Σιροπιαστό κέικ μανταρινιού με παπαρουνόσπορο
Τέλειο σε άρωμα και γεύση κέικ της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου!!
Υλικά
-
Για το κέικ
-
100 ml χλιαρό γάλα
-
100 ml. φρέσκο χυμό μανταρινιού
-
350 γρ. φαρίνα
-
ξύσμα από 2 μεγάλα μανταρίνια
-
200 γρ. ζάχαρη
-
200 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
-
3 αυγά
-
50 γρ. παπαρουνόσπορο.
-
Για το σιρόπι
-
160 ml. χυμό μανταρινιού
-
80 ml. νερό
-
200 γρ. ζάχαρη
-
1 φλούδα μανταρινιού.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στο χλιαρό γάλα ρίχνουμε τον παπαρουνόσπορο, σκεπάζουμε και αφήνουμε 15' να βγάλει το άρωμά του.
-
2
Στο μίξερ χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη καλά ν' αφρατέψει, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά χτυπώντας καλά, προσθέτουμε και το ξύσμα.
-
3
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ τη φαρίνα, το γάλα και το χυμό. Χτυπάμε καλά να ενωθούν τα υλικά μας.
-
4
Βουτυρώνουμε, αλευρώνουμε μια φάρμα του κέικ, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.
-
5
Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
-
6
Βράζουμε όλα τα υλικά 5 λεπτά και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
-
7
Τρυπάμε με ξυλάκι από σουβλάκι το κρύο κέικ και ρίχνουμε λίγο, λίγο το χλιαρό σιρόπι.
-
8
Αφήνουμε να απορροφήσει το κέικ όλο το σιρόπι και σερβίρουμε με φετούλες μανταρινιού και αν θέλουμε άχνη!!
Σχόλια (5)