Σνίτσελ στο φούρνο light
Σνίτσελ στο φούρνο με τυρί, γάλα και γιαούρτι χωρίς κρέμα γάλακτος. Πανεύκολο, ελαφρύ και προπαντώς λερώνετε μόνο τη λαμαρίνα του φούρνου και ένα μεγάλο ποτήρι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνοδεύεται πολύ καλά με ραβιόλια ή τορτελίνια. Προσοχή να μην στεγνώσουν τελείως γιατί το ζουμάκι τους είναι τέλεια σαλτσούλα για τα ζυμαρικά.
Υλικά
-
6 χοιρινά σνίτσελ περασμένα από την ειδική μηχανή ή 6 σνίτσελ κοτόπουλου
-
1 γιαούρτι με 2% λιπαρά
-
1 μεγάλο ποτήρι γάλα με 1,5% λιπαρά
-
400 γρ. Regato Light, χονδροτριμμένο
-
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λαδώνω ελαφρώς τη λαμαρίνα του φούρνου με τη βοήθεια πινέλου.
-
2
Λαδώνω τα σνίτσελ και από τις δύο μεριές με τη βοήθεια του πινέλου και τα τοποθετώ σε σειρά στη λαμαρίνα.
-
3
Αλατοπιπερώνω (και πάπρικα) και από τις δύο πλευρές (με μέτρο το αλάτι).
-
4
Σε ένα μεγάλο κυλινδρικό δοχείο (ή μεγάλο ποτήρι) ανακατεύω με τη βοήθεια του αναδευτήρα φραπέ, το γιαούρτι με το γάλα μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
-
5
Περιχύνω τα σνίτσελ με την κρέμα.
-
6
Τελειώνοντας απλώνω το regato στα σνίτσελ.
-
7
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά (περίπου 40', εξαρτάται βέβαια και από τον φούρνο).
-
8
Σερβίρονται αμέσως.
Σχόλια