Σόγια με Κουσκουσάκι
Για όσους νηστεύουν, είναι χορτοφάγοι ή προσέχουν τη γραμμή τους... Άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που δε θα απογοητεύσει κανέναν απ' αυτούς που έχουν επιλέξει τον υγιεινό τρόπο διατροφής.
Λίγα μυστικά ακόμα
Στην ποσότητα των μανιταριών δοκιμάστε όποια άλλη ποικιλία σας αρέσει... Εγώ βάζω και πλευρότους όταν έχω!
Υλικά
-
100 γρ. σόγια κεμπάπ βρασμένη
-
1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών
-
1 κουταλιά ελαιόλαδο ή φυτική μαργαρίνη
-
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες (ή 2 κρεμμύδια φρέσκα)
-
2 καρότα (κομμένα σε ροδέλες)
-
2 πατάτες (κομμένες σε κύβους)
-
250 γρ. μανιτάρια λευκά
-
1 δόση πελτέ ντομάτας (2 κουταλιές περίπου)
-
1 ποτηράκι λευκό κρασί
-
1/2 φλιτζάνι κους κους
-
150 γρ. κρέμα γάλακτος σόγιας
-
δεντρολίβανο, ρίγανη, αλάτι, λευκό πιπέρι, πάπρικα και 1 φύλλο δάφνης
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μουλιάστε τη σόγια στο ζωμό λαχανικών για μισή ώρα περίπου και μετά τσιγαρίστε την στην κατσαρόλα με τη μαργαρίνη ή το λάδι, παρέα με το πράσο.
-
2
Σοτάρετε και τα υπόλοιπα λαχανικά της συνταγής στην ίδια κατσαρόλα και προσθέστε τον πελτέ ανακατεύοντας.
-
3
Σβήστε με το κρασί, προσθέστε τον ζωμό λαχανικών -που μουλιάσατε τη σόγια- και μετά το κους κους. Βράστε για 20 λεπτά περίπου, συμπληρώστε νερό αν χρειαστεί και στο μισό χρόνο ρίξτε το δεντρολίβανο, τη ρίγανη και τη δάφνη.
-
4
Πριν σβήσετε το μάτι πασπαλίστε με το αλεύρι και ρίξτε την κρέμα γάλακτος σόγιας, βάζοντας την τελευταία σας πινελιά, με το αλάτι και τα πιπέρια...
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)