κύρια φωτογραφία συνταγής Σμυρνέικο μακαρονάκι
Tess
Tess @cook_8448980

Μια αρκετά πρωτότυπη και πεντανόστιμη συνταγή για ζυμαρικά, με κιμά, γιαούρτι, σκόρδο και τυρί.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι ένα πολύ ορεκτικό φαγητό, λόγω του χωνευτικού σκόρδου μπορείς να τρως μέχρι να σκάσεις (που συνήθως μας συμβαίνει) και είναι και πολύ ευπαρουσίαστο για τραπέζι (ψιλοκόψτε και λίγο μαϊντανό από πάνω για την εμφάνιση αν θέλετε). Το σερβίρουμε με μια μεγάλη κουτάλα (όχι αυτήν που έχουμε για τις σούπες, μια πιο φαρδιά).

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
4 άτομα
  1. 1 πακέτο μικρό ζυμαρικό (κοχυλάκι, μακαρονάκι ή, το καλύτεροαχιβαδούλες 'Μυλέλια' ζυμωμένες με φέτα και ούζο)
  2. 0.5 κιλό μοσχαρίσιο κιμά (ή και 1/4 μοσχαρίσιο, 1/4 αρνίσιο)
  3. 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
  4. 150-250 γρ. παρμεζάνα ή όποιο άλλο πικάντικο τυρί προτιμάτε (η ποσότητα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
  5. 3-4 σκελίδες σκόρδο
  6. 1 κρεμμύδι
  7. δυο-τρεις κουταλιές βούτυρο
  8. λάδι
  9. θυμάρι
  10. αλάτι
  11. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τσιγαρίζουμε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι σε λίγο λαδάκι, προσθέτουμε λίγο νεράκι και στη συνέχεια το καρότο, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι. Βράζουμε για περίπου 30-40΄ προσέχοντας μη μας κολλήσει (προσθέτουμε λίγο επιπλέον νεράκι αν χρειαστεί).

  2. 2

    Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το σκόρδο λιωμένο (ή ψιλοκομμένο) και λίγο αλάτι. Το ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.

  3. 3

    Βράζουμε και στραγγίζουμε τα ζυμαρικά μας.

  4. 4

    Σε μια βαθιά και φαρδιά γαβάθα βάζουμε μια στρώση ζυμαρικό, μια στρώση τυρί, μια στρώση κιμά και μια στρώση γιαούρτι. Μετά άλλη μια φορά όλο αυτό και στο τέλος ρίχνουμε από πάνω το βούτυρο λυωμένο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

VIVIΚΑ
VIVIΚΑ @cook_8473078
Λατρεύω το γιαούρτι σε συνδυασμό με μαγειρευτό φαγητό.Η συνταγή σου φαίνεται πεντανόστιμη.Μένει μόνο να τη δοκιμάσω...Σερβίρεις ζεστό ή κρύο;

Από

Tess
Tess @cook_8448980
στις