Σιροπιαστό κέικ πορτοκαλιού με γλάσσο μαρμελάδας

Bαθμολογία: 5
       
 
2 ψήφοι
Ermioni, 20.03.09

Περιγραφή

Μπορει να περιεχει ζαχαρη, αλλα ειναι καταλληλο και για διαβητικους!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 αυγα (χωρισμενα)
  • 150 γρ. ζαχαρη
  • ξυσμα ενος βιολογικου πορτοκαλιου
  • λιγο αλατι
  • 50 γρ. τριμα απο μπισκοτα και λίγο ακόμα για τη φόρμα
  • 30 γρ. αλευρι
  • 150 γρ. τριμμενα αμυγδαλα
  • 30 γρ. βουτυρο σε νυφαδες
  • 50 γρ μαρμελαδα πορτοκαλιου
  • 30 γρ καβουρδισμενο φιλε αμυγδαλου

Για το σιροπι:
  • ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
  • 80 γρ. ζαχαρη
  • 250 μλ. χυμο πορτοκαλιου
  • ενα σφηνακι λικερ πορτοκαλι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Φτιάχνει: 12 κομμάτια
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπαμε τους κροκους με την μιση ζαχαρη, το ξυσμα και το αλατι, μεχρι να αφρατεψουν.
  2. Χτυπαμε τα ασπραδια μαρεγκα και προσθετουμε και την υπολοιπη ζαχαρη.
  3. Βαζουμε την μαρεγκα στα κροκαδια και προσθετουμε το αλευρι, το βούτυρο, το μπισκοτο και το τριμμενο αμυγδαλο.
  4. Ψηνουμε στους 190 για 40 με 45 λεπτα, σε βουτυρωμενη και αλευρωμενη (με το τρίμμα μπισκότου) φορμα.
  5. Βραζουμε τα υλικα για το σιροπι. Όταν το βγαλουμε απο την φωτια, προσθετουμε το λικερ και μολις βγει το κεικ το πασπαλιζουμε καλα.
  6. Βαζουμε την μαρμελαδα πορτοκαλιου σε ενα κατσαρολακι να ζεσταθει και αλειφουμε το κεικ και πασπαλιζουμε με το φιλε αμυγδαλου!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θελουμε μπορουμε να κανουμε και ενα γλασο με 100 γρ. αχνη ζαχαρη και 2 κουταλιες χυμο πορτοκαλιου και να το βαλουμε πανω στο κεικ μας, αλλα φτανει το σιροπι και η μαρμελαδα!

Ειναι 3ΒΕ για τους διαβητικους.

Η συνταγη ειναι της Ursula που ο αντρας της ειναι διαβητικος και μου την εδωσε να την μοιραστω μαζι σας!

Σχετικές συνταγές

    12 Όλα

    #
    Σχόλιο από harabutterfly, 25-3-09  
    Ερμιονη μου, οταν λες 3ΒΕ τι εννοεις, γιατι δεν το καταλαινω και πραγματικα ενδιαφερομαι.
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 25-3-09  
    harabutterfly τα ΒΕ ειναι μοναδα μετρησης των γλυκων για τους διαβητικους,τα οποια περιεχουν μεν ζαχαρη,αλλα ο ασθενης πρεπει να κανει σωστη και ισοροπημενη διατροφη!
    το ΒΕ ειναι η μοναδα μετρησης των υδατανθρακων για να ξερουν οι διαβητικοι ποση ινσουλινη πρεπει να παρουν πριν φανε καποιο προιον!
    ρωτα ομως καλυτερα και τον γιατρο σου γιατι αυτη η συνταγη ειναι παραλληλη με την Basis-Bolus-Konzept!
    #
    Σχόλιο από eko, 1-4-09  
    Καλησπέρα παιδιά. η συνταγή φαίνεται πολύ ωραία, αλλά όχι μόνο δεν είναι για διαβητικούς, αλλά είναι και πολύ επικίνδυνη γιαυτούς. σας παρακαλώ, να προσέχουμε λίγο σε θέματα υγείας. είναι πολύ σοβαρό.
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 1-4-09  
    εκο διαβασε αν θες κ οσο μπορεις αυτο κ μετα πες μου..... http://de.wikipedia.org/wiki/BE-Faktor
    #
    Σχόλιο από Selene, 18-12-09  
    Εχει φτιαξει κανεις αυτη τη συνταγη με splenda?
    Δοκιμασα να φτιαξω μια απο τις γαλατοπιτες που αναφερωνται σ αυτοτο φορουμ χρησιμοποοιοντας splenda αλλα εγινε χαλια! Scrambled eggs! Δεν ξερω τι εκανα που απετυχε σ αυτο το βαθμο! Καμμια συμβουλη??
    #
    Σχόλιο από Dudu, 22-2-10  
    Ermioni, είναι ΠΟΛΥ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ οι παρατηρήσεις σου πάνω στο θέμα του διαβήτη. Εψαχνα καιρό τώρα συνταγές προσαρμοσμένες στις συγκεκριμμένες ανάγκες. Τα συγχαρητήριά μου προκαταβολικά, για τη χρησιμότητα όσων γράφεις και αναφέρεις. ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 22-2-10  
    χαιρομαι Dudu που μπορεσα να σε βοηθησω...μπορω αν σε ενδιαφερει να ανεβασωκαι αλλες τετοιες συνταγες...
    #
    Σχόλιο από Dudu, 21-3-10  
    Ermioni, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν παρέθετες κι άλλες συνταγές κατάλληλες για διαβητικούς. Να΄σαι καλά!
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 21-3-10  
    Ερμιόνη μου, αν και η συνταγή είναι για διαβητικούς, εμένα με λίγωσε, δεν βλέπω την ώρα να την φτιάξω, έχω τρελή αδυναμία σε ότι έχει πορτοκάλι!!! Επανέρχομαι με τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 23-3-10  
    Το μόνο που έμεινε από το κέικ είναι ....η μυρωδιά του!!!! Μπράβο Ermioni, ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 23-3-10  
    Σε ευχαριστω Βικη για τα καλα σου λογια!
    #
    Σχόλιο από mache1973, 26-3-10  
    ermioni συγνώμη αλλά δεν συμφωνώ με τον χαρακτηρισμό της συνταγής για διαβητικούς, δεν είμαι ενδοκρινολόγος αλλά στην οικογένειά μου έχουμε διαβητικούς και εγώ υπήρξα στην διάρκεια της εγκυμοσύνης μου (ινσουλινοεξαρτώμενη).
    Διάβασα το άρθρο που πρότεινες αλλά όπως και γνώριζα εκ των προτέρων αναφέρει ότι η ποσότητα ινσουλίνης και συνεπώς η πρόταση για την χορήγηση ινσουλίνης που αναφέρεις διαφέρει από άτομο σε άτομο και από ώρα ημέρας σε ώρα ημέρας, με αυτή τη λογική σχεδόν όλες οι συνταγές είναι για διαβητικούς αν προσαρμόσουν κατάλληλα την δόση της ινσουλίνης τους. Επιπλέον υπάρχουν διαβητικοί οι οποίοι δεν ρυθμίζονται με ινσουλίνη οπότε και αυτομάτως η συνταγή δεν είναι κατάλληλη.

    12 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από harabutterfly, 25-3-09  
    Ερμιονη μου, οταν λες 3ΒΕ τι εννοεις, γιατι δεν το καταλαινω και πραγματικα ενδιαφερομαι.
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 25-3-09  
    harabutterfly τα ΒΕ ειναι μοναδα μετρησης των γλυκων για τους διαβητικους,τα οποια περιεχουν μεν ζαχαρη,αλλα ο ασθενης πρεπει να κανει σωστη και ισοροπημενη διατροφη!
    το ΒΕ ειναι η μοναδα μετρησης των υδατανθρακων για να ξερουν οι διαβητικοι ποση ινσουλινη πρεπει να παρουν πριν φανε καποιο προιον!
    ρωτα ομως καλυτερα και τον γιατρο σου γιατι αυτη η συνταγη ειναι παραλληλη με την Basis-Bolus-Konzept!
    #
    Σχόλιο από eko, 1-4-09  
    Καλησπέρα παιδιά. η συνταγή φαίνεται πολύ ωραία, αλλά όχι μόνο δεν είναι για διαβητικούς, αλλά είναι και πολύ επικίνδυνη γιαυτούς. σας παρακαλώ, να προσέχουμε λίγο σε θέματα υγείας. είναι πολύ σοβαρό.
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 1-4-09  
    εκο διαβασε αν θες κ οσο μπορεις αυτο κ μετα πες μου..... http://de.wikipedia.org/wiki/BE-Faktor
    #
    Σχόλιο από Selene, 18-12-09  
    Εχει φτιαξει κανεις αυτη τη συνταγη με splenda?
    Δοκιμασα να φτιαξω μια απο τις γαλατοπιτες που αναφερωνται σ αυτοτο φορουμ χρησιμοποοιοντας splenda αλλα εγινε χαλια! Scrambled eggs! Δεν ξερω τι εκανα που απετυχε σ αυτο το βαθμο! Καμμια συμβουλη??
    #
    Σχόλιο από Dudu, 22-2-10  
    Ermioni, είναι ΠΟΛΥ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ οι παρατηρήσεις σου πάνω στο θέμα του διαβήτη. Εψαχνα καιρό τώρα συνταγές προσαρμοσμένες στις συγκεκριμμένες ανάγκες. Τα συγχαρητήριά μου προκαταβολικά, για τη χρησιμότητα όσων γράφεις και αναφέρεις. ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 22-2-10  
    χαιρομαι Dudu που μπορεσα να σε βοηθησω...μπορω αν σε ενδιαφερει να ανεβασωκαι αλλες τετοιες συνταγες...
    #
    Σχόλιο από Dudu, 21-3-10  
    Ermioni, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν παρέθετες κι άλλες συνταγές κατάλληλες για διαβητικούς. Να΄σαι καλά!
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 21-3-10  
    Ερμιόνη μου, αν και η συνταγή είναι για διαβητικούς, εμένα με λίγωσε, δεν βλέπω την ώρα να την φτιάξω, έχω τρελή αδυναμία σε ότι έχει πορτοκάλι!!! Επανέρχομαι με τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 23-3-10  
    Το μόνο που έμεινε από το κέικ είναι ....η μυρωδιά του!!!! Μπράβο Ermioni, ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 23-3-10  
    Σε ευχαριστω Βικη για τα καλα σου λογια!
    #
    Σχόλιο από mache1973, 26-3-10  
    ermioni συγνώμη αλλά δεν συμφωνώ με τον χαρακτηρισμό της συνταγής για διαβητικούς, δεν είμαι ενδοκρινολόγος αλλά στην οικογένειά μου έχουμε διαβητικούς και εγώ υπήρξα στην διάρκεια της εγκυμοσύνης μου (ινσουλινοεξαρτώμενη).
    Διάβασα το άρθρο που πρότεινες αλλά όπως και γνώριζα εκ των προτέρων αναφέρει ότι η ποσότητα ινσουλίνης και συνεπώς η πρόταση για την χορήγηση ινσουλίνης που αναφέρεις διαφέρει από άτομο σε άτομο και από ώρα ημέρας σε ώρα ημέρας, με αυτή τη λογική σχεδόν όλες οι συνταγές είναι για διαβητικούς αν προσαρμόσουν κατάλληλα την δόση της ινσουλίνης τους. Επιπλέον υπάρχουν διαβητικοί οι οποίοι δεν ρυθμίζονται με ινσουλίνη οπότε και αυτομάτως η συνταγή δεν είναι κατάλληλη.

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...

    Σχετικές οδηγίες

    Χτυπήστε σωστά τα ασπράδια
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.75
           
           
    (4)
    Χωρίζω αβγά
    Προστέθηκε από Sitronella
    5
           
           
    (6)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 186 αγαπημένων συνταγών, του/της deppymoud
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 85 αγαπημένων συνταγών, του/της cherry@
    ΑΝΑΣΤΑΣΑ
    Ένα βιβλίο 137 αγαπημένων συνταγών, του/της ΑΝΑΣΤΑΣΑ