Σκληρό γλάσσο για γλυκά
Η τέλεια επικάλυψη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το 'κλασσικό' γλάσσο που γαρνιρει πτι φουρ, κέικ, τσουρέκια, ντόνατς, γαμήλιες και μη τούρτες και...πολλά πολλά άλλα, ανάλογα με το γούστο και τη φαντασία σας! Δίνει ξεχωριστή και 'γιορτινή' όψη στα γλυκά σας...το χρησιμοποίησα σε καρυδόπιτα τα περασμένα Χριστούγεννα και σε τσουρέκι το Πάσχα και...το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο! Συγκεκριμένα στην καρυδόπιτα, χρωματισα το μισό γλάσσο ροζ και το υπολοιπο το άφησα λευκό και 'έπαιξα' με σχέδια!
Υλικά
-
1 κούπα τσαγιού αλεύρι
-
1 κούπα τσαγιού μαλακωμένο άσπρο βούτυρο Κερκύρας ή Lurpak
-
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
-
1/2 κούπα τσαγιού νερό
-
Χρώμα ζαχαροπλαστικής (προεραιτικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπήστε στο μίξερ το αλεύρι με το βούτυρο, μέχρι να αφρατέψουν καλά.
-
2
Προσθέστε το αλάτι.
-
3
Προσθέστε το νερό λίγο - λίγο, χτυπώντας το μείγμα πολύ καλά κάθε φορά που βάζετε το νερό.
-
4
Προσθέστε λίγη άχνη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά, μετά προσθέστε λίγη ακόμα, ανακατέψτε καλά και αν χρειαστεί, προσθέστε κι άλλη, μέχρι το μείγμα να γίνει πολύ πυκνό. Αν θέλετε, το χρωματίζετε βάζοντας λίγες σταγόνες χρωμα ζαχαροπλαστικής, ανακατεύοντας καλά.
-
5
Μόλις είναι έτοιμο, το απλώνετε αμέσως στο γλυκό σε όλες τις πλευρές, ή απλά μπορείτε να 'τονίσετε' το γλυκό σας με μερικές κουταλιές ή 'πινελιές' εδώ κι εκεί ή, αν θέλετε, μπορείτε και να δημιουργήσετε σχήματα (γραμμές, κύκλους κ.α, ανάλογα με τη φαντασία σας.)
-
6
Όταν το μείγμα 'στεγνώσει' πάνω στο γλυκό, δημιουργεί μια υπέροχη λευκή ή - χρωματιστή - σκληρή και πεντανόστιμη κρούστα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (25)