!Πολυ ευκολη συνταγουλα και απο οτι εχω δοκιμασει ειναι και πολυ ωραιο γλυκακι!!!Μπραβο σου που μας εμαθες και τον τροπο που φτιαχνεται!
    #
    Σχόλιο από iris, 21-1-09  
    ξεχασα καλε να ψηφισω!!!!
    #
    Σχόλιο από ΡΕΘΥΜΝΟ, 22-1-09  
    Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις τη μάρκα του βούτυρου? Υποθέτω ότι αν δε βάλουμε αρωματικό βούτυρο θα χάσει αρκετά.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Επόμενο > Τέλος >>

    178 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 19-1-09  
    Και μονο που τις βλεπω μου τρεχουν τα σαλια!!!!...Ελενη κανονισε θα βαλω πορτιερη στην εισοδο!!!...ετσι και δεν τις φερεις δεν μπαινεις μεσα!!!...χιχιχιχι!!!
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 19-1-09  
    πωπω τέλειο!!!!!!! Θεϊκό αποτέλεσμα...:Ο δεν ήξερα ότι έτσι κάνουν τα σαραγλάκια...γενικά!!! Με έμαθες και από δαύτο Ελενάκι μου:) Τώρα...έχοντας μέσα και ganache...είναι αποτελειωτικό...τέλεια σιροπιασμένο φαίνεται...Μπράβο!! Υπέροχη ιδέα!!!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 19-1-09  
    Και που να τις δοκιμάσετε κιόλας. Θα σας φέρω στη συνάντηση να δοκιμάσετε :-)
    #
    Σχόλιο από ΛαδοΜπούκι, 19-1-09  
    ελενίτσα!!!! τέλεια είναι τα γλυκάκια σου,εγώ αντί για σοκολάτα γεμίζω τη φωλίτσα με φυστίκι Αιγίνης...μπράβο σου χρυσοχέρα μου!!!
    #
    Σχόλιο από Martha_T, 20-1-09  
    Τέλεια παρουσίαση, μπραβο Ελένη που δεν την ξέχασες στο ντουλάπι και μας την παρουσίασες με τόσο ωραίο τροπο. Ευχαριστούμε.
    #
    Σχόλιο από Στέφη, 20-1-09  
    Υπέροχη η συνταγή, υγεία στα χέρια σου Ελένη!!!!
    Μπράβο κοπέλα μου,που την ανέβασες!!!
    #
    Σχόλιο από τουιτι, 20-1-09  
    καλα τωρα μας τελειωσες και ειναι και τοσο ζωντανο στην φωτογραφια μας λαβωσες!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από vaniliasokolata, 21-1-09  
    καταπληκτικο!!!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 21-1-09  
    Μακαρι να μπορουσα να σου βαλω δεκα πιρουνακια αντι για πεντε!!!Ειναι φανταστικη συνταγη και πολυ πετυχημενη για τραπεζια και γιορτες!!!!Σε ευχαριστουμε παρα πολυ τωραδεν υπαρχει περιπτωση να ξαναφαω σαραγλακια σοκολατας πουτρελενομαι απο εξω θα τα φτιαχνω σπιτικα. Με τη διαφορα οτι πειδη ειμαι λιχουδα θα πασπαλιζω και με λιγο τριμμενο καρυδακι. Πειραζει καλε που ειμαι γλυκατζουυυυυυυυυυ;;;;
    #
    Σχόλιο από KΡΙΣΤΑ, 21-1-09  
    Θέλω να σου πω ότι είσαι Καλλιτέχνης Μεγάλος !!!! Δεν δίνω 5 πιρουνάκια μόνο στη συνταγή, αλλά και στο μεράκι σου !!!! Εύγε...
    #
    Σχόλιο από iris, 21-1-09  
    elenikolas συγχαρητηρια!!!Πολυ ευκολη συνταγουλα και απο οτι εχω δοκιμασει ειναι και πολυ ωραιο γλυκακι!!!Μπραβο σου που μας εμαθες και τον τροπο που φτιαχνεται!
    #
    Σχόλιο από iris, 21-1-09  
    ξεχασα καλε να ψηφισω!!!!
    #
    Σχόλιο από ΛαδοΜπούκι, 22-1-09  
    μόλις δοκίμασα και έχω να πω ότι είναι τέέέέέέέέέέέλειες, άσε που είναι και πανεύκολες,άλλη μιά φορά τα συγχαρητήριά μου Ελενάκι έκανες πάλι το θαύμα σου!!!!
    μπράβο σου γλυκιά μου!!!
    #
    Σχόλιο από stellapanos, 23-1-09  
    Καλα φιλεναδα λεω την μερα που θα ταξιδευεις με τις θεικες σου σιροπιαστες φωλιτσες να την κανω την επιστρωφη που λεγαμε παρεα,να τα δοκιμασο πρωτη και καλητερη να δω αν πετηχαν ασε που θα σου κραταω και το μπολ μην πεσουν κατω να τα πιασω βρε παιδι μου χαχχχαχαχαχα ειναι τελειαααααααααααααααααααααααααααααααααα
    #
    Σχόλιο από xaroula, 25-1-09  
    ΤΕΛΕΙΕΣ, καλοψημενες,ζουμερες σοκολατενιες,σε μερικες εβαλα και καρυδι πολλα πολλα μπραβο και απο τον Γιωργο και τον Θαναση!!
    #
    Σχόλιο από evaevaeva, 27-1-09  
    συγχαρητηρια!!!!!!!!!!
    θα τα φτιαξω συντομα, κριμα που ειναι αργα τωρα και δεν μπορω να παω να ψωνισω υλικα!!
    απο 5 πηρουνακια σε συνταγη και παρουσιαση!!! πολλα μπραβο!
    #
    Σχόλιο από asheti, 29-1-09  
    Μήπως μπορείται να μου πείτε που είναι τα "αγαπημένα"; Γιατί θέλω να προσθέσω την συνταγή στις "συνταγές" μου. Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 29-1-09  
    Είναι τέλειες οι φωλίτσες, πανεύκολες, εμφανίσημες και πολύ νόστιμες!
    Καλύτερες και από τις έτοιμες. Σ'ευχαριστούμε Έλενα.
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 30-1-09  
    Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα όμορφα σχόλια σας:Ο) asheti για να προσθέσεις συνταγή στα αγαπημένα δίπλα στη φώτο της συνταγής υπάρχει η επιλογή "προσθήκη στα αγαπημένα" το πατάς και μπαίνει αυτόματα στα αγαπημένα σου. Μετά για να τα βρεις πατάς πάνω στο μενού των σεφ και επιλέγεις το "συνταγές μου". Αν έχεις απορίες μπορείς καλύτερα να τις διατυπώνεις στο φόρουμ, στο ανάλογο θέμα, ώστε να τις δουν περισσότεροι και να σου απαντήσουν άμεσα;-)
    #
    Σχόλιο από Mariakos, 31-1-09  
    Ελενιτσα, νασαι καλα κοριτσι μου. Σου υποσχομαι η συνταγη σου θα γινει αναρπαστη στην Ουγγαρια. Χιλια ευχαριστω, Μαιρη
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενο > Τέλος >>

    75 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από xaroula, 19-1-09  
    μπραααααααβο στον καλιτεεεεεχνη!!!!
    Ελενιτσα τεεεεελεια!!Θα τα κανω το ΣΚ,μονο πες μου,επειδη δεν χρησιμοποιω γλυκοζη,να κανω το σιροπι μονο ζαχαρη,νερο??
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 19-1-09  
    Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας. Χαρούλα μου τη γλυκόζη την βάζουμε για να μην ζαχαρώσει το σιρόπι, αντί αυτής μπορείς να βάλεις προς το τέλος 2 κ.σ χυμό λεμονιού κάνει την ίδια δουλειά ;-)
    #
    Σχόλιο από elenavan, 19-1-09  
    Μπράβο Χαρούλα, με πρόλαβες!! Κι εγώ για υποκατάστατο της γλυκόζης ήθελα να ρωτήσω
    #
    Σχόλιο από ΑΓΓΕΛΖΑΚ, 21-1-09  
    Μπράβο φενεται πολη καλή μπορώ πριν τα τυλίξω τα φύλλα να τα πασπαλίσω με δίαφορους ξηρούς καρπούς π.χ. με φυστίκη αιγίνη; και στο τέλος να μην βάλω σοκολάτα;
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 21-1-09  
    Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα όμορφα λογάκια σας. ΑΓΓΕΛΖΑΚ και βέβαια αν θέλουμε πριν τα τυλίξουμε τα πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι ή αμύγδαλο καβουρδισμένο και τριμμένο ,ή ινδοκάρυδο και τα ψήνουμε μπαστουνάκια χωρίς να τα κάνουμε φωλίτσες. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο τα κόβουμε σε μικρά δαχτυλάκια και τα σιροπιάζουμε;-)
    #
    Σχόλιο από ΡΕΘΥΜΝΟ, 22-1-09  
    Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις τη μάρκα του βούτυρου? Υποθέτω ότι αν δε βάλουμε αρωματικό βούτυρο θα χάσει αρκετά.
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 22-1-09  
    Έχεις δίκιο ΡΕΘΥΜΝΟ η ποιότητα και το άρωμα του βουτύρου παίζουν μεγάλο ρόλο σ αυτή τη συνταγή και γενικά σ αυτού του είδους τα γλυκά. Σου έστειλα με πμ τη μάρκα για ευνόητους λόγους.
    #
    Σχόλιο από ΑΓΓΕΛΖΑΚ, 22-1-09  
    Σε ευχαριστώ elenikolas θα τα φτιαξω το Σάββατο και θα σου πω μετά.Φαντάζομε ότι μπαστουνάκια θα μίαζουν πολύ με τα συροπιαστά του εμπορίου.
    #
    Σχόλιο από orsalia, 2-2-09  
    χωρις να τα εχω δοκιμασει σου δινω 5 πιρουνακια γιατι λατρευω τα σιροπιαστα.
    Αλλα μια απορία, ειναι το Ganache δεν το εχω ξανακούσει...:-)
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 2-2-09  
    orsalia αν πατήσεις πάνω στη λέξη Ganache θα σου βγάλει αμέσως τη συνταγή της. Είναι λιωμένη κουβερτούρα ανακατεμένη με κρέμα γάλακτος. Με αυτή γαρνίρουμε επίσης κέικ τούρτες κ.α.
    #
    Σχόλιο από orsalia, 2-2-09  
    Σε ευχαριστώ πολύ για την διαφώτιση!
    #
    Σχόλιο από kessy, 18-2-09  
    επειδη θελω επειγοντως να την ετοιμάσω,μπορω να μην βάλω γλυκόζη?αν ναι με τί να την αντικαταστησω?(μήπως γινονται πιο νοστιμα την γλυκόζη?)
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 18-2-09  
    Την γλυκόζη τη βάζουμε για να μη ζαχαρώσει το σιρόπι μας βασικά. Αν δεν βάλεις, απλά βάλε λίγο παραπάνω χυμό λεμονιού.
    #
    Σχόλιο από ναταλια, 10-3-09  
    εξαιρετικα!!!!!τις εφτιαξα και ολοι ενθουσιαστηκαν.ομως ενω χρησιμοποιησα ακριβως τη δοσολογια μου περισεψε πανω απο το μισο σιροπι. μηπως επρεπε να το αφησω να δεσει κι αλλο? η μαρκα απο το βουτυρο ποια ειναι?
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 11-3-09  
    Χαίρομαι πάρα πολύ που τις απολαμβάνετε!!!
    ναταλια ίσως ήθελε το σιροπάκι σου λίγο δέσιμο ακόμη ή να το αφήσεις κι άλλο στις φωλίτσες να το ρουφήξουν. Όσο για τη μάρκα του βουτύρου που χρησιμοποιώ θα στην στείλω με πμ. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια:-)
    #
    Σχόλιο από zetoula, 10-4-09  
    Πραγματικά συγχαρητήρια για την υπέροχη συνταγή και παρουσίαση!!! Στην δική μου περίπτωση όμως κάτι έκανα τραγικά λάθος...! Όλα πήγαν τέλεια με τις φωλίτσες και μου ψήθηκαν τέλεια αλλά το σιρόπι κατέληξε κάτι παρόμοιο με κόλλα :( Σε σημείο που τώρα, τρεις ώρες αφότου τα έφτιαξα δηλαδή, δεν μπορώ να τα ξεκολλήσω ούτε με μαχαίρι...Πρώτη φορά έφτιαξα κάτι σιροπιαστό και είμαι σίγουρη πως το λάθος είναι δικό μου αλλά μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε ως προς το που μπορεί να βρίσκεται το λάθος για να ξαναδοκιμάσω? Ευχαριστώ πολύ και ξανά συγχαρητήρια :)
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 10-4-09  
    Σας ευχαριστώ για καλά σας λόγια. zetoula εκείνο που πρέπει να έφταιξε είναι ότι έβρασες πολύ το σιρόπι και σου καραμέλωσε. Το σιρόπι το βράζουμε μόνο 5 λεπτά. Φτιάξε άλλο και σιρόπιασε τις φωλίτσες σου όπως είναι, κρύες(χωρίς τη γέμιση εννοείται) με ζεστό σιρόπι και μετά αφού τραβήξουν το σιρόπι γέμισε τες. Περιμένω νέα σου;-)
    #
    Σχόλιο από zetoula, 10-4-09  
    Χίλια ευχαριστώ!!! Μόλις έγινε η πρώτη δοκιμή από την καινούρια φουρνιά και είναι ΤΕΛΕΙΑ!!! Συγχαρητήρια για την υπέροχη συνταγή ξανά!!!!
    #
    Σχόλιο από Φραουλολιτσά, 22-4-09  
    Επειδή θέλω να τα φτιάξω για τη γιορτή του Θωμά μπορείτε να μου πείτε περίπου πόσα κομμάτια βγαίνουν;20-25;για να υπολογίσω πόσα θέλω
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 22-4-09  
    Φραουλολιτσά βγαίνουν περίπου 30 κομμάτια ανάλογα βέβαια πόσα φύλλα περιέχει η συσκευασία του φύλλου που θα χρησιμοποιήσεις. Άλλες περιέχουν 16 φύλλα άλλες λιγότερα άλλες περισσότερα. Σημειωτέον ότι από κάθε φύλλο φτιάχνουμε δύο φωλίτσες.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    16 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από evdoba, 19-1-09  
    Αυτή την καταπληκτική συνταγή (από μια φίλη που δούλευε σε ζαχαροπλαστειο) την κάνω χρόνια τώρα όταν θέλω κάτι γρήγορο. Σας παροτρύνω όλοι να την δοκιμάσετε. Αυτό που κάνω διαφορετικό είναι ότι συνήθως πασπαλίζω με ξηρούς καρπούς αμέσως μετά το σιρόπιασμα και κάνω και σχήματα σαλιγκαράκια, καρδούλες και "σίγμα". Μπορούμε να βάλουμε μέσα στα σχηματισμένα σχέδια και κομάτια από γλυκό του κουταλιού. Μπράβο Ελένη που το ανέβασες και μάλιστα εμπλουτισμένο με σοκολάτα!!! Επρεπε να γίνει και το ξεχνούσα συνεχώς.
    Γίνεται τόσοοοοοο γρήγορα που με φύλλα από τη συντήρηση και μια βέργα ή μια παλιά κεραία ραδιοφώνου ή μια λεπτή κουτάλα έχεις μια πιατέλα ολόφρεσκα λεπτά σε 35-40 λεπτά! :-)
    #
    Σχόλιο από sirilo, 21-1-09  
    Ενα μπραβο κι απο μενα Ελενη,τελεια συνταγη,ευκολη και πεντανοστιμη.
    Κανεις ενα ταψι και εχεις ανα πασα στιγμη,κατι για την λυγουριαση βρε παιδι μου.
    Αντεχουν πολλες μερες,χωρις να χαλασουν.
    Εγω αντι για γκαναζ βαζω για γεμιση μερεντα και πασπαλιζω απο πανω φυστικι αιγινης η ψιλοκομενο καρυδακι.
    Επισης μπορουμε πανω απο την μερεντα να το στολισουμε με ενα κοματακι απο γλυκο κουταλιου της αρεσκειας μας.
    Γεια στα χερακια σου χρυσοχερα μου.
    Αξιζεις πολλα πιρουνακια και οχι μονο πεντε.
    #
    Σχόλιο από alessandra, 16-2-09  
    συγχαρητηριααααα φοβερη συνταγη θα ανεβασω και φωτο σε λιγο...η αυριο να σας κερασω..!!επειδη δεν ειχα προχειρη βελονα χρησιμοποιησα δυο χοντρα ομως καλαμακια και τα ενωσα...εβαλα και το φουντουκακι απο πανω...επισης μπορουμε να βαλουμε και φυστικακι..επισης αυτα τα κανει και η θεια μου αλλα με γεμιση μεσα καρυδι...συγχαρητηρια και παλι συγχαρητηρια ελενακι μου!!!!
    #
    Σχόλιο από MARIPOSSA, 24-2-09  
    τελειες,τις εφτιαξα και αντι για τη σοκολατα που γραφεις εβαλα νουτελα και τριμμενα καρυδια και οσοι δοκοιμασαε νομιζανε οτι ηταν απο ζαχαροπλαστειο,φοβερο!! μπραβο και ξανα μπραβο.
    #
    Σχόλιο από lila paouze, 28-3-09  
    Μπράβο σου φοβερή και γρήγορη να φανταστείς οτι κατάφερα να τα φτιάξω έχοντας δυό πιτσιρίκια στα πόδια μου εγώ έβαλα γλυκό κουταλιού στη μέση σύκο και κεράσι για αρκετές μέρες μεινανε τραγανά και αφράτα μπράβο και πάλι μπράβο!!
    #
    Σχόλιο από tzini4, 30-3-09  
    Τισ έφτιαξα χθες και δεν πρόλαβαν να κρυώσουν για να τις γεμίσω!!!Έπεσαν με τα μούτρα τα παιδάκια μου και τις τσακίσανε!!!!Πρόλαβα, ευτυχώς, να φαω 2 που τις γέμισα με γλυκό βύσσινο.
    Εύκολη, γρήγορη και υπέροχη συνταγή!!!
    Σ' ευχαριστούμε!!!!
    #
    Σχόλιο από ansou, 24-4-09  
    Τις εφτιαξα σημερα για τη γιορτη του μπαμπα μου και του γιου μου.Εντυπωσιασαν εμφανισιακα αλλα και κυριως στον ουρανισκο.Πανευκολες στην παρασκευη τους δε, ενω τις φοβομουν λιγακι.εφτιαξα διπλη δοση γιατι σωστα προβλεψα οτι θα γινονταν αναρπαστες.Εναλλακτικα τις γεμισα με γλυκο κουταλιου κερασι και πανω απο τη σοκολατα εβαλα φυστικι Αιγινης.Ελενιτσα ,ευχαριστουμε για τη συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από Φραουλολιτσά, 24-4-09  
    Πριν καμιά ώρα τα έφτιαξα.Θεϊκά!!Γέμισα με μερέντα, την κρέμα που προτείνεται και με σοκολάτα.Γαρνίρισα άλλα με τριμμένο καρύδι,άλλα με καρύδα,άλλα με κερασάκι γλυκό και άλλα με καβουρντισμένο αμύγδαλο.Παραλίγο να μην προλάβω να δοκιμάσω!!Μου τα έφαγαν κιόλας!!Μπράβο για την υπέροχη συνταγούλα και πάνε απ' όλα ανέξοδη!!Συμαντικό στις μέρες μας!!
    #
    Σχόλιο από Αντιγόνη, 18-9-09  
    Λοιπόοοον....Αποφάσισα να τα φτιάξω..Κι αφού είχα έτοιμα τα πάντα..διαπίστωσα ότι δεν έχω ούτε βελόνα πλεξίματος, ούτε κουτάλα με μακριά λεπτή λαβή, ούτε παλιά κεραία...Κανένα πρόβλημα! Έκανα κολπάκι με το φύλλο και βγήκε και σουφρωμένο και καλοτυλιγμένο και σε σχήμα φωλιάς! Μόνο τη γνωστή τρυπούλα στη μέση δεν έχουν, αλλά δεν μας χαλάει. Δεν έκανα μόνο φωλιές, αλλά με την ευκαιρία δοκίμασα διάφορες γεύσεις: άλλα τα έκανα τριγωνάκια με γέμιση κρέμας βανίλια, άλλα με mix τρούφας-καρύδας (τέλεια!), άλλα με σκέτο τριμμένο φυστίκι Αιγίνης και μερικές φωλιές με σοκολάτα. Το μόνο που με ψιλοενοχλεί είναι ότι η ganache δεν φαίνεται να θέλει να σκληρύνει πολύ. Α! και κάτι άλλο. Τα έβγαλα από το σιρόπι, έκανα καλά? Πρέπει να μείνουν εκεί μέσα? Γιατί θα τα πάω πεσκέσι και έπρεπε να τα βάλω σε πιατέλα.
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 18-9-09  
    Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια:)
    Αντιγόνη δεν πειράζει που τις έβγαλες από το σιρόπι τους αν τις είχες αφήσει αρκετά ήδη έχουν ρουφήξει το απαραίτητο σιροπάκι.
    #
    Σχόλιο από v_vicky, 28-12-09  
    Το είπα και το έκανα..Επέστρεψα με 5 πιρούνια!!!
    Έφτιαξα την συνταγή προχθές το Σάββατο καιάφησα τις φωλίτσες όλο το βράδυ στο σιρόπι. Χθές τους έβαλα τη γαρνιτούρα.. σοκολάτα,καρύδι,κερασάκι,φουντούκι.
    Ένα εχω να πω..ΟΛΟΙ μείνανε με ανοιχτό το στόμα..δεχόμουνα (και φυσικά κι εσύ Ελένη) συγχαρητήρια!! Μου είπαν τα καλύτερα λόγια και οτι τα προτιμούν απο τα έτοιμα του ζαχαροπλαστείου.
    Μετά απο τα σχόλια που διάβασα κάτω από τη συνταγή,"έκλεψα" μερικές ιδέες και έτσι πειραματίστηκα και έφτιαξα διάφορα. Με γέμιση καρύδι,καρύδας-τρούφας που είναι συγκλονιστικό!!

    Ευχαριστώώώ πολύ και πάλι!! Αποθηκεύτηκε στις αγαπημένες μου!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 28-12-09  
    Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!!! Είναι τέλειες v_vicky με όλες τις παραλλαγές τους. Να είστε καλά!!
    #
    Σχόλιο από twins, 25-4-10  
    τελεια!εγω εκαμα μια παραλαγη.κτυπησα στο μπλεντερ φιστικι αιγινις αμυγδαλοκουνα και λιγο καρυδι,εβαλα κανέλα,λιγη μαστίχα σκόνη και γαρύφαλο αλεσμένο και προσθεσα λιγο σιροπι και τα εκανα ενα μειγμα Μετα τα εβαλα πανω στις φωλιτσες και μετα στο φουρνο.
    #
    Σχόλιο από annouli_manouli, 14-10-12  
    Τις έφτιαξα χτες το βράδυ και σήμερα ήταν ΑΠΛΑ ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΕΣ!!! 5 πιρουνάκια γιατί ήταν πανεύκολη συνταγή, πολύ γρήγορη και οι φωλίτσες βγήκαν πεντανόστιμες! Δεν αντιστάθηκα βέβαια κι έβαλα στο σιρόπι λίγο κανέλα γιατί τα σιροπιαστά τα έχω στο μυαλό μου πάντα πιο αρωματικά... Τέλειες! Ακόμα δεν έβαλα σοκολάτα μέσα αλλά επειδή ο σύζυγος δεν είναι πολύ του γλυκού θα βάλω σε μερικές απλώς φυστίκι και καρύδι και τις υπόλοιπες όπως προτείνεις! ευχαριστώ για την υπέροχη συνταγή!!
    #
    Σχόλιο από argyrw22, 28-2-13  
    καλησπερα ξανα...επεστρεψα με τα 5 πηρουνακια γιατι την εκανα την συνταγη και βγηκαν τελεια ακομα και με το βιταμ δεν με ενοχλησε καθολου και τα φυλλα βγηκαν μια χαρα ειχα ενα θεματακι βεβαια με το τυλιγμα καθως δεν ειχα βελονα η κατι παρομοιο και το εκανα με 2 απλα καλαμακια...απο πανω εβαλα λιγη μερεντιτσα...ευχαριστω πολυ..
    #
    Σχόλιο από connnie, 15-9-13  
    Τέλεια! Όσοι δοκίμασαν ζήτησαν τη συνταγή! Εγώ θα πρότεινα σε όσους-ες δεν έχουν βελόνα πλεξίματος όπως εγώ να κάνουν το εξής που με βοήθησε: Μετά το βουτύρωμα του φύλλου πήρα ένα μαχαίρι και χάραξα το φύλλο κατά μήκος της μεγάλης πλευράς, οπότε βγήκαν δύο φύλλα που μπορούσαν να τυλιχτούν με ένα πιο κοντό ξυλάκι (π.χ. τα ξυλάκια με τα οποία τρώνε οι κινέζοι). Ίσως είναι λίγο πιο χρονοβόρο αλλά για όσους δεν έχουν κάτι μακρύ κι επείγονται είναι καλή λύση.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διαστάσ...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Το tip της ημέρας

    Όταν καταναλώνονται με μέτρο τα γλυκά μπορούν να αποτελέσουν μέρος μίας υγιεινής διατροφής και δεν υπάρχει λόγος να τα αποφεύγουμε ακόμα και όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος.

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ
    Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της roulaz
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 68 αγαπημένων συνταγών, του/της ΑΡΓΥΡΗ
    Αγαπημένα γλυκά
    Ένα βιβλίο 58 αγαπημένων συνταγών, του/της katerina78
    Γλυκα ταψιου-σιροπιαστα
    Ένα βιβλίο 107 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 50 αγαπημένων συνταγών, του/της eliso