κύρια φωτογραφία συνταγής Σνίτσελ κοτόπουλο (διαίτης)
xristina33
xristina33 @cook_8452354
,

Σνίτσελ κοτόπουλο διαίτης (ψητό) αλλά πολύ νόστιμο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Με αυτό τον τρόπο το σνίτσελ γίνεται πιο ελαφρύ αφού δεν το τηγανίζουμε. Χρησιμοποιούμε και λιγότερη ποσότητα λαδιού. Νόστιμο και ότι πρέπει για δίαιτα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

36 Minutes
1
  1. 1 στήθος κοτόπουλου χωρίς την πέτσα
  2. 4 φρυγανιές
  3. λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  4. 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  5. λίγο αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε το αυγό όπως για ομελέτα.

  2. 2

    Στο μούλτι κάνουμε σκόνη τις φρυγανιές και ρίχνουμε λίγο αλάτι.

  3. 3

    Με μαχαίρι χωρίζουμε το στήθος κατά μήκος σε δυο λεπτότερα κομμάτια.

  4. 4

    Περνάμε κάθε κομμάτι στήθους κοτόπουλου πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά.

  5. 5

    Σε ένα ταψάκι στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε μια κουταλιά της σούπα ελαιόλαδο.

  6. 6

    Στρώνουμε τα σνίτσελ.

  7. 7

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (ανάλογα το φούρνο).

Αντιδράσεις

Σχόλια (20)

Mia
Mia @cook_8452611
Το φτιάχνω πολύ συχνά κι εγώ έτσι ψητό και το τρώνε όλοι.Καταργήθηκε το τηγάνι πια. Άσε που με το λαδόχαρτο δεν έχεις να πλένεις τζάτζαλα. Απλά δεν βάζω αλεύρι και το λάδι το βάζω πάνω στο κοτόπουλο αντί για το χαρτί. Επίσης στην τριμμένη φρυγανιά μπορεί κανείς για εξτρα γεύση να προσθέσει και μυρωδικά (πχ άνιθο) ή ακόμα και μπαχαρικά (πχ πάπρικα,curry κλπ)

Από

xristina33
xristina33 @cook_8452354
στις
,
Είμαι 33 ετών. Παντρεμένη. Μου αρέσει το διάβασμα, τα ταξίδια- εκδρομές. Λατρεύω τη μαγειρική και ειδικά τη ζαχαροπλαστική. Μου αρέσει να πειραματίζομαι σε νέες γεύσεις.
Δες περισσότερα