
Σκορδαλιά

Λίγα μυστικά ακόμα
Αν μας βγει πολύ πηχτή προσθέτουμε λίγο νερό, ενώ αν μας βγει αραιή προσθέτουμε μια μικρή φρυγανιά.Μπορούμε να κάνουμε μια παραλλαγή για "πράσινη σκορδαλιά", προσθέτοντας 2-3 κ.γ. φύλλα μαϊντανού.Άλλη παραλλαγή είναι να προσθέσουμε προς το τέλος 1/2 φλ. καρύδια. Δεν έχω κάνει καμία από τις παραλλαγές για να σας πω. Για να είναι ασφαλής ως προς τη γλουτένη χρησιμοποιούμε ψωμί χωρίς γλουτένη και ελέγχουμε το ξύδι.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε το σκόρδο και αφήνουμε στο ξύδι όλη νύχτα (εγώ ποτέ δεν το έχω αφήσει όλη νύχτα και δεν πειράζει νομίζω). Το στραγγίζουμε και το βάζουμε στο μπλέντερ.
-
2
Προσθέτουμε τις φέτες του ψωμιού μουσκεμένες και στιμμένες, 2 κ.σ. ξύδι, το λάδι, το αλάτι και λίγες κουταλιές νερό
-
3
Χτυπάμε ώσπου να γίνει λείο το μείγμα.
Παρόμοιες συνταγές

Σκορδαλιά 2


Η σκορδαλιά του παππού μου


Παραδοσιακή σκορδαλιά!!


Σκορδαλιά με παντζάρια


Σκορδαλιά


Σκορδαλιά αλλιώς!


Σκορδαλιά


Γαλέος τηγανητός με σκορδαλιά


Σκορδαλιά


Σκορδαλιά


Μπακαλιάρος κροκέτες - σκορδαλιά


Σκορδαλιά


Σκορδαλιά με καρύδι


Σκορδαλιά με πατάτα, η αυθεντική και αξεπέραστη!


Σκορδαλιά με κίτρινες πατάτες και γλυκοπατάτες


Παντζάρια Σκορδαλιά


Σκορδαλιά με αβοκάντο


Κλασική σκορδαλιά!


Σκορδαλιά με πατάτες (άλαδη)


Σκορδαλιά με έτοιμο πουρέ


Μπακαλιάρος και σκορδαλιά με καρύδια


Μπακαλιάρος σκορδαλιά


Τέλειοι ζοχοί με σκορδαλιά


Σκορδαλιά με ψωμί ολικής άλεσης


Σκορδαλιά με τζίντζερ και 5 spices


Σκορδαλιά πατάτας ελαφριά υγιεινή εύκολη


Σκορδαλιά γλυκοπατάτας Τέλεια και Εύκολη


Σκορδαλιά παραδοσιακή ❤️


Σκορδαλιά με κουρκουμά 💛💛


Μπακαλιάρος σκορδαλιά!!!

Σχόλια (19)