κύρια φωτογραφία συνταγής Σκοπελίτικη τυρόπιτα
renatse
renatse @cook_8462878
,

Απλά υπέροχη..

Λίγα μυστικά ακόμα

Το λάδι στο τηγάνισμα πρέπει να είναι μπόλικο για να γίνει αφράτη η πιτούλα μας!! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φύλλο έτοιμο αλλά μόνο τύπου χωριάτικο. Ευχαριστούμε την zouzou91 για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
3 τυρόπιτες
  1. 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 500 γρ. φέτα σκληρή
  3. νερό μέχρι να σφίξει
  4. λάδι
  5. 1 κ.σ. ξύδι
  6. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και στο κέντρο κάνω μια λακκούβα στην οποία ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας λάδι, το ξύδι και αλάτι.Ζυμώνουμε βάζοντας σιγά-σιγά χλιαρό νερό μέχρι να γίνει μια ζύμη ούτε πολύ μαλακιά ούτε πολύ σκληρή.

  2. 2

    Κόβουμε τη ζύμη σε τρία μπαλάκια, την σκεπάζουμε με μια πετσέτα να μην ξεραθεί και την αφήνουμε για μίση ώρα να ξεκουραστεί.

  3. 3

    Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στο τραπέζι και ανοίγουμε ένα φυλλο με το μπαλάκι όσο γίνεται πιο λεπτό.Απλώνω την φέτα στο κέντρο του φύλλου σε μια ευθεία γραμμή

  4. 4

    Μετά αρχίζω και διπλώνω τις δύο αντίθετες πλευρές του φυλλου προς το κέντρο (κατα μήκος δηλαδή της φετας), προσοχή οχι πολυ σφιχτά.

  5. 5

    Διπλώνουμε ξανά.

  6. 6

    Το ξανατυλίγουμε σαν "σκουλήκι". 

  7. 7

    Σε ένα τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι να κάψει και τηγανίζουμε την τυρόπιτα μέχρι να ροδίσει.

  8. 8

    Την τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44
ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44 @cook_8472358
Αν καταλαβα καλα, στο τελος η φετα θα ειναι στη μεση με το φυλλο τυλιγμενο κοντα της δεξια κι αριστερα;

Από

renatse
renatse @cook_8462878
στις
,