κύρια φωτογραφία συνταγής Soft Chocolate cookies
Suesse
Suesse @cook_8454178
,

Πεντανόστιμα μπισκότα με σοκολάτα. Απλά ... υπέροχα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Στο ταψί τοποθετείτε τα μπισκότα με την βοήθεια δύο μικρών κουταλιών, σαν μπαλίτσες λίγο μεγαλύτερες από το μέγεθος ενός καρυδιού. Φροντίστε να υπάρχει απόσταση μεταξύ τους γιατί στο ψήσιμο απλώνουν. Η συνταγή είναι από φίλη που έχει μεγαλώσει στην Αμερική.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 μπισκότα
  1. 230 γρ. βούτυρο
  2. 50 γρ. ζάχαρη κανονική
  3. 80 γρ. σκόνη κρέμα αραβοσίτου σοκολάτα ή βανίλια
  4. 2 βανίλιες
  5. 290 γρ. αλεύρι
  6. 5 γρ. μαγειρική σόδα
  7. 300 γρ. σοκολατένιες σταγόνες μαύρης σοκολάτας ή και γάλακτος

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με τη σόδα και το αφήνετε στην άκρη.

  2. 2

    Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το βούτυρο, το οποίο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου με τα δύο είδη ζάχαρης και έπειτα προσθέστε τη σκόνη κρέμας αραβοσίτου. Χτυπάτε στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

  3. 3

    Σειρά έχουν τα αυγά και οι βανίλιες. Αφού τα έχετε χτυπήσει κι αυτά στο μείγμα είναι η ώρα να προσθέσετε και το αλέυρι με την σόδα και να ανακατέψετε. Η ζύμη θα βγει κάπως σφιχτή.

  4. 4

    Στο τελευταίο στάδιο προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας. Συνήθως γίνεται με τη βοήθεια ενός πηρουνιού.

  5. 5

    Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνετε τα μπισκότα σε αντικολλητικό χαρτί για 10-12 λεπτά στους 180 βαθμούς (όχι στον αέρα).

  6. 6

    Όταν βγουν από τον φούρνο είναι αρκετά μαλακά. Μην προσπαθήσετε να τα βγάλετε ακόμα γιατί θα σπάσουν. Αφήστε τα λίγο να κρυώσουν και τότε πλεον μπορούν να μεταφερθούν εύκολα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (10)

vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
Νόστιμα τα μπισκοτάκια,μπράβο:)η κρέμα \r\nαραβοσίτου τα κάνει πολύ αφράτα?γι αυτό μπαίνει στα υλικά?

Από

Suesse
Suesse @cook_8454178
στις
,
Η μαγειρική είναι σαν τη ζωή, για να πετύχει θέλει τέχνη...
Δες περισσότερα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα