Σκορδαλιά από πουρέ πατάτας

Bαθμολογία: 4.5556
       
 
9 ψήφοι
Amanda, 21.11.08

Περιγραφή

Γίνεται 'στη στιγμή'!

Σκορδαλιά από πουρέ πατάτας

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 φακελάκι έτοιμο πουρέ
  • Ζεστό νερό
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο (ή, αν είστε 'μερακλήδες', μπορείτε να βάλετε κι άλλο σκόρδο)
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Χυμός από μισό λεμόνι
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζετε στο multi η στο μπλέντερ τον πουρέ και συμπληρώνετε ζεστό νερό (περίπου 2 κούπες του τσαγιού). Ρίχνετε μέσα και τις σκελίδες σκόρδου και χτυπάτε τα υλικά πολύ πολύ καλά.
  2. Αν δείτε πως το μείγμα είναι πολύ σφιχτό και δεν χτυπιέται εύκολα, προσθέστε λίγο νερό ακόμα. Αυτό που μετράει είναι το εξής: Το μείγμα του πουρέ να έχει μια σχετικά πυκνή υφή.
  3. Μόλις χτυπηθούν καλά όλα αυτά τα υλικά, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι (όσο θέλετε εσείς), ελαιόλαδο (όσο θέλετε εσείς), το χυμό του μισού λεμονιού και ξαναχτυπάτε πολύ πολύ καλά.
  4. Την αφήνετε να κρυώσει καλά και....Έτοιμη η σκορδαλιά!

Λίγα μυστικά ακόμα

Την σκορδαλιά αυτή μου την έμαθε - από μικρό παιδάκι- η μανούλα μου. Η ποσότητα των υλικών που σας δίνω βγάζει 2 'γενναίες' μερίδες σκορδαλιάς. Αν έχετε χρόνο, μπορείτε να αντικαταστήσετε τον έτοιμο πουρέ με βραστές πατάτες. Αν θέλετε, δοκιμάστε το! Καλή σας επιτυχία! :-)

Το σχόλιο του/της διαιτολόγου

Περιορίστε το λάδι σε 1 κουταλιά της σούπας ανά μερίδα και έχετε μια συνταγή χαμηλή σε λιπαρά

Σχετικές συνταγές

    12 Όλα

    #
    Σχόλιο από amateur_chef, 24-11-08  
    4 πιρουνάκια για την έκδοση με τη βραστή πατάτα. Θα έβαζα και 5ο εάν αντί για λεμόνι έβαζες ξύδι. Δοκίμασέ το.
    #
    Σχόλιο από Amanda, 2-2-09  
    Φίλε/φίλη amateur_chef, κατ' αρχήν συγνώμη για την καθυστέρηση της απάντησης...:-) Σε ευχαριστώ για τη βαθμολογία και, όσο για το θέμα του λεμονιού, κάποιες φορές την κάνω με λεμόνι και κάποιες άλλες με ξύδι...ταιριάζει πολύ και με τα δύο οπότε...ο καθένας διαλέγει αυτό που του αρέσει!
    Στη συνταγή αναφέρω μόνο το λεμόνι επειδή έτσι την κάνει η μητέρα μου.
    #
    Σχόλιο από Zagoridou, 2-2-09  
    Para polu oraia i suntagi kai o sundiasmos patatas kai skordou, alla exo mia erotisi,An valo vrasti patata anti gia poure prepei pali na prostheso nero?
    #
    Σχόλιο από christine159, 2-2-09  
    παρα πολυ καλη και πολυ γρηγορη....φτιαχνω σκορδαλια με πουρε πατατας αλλα πρωτη φορα με ετοιμο πουρε πολυ καλη και οντως πολυ γρηγορη!!!
    #
    Σχόλιο από Amanda, 3-2-09  
    Φίλη μου zagoridou, αν τη φτιάξεις με βραστή πατάτα δεν χρειάζεται νερό...το νεράκι μπαίνει όταν χρησιμοποιήσουμε νιφάδες πουρέ (είναι το υλικό που θα τους δώσει όγκο κα θα τις μαλακώσει).
    #
    Σχόλιο από an8i, 21-4-10  
    #
    Σχόλιο από Ligeia, 23-3-11  
    #
    Σχόλιο από aggelika42, 24-3-11  
    την εχω κανει και θα την ξανακανω
    #
    Σχόλιο από moumouka, 15-2-12  
    η πιο ευκολη κ γρηγορη σκορδαλια που εφτιαξα ποτε!!!
    ο αντρας μου την λατρευει κ επιτελους εγω δεν κουραζομαι με τις ωρες να την φτιαξω!!
    #
    Σχόλιο από thomaei, 15-2-12  
    απλος και ευκολος!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΡίαΛεκο, 25-3-13  
    Πολυ νοστιμη η σκορδαλια σου. Αρεσε πολυ στον αντρα μουπου ειναι πολυ δυσκολος (τρωω μονο τη σκορδαλια της μαμας μου, μη σου τυχει) τελος παντων την εφαγε κ ειπε κ ενα τραγουδι. Εφτιαξα τη μιση γιατι εγω δεν τρωω σκορδαλια αλλα απο λιγη που δοκιμασα ηταν υπεροχη. Πολυ εξυπνη παραλλαγη με τον ετοιμο πουρε Μπραβο στη μαμα σου και σε σενα που τη μοιραστηκες. Την εκανα ακριβως οπως εδωσες τις οδηγιες.
    #
    Σχόλιο από Amanda, 25-3-13  
    ΡίαΛεκο μου, τι να πω τώρα εγώ....αφού πέρασε το test drive του συζύγου σου, σημαίνει πως "σε καλό δρόμο είναι το πράμα"...:-)
    Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Να' σαι πάντα καλά και...καλά μαγειρέματα να' χουμε! :-)

    12 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από amateur_chef, 24-11-08  
    4 πιρουνάκια για την έκδοση με τη βραστή πατάτα. Θα έβαζα και 5ο εάν αντί για λεμόνι έβαζες ξύδι. Δοκίμασέ το.
    #
    Σχόλιο από Amanda, 2-2-09  
    Φίλε/φίλη amateur_chef, κατ' αρχήν συγνώμη για την καθυστέρηση της απάντησης...:-) Σε ευχαριστώ για τη βαθμολογία και, όσο για το θέμα του λεμονιού, κάποιες φορές την κάνω με λεμόνι και κάποιες άλλες με ξύδι...ταιριάζει πολύ και με τα δύο οπότε...ο καθένας διαλέγει αυτό που του αρέσει!
    Στη συνταγή αναφέρω μόνο το λεμόνι επειδή έτσι την κάνει η μητέρα μου.
    #
    Σχόλιο από Zagoridou, 2-2-09  
    Para polu oraia i suntagi kai o sundiasmos patatas kai skordou, alla exo mia erotisi,An valo vrasti patata anti gia poure prepei pali na prostheso nero?
    #
    Σχόλιο από christine159, 2-2-09  
    παρα πολυ καλη και πολυ γρηγορη....φτιαχνω σκορδαλια με πουρε πατατας αλλα πρωτη φορα με ετοιμο πουρε πολυ καλη και οντως πολυ γρηγορη!!!
    #
    Σχόλιο από Amanda, 3-2-09  
    Φίλη μου zagoridou, αν τη φτιάξεις με βραστή πατάτα δεν χρειάζεται νερό...το νεράκι μπαίνει όταν χρησιμοποιήσουμε νιφάδες πουρέ (είναι το υλικό που θα τους δώσει όγκο κα θα τις μαλακώσει).
    #
    Σχόλιο από an8i, 21-4-10  
    #
    Σχόλιο από Ligeia, 23-3-11  
    #
    Σχόλιο από aggelika42, 24-3-11  
    την εχω κανει και θα την ξανακανω
    #
    Σχόλιο από moumouka, 15-2-12  
    η πιο ευκολη κ γρηγορη σκορδαλια που εφτιαξα ποτε!!!
    ο αντρας μου την λατρευει κ επιτελους εγω δεν κουραζομαι με τις ωρες να την φτιαξω!!
    #
    Σχόλιο από thomaei, 15-2-12  
    απλος και ευκολος!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΡίαΛεκο, 25-3-13  
    Πολυ νοστιμη η σκορδαλια σου. Αρεσε πολυ στον αντρα μουπου ειναι πολυ δυσκολος (τρωω μονο τη σκορδαλια της μαμας μου, μη σου τυχει) τελος παντων την εφαγε κ ειπε κ ενα τραγουδι. Εφτιαξα τη μιση γιατι εγω δεν τρωω σκορδαλια αλλα απο λιγη που δοκιμασα ηταν υπεροχη. Πολυ εξυπνη παραλλαγη με τον ετοιμο πουρε Μπραβο στη μαμα σου και σε σενα που τη μοιραστηκες. Την εκανα ακριβως οπως εδωσες τις οδηγιες.
    #
    Σχόλιο από Amanda, 25-3-13  
    ΡίαΛεκο μου, τι να πω τώρα εγώ....αφού πέρασε το test drive του συζύγου σου, σημαίνει πως "σε καλό δρόμο είναι το πράμα"...:-)
    Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Να' σαι πάντα καλά και...καλά μαγειρέματα να' χουμε! :-)

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Ο εθνικός μας μπακαλιάρος!
    H κατανάλωση του βακαλάου στην Ελλάδα έχει επετ...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Εύκολα κ νόστιμα!
    Ένα βιβλίο 178 αγαπημένων συνταγών, του/της FotiniP
    ΛΑΧΑΝΙΚΑ  ΚΑΙ  ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ....
    Ένα βιβλίο 25 αγαπημένων συνταγών, του/της thomaei
    φαγητά
    Ένα βιβλίο 107 αγαπημένων συνταγών, του/της Conna
    Σάλτσες
    Ένα βιβλίο 35 αγαπημένων συνταγών, του/της NIN