Σοκόλαση 4
Ένα απλό σοκολατένιο γλυκάκι βασισμένο στην ιδέα του cheesecake.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το γλυκάκι είναι εύκολο υπέροχο και σηκώνει πολλούς πειραματισμούς!!! Π.Χ.το έχω κάνει με κουβερτούρα γάλακτος!! Έχω ρίξει μια πρέζα χοντρό αλάτι στο ανακάτεμα και έρχονται αλμυρές νότες τρέλα!! Επίσης έχω ρίξει μέσα βύσσινα γλυκό που πρώτα έπλυνα το σιρόπι τους. Βάλτε την φαντασία να δουλέψει!Δυο σημείαμην χάνετε την ώρα δοκιμάζοντας άλλα μπισκότα μόνο το digestive του πάει! Επίσης μόνο με φρέσκο βούτυρο, η μαργαρίνη είναι καταστροφή!
Υλικά
-
500 gr κουβερτούρα
-
400 gr μπισκότα Digestive
-
150 gr φρέσκο βούτυρο
-
λίγα φουντούκια καβουρδισμένα (100 gr)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεκινάμε τρίβοντας τα μπισκότα.
-
2
Ρίχνουμε το τρίμμα στο ταψάκι, λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το τρίμμα μπισκότου και το απλώνουμε σαν βάση στο ταψάκι και το βάζουμε στο ψυγείο.
-
3
Κατόπιν αδειάζουμε το γάλα σε ένα σκεύος να ζεσταθεί αρκετά ώστε να λιώσουμε μέσα τη σοκολάτα.Το μάτι λοιπόν στο 1-2!!!
-
4
Μόλις ζεσταθεί το γάλα ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια για να λιώσει εύκολα και ανακατεύουμε συνεχώς.
-
5
Όταν πια έχει ομογενοποιηθεί ρίχνουμε μέσα τα φουντούκια (και αν θέλουμε μια κουταλιά της σούπας ουίσκι ή λίγη βανίλια,παίξτε με τη φαντασία σας) ανακατεύουμε να πάνε παντού και με το μείγμα περιχύνουμε το μπισκότο και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει!!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)