Σκεπαστή πίτα με κοτόπουλο και λαχανικά
Υλικά
-
1 πακέτο σφολιάτας
-
3 φιλετάκια κοτόπουλου
-
1 τομάτα
-
300 γρ. τυρί φέτα χονδροκομμένη
-
1 τομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη
-
200 γρ. μαγιονέζα
-
150 γρ. κέτσαπ
-
100 γρ. μουστάρδα
-
1 ζωμό κότας
-
1/2 ποτήρι του νερού κρασί λευκό
-
λίγο πιπέρι και αλάτι και λίγη ρίγανη
-
100 γρ. μαργαρίνη σοφτ για το σοτάρισμα και για το άλειμμα του ταψιού
-
2 κουτ. σούπας μαυροσούσαμο ή μαυροκούκι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλείφουμε ένα μέτριο ταψί με Flora Soft με βούτυρο.
-
2
Τοποθετούμε ένα φύλλο σφολιάτας στον πάτο του και το τρυπάμε με πιρούνι για να μη φουσκώσει.
-
3
Αλατοπιπερώστε και σοτάρετε το κοτόπουλο με το Flora soft με βούτυρο.
-
4
Όταν πάρει χρώμα σβήστε με το κρασί και προσθέστε τον σπιτικό ζωμό κότας.
-
5
Συμπληρώστε με λίγο νερό.
-
6
Μαγειρέψτε έως ότου το κοτόπουλο μαλακώσει και γίνει τρυφερό.
-
7
Στην συνέχεια το ρίχνουμε μέσα σε μία λεκάνη με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
-
8
Τα ανακατεύουμε και απλώνουμε το μείγμα μέσα στο ταψί.
-
9
Τέλος, κλείνουμε την πίτα με το άλλο φύλλο της σφολιάτας.
-
10
Πουδράρουμε με το μαυροσούσαμο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια