
Σκορδαλιά

Λίγα μυστικά ακόμα
Αν μας βγει πολύ πηχτή προσθέτουμε λίγο νερό, ενώ αν μας βγει αραιή προσθέτουμε μια μικρή φρυγανιά.Μπορούμε να κάνουμε μια παραλλαγή για "πράσινη σκορδαλιά", προσθέτοντας 2-3 κ.γ. φύλλα μαϊντανού.Άλλη παραλλαγή είναι να προσθέσουμε προς το τέλος 1/2 φλ. καρύδια. Δεν έχω κάνει καμία από τις παραλλαγές για να σας πω. Για να είναι ασφαλής ως προς τη γλουτένη χρησιμοποιούμε ψωμί χωρίς γλουτένη και ελέγχουμε το ξύδι.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε το σκόρδο και αφήνουμε στο ξύδι όλη νύχτα (εγώ ποτέ δεν το έχω αφήσει όλη νύχτα και δεν πειράζει νομίζω). Το στραγγίζουμε και το βάζουμε στο μπλέντερ.
-
2
Προσθέτουμε τις φέτες του ψωμιού μουσκεμένες και στιμμένες, 2 κ.σ. ξύδι, το λάδι, το αλάτι και λίγες κουταλιές νερό
-
3
Χτυπάμε ώσπου να γίνει λείο το μείγμα.
Παρόμοιες συνταγές

Σκορδαλιά 2


Η σκορδαλιά του παππού μου


Παραδοσιακή σκορδαλιά!!


Σκορδαλιά με παντζάρια


Σκορδαλιά


Σκορδαλιά αλλιώς!


Σκορδαλιά με τζίντζερ και 5 spices


Σκορδαλιά


Γαλέος τηγανητός με σκορδαλιά


Παντζάρια Σκορδαλιά


Σκορδαλιά


Μπακαλιάρος κροκέτες - σκορδαλιά


Σκορδαλιά


Σκορδαλιά με κίτρινες πατάτες και γλυκοπατάτες


Σκορδαλιά με καρύδι


Σκορδαλιά με αβοκάντο


Σκορδαλιά με πατάτα, η αυθεντική και αξεπέραστη!


Σκορδαλιά


Κλασική σκορδαλιά!


Σκορδαλιά με πατάτες (άλαδη)


Μπακαλιάρος και σκορδαλιά με καρύδια


Σκορδαλιά με έτοιμο πουρέ


Μπακαλιάρος σκορδαλιά


Τέλειοι ζοχοί με σκορδαλιά


Σκορδαλιά γλυκοπατάτας Τέλεια και Εύκολη


Σκορδαλιά με ψωμί ολικής άλεσης


Σκορδαλιά πατάτας ελαφριά υγιεινή εύκολη


Σκορδαλιά παραδοσιακή ❤️


Σκορδαλιά από πουρέ πατάτας


Σκορδαλιά με κουρκουμά 💛💛

Σχόλια (19)