Σνίτσελ Πανέ

Bαθμολογία: 4.7872
       
 
47 ψήφοι
Sitronella, 01.01.05
Σνίτσελ Πανέ
photo: Λίλα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 κομμάτια σνίτσελ
  • 2 αβγά
  • λίγο γάλα
  • φρυγανιά τριμμένη
  • τυρί τριμμένο
  • λάδι για τηγάνισμα
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Χοιρινό , Μοσχάρι
Μέθοδος: Τηγανιού
Δυσκολία: Εύκολο , Γρήγορο
Περιέχει: Αβγά , Τυριά , Γάλα
Σερβίρει: 4
Κόστος:
(5 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(5 ψήφοι)
Προετοιμασία: 14' (5 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 22' (5 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
  2. Χτυπάμε τα αβγά ολόκληρα με λίγο γάλα και τα βάζουμε σε ένα πιάτο.
  3. Σε άλλο πιάτο βάζουμε τη φρυγανιά και το τυρί.
  4. Βουτάμε ένα ένα τα σνίτσελ πρώτα στο μίγμα της φρυγανιάς, μετά στο αβγό και μετά πάλι στη φρυγανιά.
  5. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές και μετά τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτι κουζίνας για να στραγγίσουν.
  6. Τα σερβίρουμε ζεστά με λεμόνι και μαϊντανό.

Σχετικές συνταγές

    57 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 3-8-08  
    sitro τη τυρί χρησιμοποιείς?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 21-8-08  
    dimzoozoo χρησιμοποιώ κάποιο σκληρό κίτρινο τυρί ή μυζήθρα ή άλλο σκληρό τυρί που τυχαίνει να έχω στο ψυγείο.
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 22-8-08  
    Εμείς χρησιμοποιούμε πρώτα το αλεύρι.
    αλεύρι - αυγό – φρυγανιά
    το αφήνουμε λίγο στο ψυγειο να δέσει καμιά ώρα και μετά τηγανίζουμε
    πάντως είναι τέλεια
    #
    Σχόλιο από Δροσουλίτης, 23-8-08  
    sitro, σωστάααα, (φρυγανιά - αυγό/γάλλα - φρυγανιά) και στο ψυγείο καμια ώρα όπως λέει και η Εleftheria. Το σνίτσελ χοιρινό βέβαια.
    #
    Σχόλιο από τοξοτης, 2-10-08  
    Και εγω ετσι τα φτιαχνω και προσθετω στην φρυγανια αντι για τυρι πιπερι και κιμινο νοστιμοτατα σημερα θα βαλω και τυρι τρυμμενο
    #
    Σχόλιο από KristineS, 2-10-08  
    Συμφωνώ για τον τρόπο αλεύρι/αυγό/ φρυγανιά. Υπάρχει ακόμα μία παραλλαγή που δοκίμασα σε ένα εστιατόριο και ήταν πολύ καλή. Αντί για φρυγανιά τριμμένα κορν φλέικς σε μεγάλα κομμάτια. Ακόμα ιδιαίτερη γεύση αποκτά η φρυγανιά αφού προσθέσουμε μαζί με το τυρί, σουσάμι. Έχω δοκιμάσει αντί να τα τηγανίσω, να τα ψήσω στο φούρνο πάνω σε λαδόκολλα στη σχάρα και έγιναν καταπληκτικά χωρίς καθόλου λάδι και με άψογη κρούστα.
    #
    Σχόλιο από Tania, 2-10-08  
    Κι εγω την κάνω αυτη την συνταγη Sitronella μου, χωρίς το τυράκι όμως.. και περνάω το σνίτσελ απο το αυγό (χωρίς γάλα) και μετα στη φρυγανια κ κατευθείαν στο τηγάνι.. Φοβερό φαγητό, ευχαριστω που μου το θύμησες! Εχω καιρό να το κάνω..
    #
    Σχόλιο από λωξαντρα, 2-10-08  
    ωραιο φαγητό πο το τρωνε και παιδιά!
    αν τα μαρινάρουμε και σε λιγο ελαιολαδο πριν τα ετοιμασουμε για τηγάνι,γινονται ακομη πιο μαλακά.
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 24-10-08  
    Σοβαρά γίνονται τα σνίτσελ ψητά;;; :-Ο
    Και χωρίς καθόλου λάδι KristineS;;;!!!! Που τα ψήνεις (πανω κάτω, αέρας, γκριλ), που τα ακουμπάς και για πόση ώρα; (ναι ναι τις 10 ερωτήσεις παίζουμε!χιχι)
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 25-10-08  
    Ρηνιώ το έχω δοκιμάσει κι εγώ να τα κάνω ψητά και πράγματι γίνονται. Έκανα μικρά κομμάτια, αλλά φαντάζομαι γίνεται και με το ολόκληρο σνίτσελ.
    Τα βάζεις σε ταψάκι κανονικά και τα ψήνεις μέχρι να χρυσίσει η κρούστα.
    #
    Σχόλιο από revithi, 4-12-08  
    Δοκιμάστε να πανάρετε το σνίτσελ σε μίγμα από ίσες δόσεις αλεύρι, φρυγανια και σιμιγδάλι χοντρό. Το αλατοπίπερο το βάζω σ'αυτό το μίγμα και δεν αλατοπιπερώνω τα σνίτσελ. Έχω πάντα στο ψυγείο μου ένα τάπερ για ώρα ανάγκης!
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 20-2-09  
    τα σνιτσελ γινονται πολυ ωραια και στον φουρνο!!!ετσι τα φτιαχνω αυγο φρυγανια και τα βζω στο ταψι και πανω απο καθε σνιτσελ βαζω ενα δυο κομματακια βουτυρο και τα ψηνω στο αεροθερμο γινονται υπεροχα!!!!!και αποφευγεις το τηγανισμα
    #
    Σχόλιο από kessy, 20-2-09  
    πολύ νόστιμη συνταγή αν και πρωτα κάνω αλεύρι-αυγό-φρυγανιά.Τα συνοδεύω και με κάποια σως που έχει ως βαση της την μαγιονέζα.Νοστιμότατα!
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 23-3-09  
    Συνήθως το σνίτσελ το έκανα με τη σειρά αλεύρι-αυγό-φρυγανιά!Σήμερα δοκίμασα την εκδοχή φρυγανιά-αυγό,γάλα-φρυγανιά,τυρί!Φανταστική η κρούστα,τέλεια!
    #
    Σχόλιο από makaronou, 3-5-09  
    Και εγώ χρησιμοποιώ τη σειρά αλεύρι-αυγό-φρυγανιά. Έριξα μέσα στο αυγό λίγο γάλα όπως προτείνετε Sitronella και πραγματικά η κάλυψη του σνίτσελ ήταν πιο ομοιόμορφη. Ευχαριστώ για την ιδέα.
    #
    Σχόλιο από delicious, 3-5-09  
    Kαι εγώ την κρούστα την φτιάχνω με αυτή τη σειρά (αλεύρι-αυγό-φρυγανιά), μόνο που το αλατοπίπερο καθώς και ρίγανη βάζω στο αυγό που το χτυπάω με 1-2 κ.σούπας νερό όχι γάλα.
    Αυτή τη στιγμή με περιμένουν τα σνιτσελάκια μου στο ψυγείο να τα τηγανίσω αλλά διαβάζοντας στα σχόλια μου βάλατε ιδέες. Μήπως να τα έψηνα στον φούρνο?
    #
    Σχόλιο από delicious, 3-5-09  
    Να συμπληρώσω πως το τυρί το θεωρώ περιττό και πιστεύω πως χαλάει την γεύση αντί να την φτιάχνει.
    #
    Σχόλιο από makaronou, 3-5-09  
    Συμφωνώ μαζί σας delicious για το τυρί. Εγώ τα τηγανίζω τα σνίτσελ. Την επόμενη φορά θα τα ψήσω στο φούρνο. Αν τα κάνετε τώρα θα μας πείτε πόση ώρα σας πήρε;
    #
    Σχόλιο από delicious, 3-5-09  
    Λοιπόν τα άλειψα με ελαιόλαδο (1-2 κ.σούπας το κάθε κομμάτι ανάλογα το μέγεθος), τα έβαλα πάνω σε λαδόκολλα και τα έψησα στον φούρνο στους 180c θερμό αέρα για 30'. Στα 20' τα γύρισα και από την άλλη. Δεν είναι και άσχημα, αλλά τα τηγανιτά σαφώς καλύτερα!
    #
    Σχόλιο από neta37, 24-5-09  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    42 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Δροσουλίτης, 23-8-08  
    sitro, σωστάααα, (φρυγανιά - αυγό/γάλλα - φρυγανιά) και στο ψυγείο καμια ώρα όπως λέει και η Εleftheria. Το σνίτσελ χοιρινό βέβαια.
    #
    Σχόλιο από τοξοτης, 2-10-08  
    Και εγω ετσι τα φτιαχνω και προσθετω στην φρυγανια αντι για τυρι πιπερι και κιμινο νοστιμοτατα σημερα θα βαλω και τυρι τρυμμενο
    #
    Σχόλιο από kessy, 20-2-09  
    πολύ νόστιμη συνταγή αν και πρωτα κάνω αλεύρι-αυγό-φρυγανιά.Τα συνοδεύω και με κάποια σως που έχει ως βαση της την μαγιονέζα.Νοστιμότατα!
    #
    Σχόλιο από makaronou, 3-5-09  
    Και εγώ χρησιμοποιώ τη σειρά αλεύρι-αυγό-φρυγανιά. Έριξα μέσα στο αυγό λίγο γάλα όπως προτείνετε Sitronella και πραγματικά η κάλυψη του σνίτσελ ήταν πιο ομοιόμορφη. Ευχαριστώ για την ιδέα.
    #
    Σχόλιο από delicious, 3-5-09  
    Kαι εγώ την κρούστα την φτιάχνω με αυτή τη σειρά (αλεύρι-αυγό-φρυγανιά), μόνο που το αλατοπίπερο καθώς και ρίγανη βάζω στο αυγό που το χτυπάω με 1-2 κ.σούπας νερό όχι γάλα.
    Αυτή τη στιγμή με περιμένουν τα σνιτσελάκια μου στο ψυγείο να τα τηγανίσω αλλά διαβάζοντας στα σχόλια μου βάλατε ιδέες. Μήπως να τα έψηνα στον φούρνο?
    #
    Σχόλιο από delicious, 3-5-09  
    Να συμπληρώσω πως το τυρί το θεωρώ περιττό και πιστεύω πως χαλάει την γεύση αντί να την φτιάχνει.
    #
    Σχόλιο από makaronou, 3-5-09  
    Συμφωνώ μαζί σας delicious για το τυρί. Εγώ τα τηγανίζω τα σνίτσελ. Την επόμενη φορά θα τα ψήσω στο φούρνο. Αν τα κάνετε τώρα θα μας πείτε πόση ώρα σας πήρε;
    #
    Σχόλιο από delicious, 3-5-09  
    Λοιπόν τα άλειψα με ελαιόλαδο (1-2 κ.σούπας το κάθε κομμάτι ανάλογα το μέγεθος), τα έβαλα πάνω σε λαδόκολλα και τα έψησα στον φούρνο στους 180c θερμό αέρα για 30'. Στα 20' τα γύρισα και από την άλλη. Δεν είναι και άσχημα, αλλά τα τηγανιτά σαφώς καλύτερα!
    #
    Σχόλιο από neta37, 24-5-09  
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 20-1-10  
    Τα έφτιαξα χθες και ενθουσιάστηκαν όλοι! Πολύ νόστιμα!
    #
    Σχόλιο από ace, 23-1-10  
    5 πιρουνακια για την ωραια συνταγη σου,επιτελους καταφερα κι εγω να κανω σνιτσελ,που τοσο μας αρεσει!!!!να εισαι καλα Sitronella!
    #
    Σχόλιο από lenale, 9-4-10  
    Νοστιμότατα!!!Τα πανάρισα πρώτα σε αλεύρι και δεν έβαλα τυρί.
    #
    Σχόλιο από Stella_M, 31-10-10  
    Υπέροχο!!!Τυράκι δεν έβαλα γιατί δεν είχα,αλλά και πάλι έγινανα υπέροχα !
    #
    Σχόλιο από Ilovegoodfood, 1-12-10  
    Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω το τυρί. Φιλική συμβουλή: Βάλτε τριμμενο μοσχοκαρυδο (οχι τρελες ποσοτητες) στη φρυγανια. Αχ, θα με θυμηθειτε! :D
    #
    Σχόλιο από kitro, 27-1-11  
    Τελειο!!
    #
    Σχόλιο από ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44, 2-6-11  
    Τι να πω; Δεν σταματώ να τρώω! Και τώρα που πληκτρολογώ, μπουκωμένη είμαι κι ας έχουν κρυώσει. Παραμένουν μαλακά και ζουμερά από μέσα και τραγανά απ΄ έξω. ΄Εκανα το λάθος να τα συνοδεύσω με μανιτάρια και μπέικον αλα κρεμ και κοντέψαμε να φάμε ο ένας τον άλλο μπροστά στο τελευταίο κομμάτι!!! Από αυτά που τους παρουσίασα στο τραπέζι δηλαδή!! Φταίω εγώ που είναι να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει;;;
    #
    Σχόλιο από stardoula, 15-8-11  
    #
    Σχόλιο από MARA!, 2-9-11  
    Αγαπημένο φαγητό!!!!
    #
    Σχόλιο από marista, 8-10-11  
    Τέλεια!!Σ'ευχαριστούμε για την συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Wendy, 6-11-11  
    Πολύ καλό! Έβαλα αλεύρι-αυγό με γάλα-φρυγανιά και μοσχοκάρυδο και δεν έβαλα τυρί. Τα άφησα 1 ώρα στο ψυγείο πριν τα τηγανίσω.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    5 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 3-8-08  
    sitro τη τυρί χρησιμοποιείς?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 21-8-08  
    dimzoozoo χρησιμοποιώ κάποιο σκληρό κίτρινο τυρί ή μυζήθρα ή άλλο σκληρό τυρί που τυχαίνει να έχω στο ψυγείο.
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 24-10-08  
    Σοβαρά γίνονται τα σνίτσελ ψητά;;; :-Ο
    Και χωρίς καθόλου λάδι KristineS;;;!!!! Που τα ψήνεις (πανω κάτω, αέρας, γκριλ), που τα ακουμπάς και για πόση ώρα; (ναι ναι τις 10 ερωτήσεις παίζουμε!χιχι)
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 25-10-08  
    Ρηνιώ το έχω δοκιμάσει κι εγώ να τα κάνω ψητά και πράγματι γίνονται. Έκανα μικρά κομμάτια, αλλά φαντάζομαι γίνεται και με το ολόκληρο σνίτσελ.
    Τα βάζεις σε ταψάκι κανονικά και τα ψήνεις μέχρι να χρυσίσει η κρούστα.
    #
    Σχόλιο από Venia84, 5-1-11  
    me poio tropo ginetai tragani o krousta?

    10 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Elefteria, 22-8-08  
    Εμείς χρησιμοποιούμε πρώτα το αλεύρι.
    αλεύρι - αυγό – φρυγανιά
    το αφήνουμε λίγο στο ψυγειο να δέσει καμιά ώρα και μετά τηγανίζουμε
    πάντως είναι τέλεια
    #
    Σχόλιο από KristineS, 2-10-08  
    Συμφωνώ για τον τρόπο αλεύρι/αυγό/ φρυγανιά. Υπάρχει ακόμα μία παραλλαγή που δοκίμασα σε ένα εστιατόριο και ήταν πολύ καλή. Αντί για φρυγανιά τριμμένα κορν φλέικς σε μεγάλα κομμάτια. Ακόμα ιδιαίτερη γεύση αποκτά η φρυγανιά αφού προσθέσουμε μαζί με το τυρί, σουσάμι. Έχω δοκιμάσει αντί να τα τηγανίσω, να τα ψήσω στο φούρνο πάνω σε λαδόκολλα στη σχάρα και έγιναν καταπληκτικά χωρίς καθόλου λάδι και με άψογη κρούστα.
    #
    Σχόλιο από Tania, 2-10-08  
    Κι εγω την κάνω αυτη την συνταγη Sitronella μου, χωρίς το τυράκι όμως.. και περνάω το σνίτσελ απο το αυγό (χωρίς γάλα) και μετα στη φρυγανια κ κατευθείαν στο τηγάνι.. Φοβερό φαγητό, ευχαριστω που μου το θύμησες! Εχω καιρό να το κάνω..
    #
    Σχόλιο από λωξαντρα, 2-10-08  
    ωραιο φαγητό πο το τρωνε και παιδιά!
    αν τα μαρινάρουμε και σε λιγο ελαιολαδο πριν τα ετοιμασουμε για τηγάνι,γινονται ακομη πιο μαλακά.
    #
    Σχόλιο από revithi, 4-12-08  
    Δοκιμάστε να πανάρετε το σνίτσελ σε μίγμα από ίσες δόσεις αλεύρι, φρυγανια και σιμιγδάλι χοντρό. Το αλατοπίπερο το βάζω σ'αυτό το μίγμα και δεν αλατοπιπερώνω τα σνίτσελ. Έχω πάντα στο ψυγείο μου ένα τάπερ για ώρα ανάγκης!
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 20-2-09  
    τα σνιτσελ γινονται πολυ ωραια και στον φουρνο!!!ετσι τα φτιαχνω αυγο φρυγανια και τα βζω στο ταψι και πανω απο καθε σνιτσελ βαζω ενα δυο κομματακια βουτυρο και τα ψηνω στο αεροθερμο γινονται υπεροχα!!!!!και αποφευγεις το τηγανισμα
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 23-3-09  
    Συνήθως το σνίτσελ το έκανα με τη σειρά αλεύρι-αυγό-φρυγανιά!Σήμερα δοκίμασα την εκδοχή φρυγανιά-αυγό,γάλα-φρυγανιά,τυρί!Φανταστική η κρούστα,τέλεια!
    #
    Σχόλιο από Cabernet-Merlot, 18-4-10  
    Απωγειώστε τη συνταγή κι άλλο. Μόλις περάσετε τα σνίτσελ από αυγό, περάστε δύο φέτες μπέικον από αυγό, κολλήστε τα με τα αυγουλωμένα σνίτσελ και πανάρετέτα όλα μαζί. Κολλάνε μια χαρά! Επίσης δοκιμάστε να προσθέσετε στο μείγμα της φρυγανιάς λίγο μοσχοκάρυδο... Άψογο. Πάντα τα καρυκεύματα στο μείγμα της φρυγανιάς. Καλη όρεξη!
    #
    Σχόλιο από xrysal, 30-10-11  
    Τέλεια και εγώ έτσι τα κάνω, αλλά χτες έβαλα και αλεύρι πριν τα βάλω στο αυγό (όπως πρότεινε μια κοπέλα) και η κρούστα τους έγινε ακόμα πιο τέλεια!!
    #
    Σχόλιο από frosoula_s, 13-3-12  
    Εγώ το έψησα στο φούρνο, και δεν έβαλα γάλα, απλά έφτιαξα ένα μείγμα με αυγό. ελαιόλαδο, μουστάρδα λεμόνι, και μετά στη φρυγανιά και παρμεζάνα.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Τα κομμάτια του μοσχαριού
    Να που υπάρχει ένα ποντίκι που τρώγεται... Μ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Φαγητάκι
    Ένα βιβλίο 62 αγαπημένων συνταγών, του/της κατερινα32
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 99 αγαπημένων συνταγών, του/της σασα13
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 150 αγαπημένων συνταγών, του/της Evgenia11
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 257 αγαπημένων συνταγών, του/της kele
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 6 αγαπημένων συνταγών, του/της spyopel