vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
Αθήνα,Ελλάδα

Τέλειο σε άρωμα και γεύση κέικ της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10-12 άτομα
  1. Για το κέικ
  2. 100 ml χλιαρό γάλα
  3. 100 ml. φρέσκο χυμό μανταρινιού
  4. 350 γρ. φαρίνα
  5. ξύσμα από 2 μεγάλα μανταρίνια
  6. 200 γρ. ζάχαρη
  7. 200 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  8. Για το σιρόπι
  9. 160 ml. χυμό μανταρινιού
  10. 80 ml. νερό
  11. 200 γρ. ζάχαρη
  12. 1 φλούδα μανταρινιού.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Στο χλιαρό γάλα ρίχνουμε τον παπαρουνόσπορο, σκεπάζουμε και αφήνουμε 15' να βγάλει το άρωμά του.

  2. 2

    Στο μίξερ χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη καλά ν' αφρατέψει, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά χτυπώντας καλά, προσθέτουμε και το ξύσμα.

  3. 3

    Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ τη φαρίνα, το γάλα και το χυμό. Χτυπάμε καλά να ενωθούν τα υλικά μας.

  4. 4

    Βουτυρώνουμε, αλευρώνουμε μια φάρμα του κέικ, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.

  5. 5

    Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

  6. 6

    Βράζουμε όλα τα υλικά 5 λεπτά και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.

  7. 7

    Τρυπάμε με ξυλάκι από σουβλάκι το κρύο κέικ και ρίχνουμε λίγο, λίγο το χλιαρό σιρόπι.

  8. 8

    Αφήνουμε να απορροφήσει το κέικ όλο το σιρόπι και σερβίρουμε με φετούλες μανταρινιού και αν θέλουμε άχνη!!

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
Σουλτάνα σε ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια!!!:-)

Από

vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
στις
Αθήνα,Ελλάδα
Είμαι μητέρα δύο παιδιών,ενός αγοριού και μιας κόρης. Από το 1990 ζω στην Αθήνα, ασχολούμαι με τα παιδιά μου ,μου αρέσει πολύ η μαγειρική . Από το 2014 είχα την στήλη "Το βιβλίο των συνταγών μας" στο σάιτ της πόλης μου karystos-online ! Δυστυχώς το σαιτ δεν λειτουργεί πλέον.
Δες περισσότερα