Σκοπελίτικη τυρόπιτα
Απλά υπέροχη..
Λίγα μυστικά ακόμα
Το λάδι στο τηγάνισμα πρέπει να είναι μπόλικο για να γίνει αφράτη η πιτούλα μας!! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φύλλο έτοιμο αλλά μόνο τύπου χωριάτικο. Ευχαριστούμε την zouzou91 για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
500 γρ. φέτα σκληρή
-
νερό μέχρι να σφίξει
-
λάδι
-
1 κ.σ. ξύδι
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και στο κέντρο κάνω μια λακκούβα στην οποία ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας λάδι, το ξύδι και αλάτι.Ζυμώνουμε βάζοντας σιγά-σιγά χλιαρό νερό μέχρι να γίνει μια ζύμη ούτε πολύ μαλακιά ούτε πολύ σκληρή.
-
2
Κόβουμε τη ζύμη σε τρία μπαλάκια, την σκεπάζουμε με μια πετσέτα να μην ξεραθεί και την αφήνουμε για μίση ώρα να ξεκουραστεί.
-
3
Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στο τραπέζι και ανοίγουμε ένα φυλλο με το μπαλάκι όσο γίνεται πιο λεπτό.Απλώνω την φέτα στο κέντρο του φύλλου σε μια ευθεία γραμμή
-
4
Μετά αρχίζω και διπλώνω τις δύο αντίθετες πλευρές του φυλλου προς το κέντρο (κατα μήκος δηλαδή της φετας), προσοχή οχι πολυ σφιχτά.
-
5
Διπλώνουμε ξανά.
-
6
Το ξανατυλίγουμε σαν "σκουλήκι".
-
7
Σε ένα τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι να κάψει και τηγανίζουμε την τυρόπιτα μέχρι να ροδίσει.
-
8
Την τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι.
Σχόλια (8)