Σκεπαστή πίτα με κοτόπουλο και λαχανικά

17 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6-8 άτομα
  1. 1 πακέτο σφολιάτας
  2. 3 φιλετάκια κοτόπουλου
  3. 300 γρ. τυρί φέτα χονδροκομμένη
  4. 1 τομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη
  5. 200 γρ. μαγιονέζα
  6. 150 γρ. κέτσαπ
  7. 100 γρ. μουστάρδα
  8. 1 ζωμό κότας
  9. 1/2 ποτήρι του νερού κρασί λευκό
  10. λίγο πιπέρι και αλάτι και λίγη ρίγανη
  11. 100 γρ. μαργαρίνη σοφτ για το σοτάρισμα και για το άλειμμα του ταψιού
  12. 2 κουτ. σούπας μαυροσούσαμο ή μαυροκούκι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αλείφουμε ένα μέτριο ταψί με Flora Soft με βούτυρο.

  2. 2

    Τοποθετούμε ένα φύλλο σφολιάτας στον πάτο του και το τρυπάμε με πιρούνι για να μη φουσκώσει.

  3. 3

    Αλατοπιπερώστε και σοτάρετε το κοτόπουλο με το Flora soft με βούτυρο.

  4. 4

    Όταν πάρει χρώμα σβήστε με το κρασί και προσθέστε τον σπιτικό ζωμό κότας.

  5. 5

    Συμπληρώστε με λίγο νερό.

  6. 6

    Μαγειρέψτε έως ότου το κοτόπουλο μαλακώσει και γίνει τρυφερό.

  7. 7

    Στην συνέχεια το ρίχνουμε μέσα σε μία λεκάνη με όλα τα υπόλοιπα υλικά.

  8. 8

    Τα ανακατεύουμε και απλώνουμε το μείγμα μέσα στο ταψί.

  9. 9

    Τέλος, κλείνουμε την πίτα με το άλλο φύλλο της σφολιάτας.

  10. 10

    Πουδράρουμε με το μαυροσούσαμο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Hellmanns
Hellmanns @cook_8501080
στις
,
Η μαγειρική στα καλύτερά της!
Δες περισσότερα