Σοκολατάκια - Αυγουλάκια
Έυκολα σοκολατένια αυγουλακια με γέμιση μπισκότου
Υλικά
-
για γέμιση
-
300 γρμ κουβερτούρα
-
160 γρμ βούτυρο
-
150 γρμ κρέμα γαλακτος
-
600 γρμ μπισκοτα τύπου μιράντα
-
για επικάλυψη
-
200 γρμ κουβερτούρα
-
400 γρμ ασπρη σοκολάτα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Φτιάχνω τη γέμισηλιώνω τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπαίν μαρί
-
2
Όταν λιώσει εντελώς ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθεί με το βούτυρο και προσθέτω και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω πάλι καλά
-
3
Αλέθω τα μπισκότα να γίνουν σκόνη
-
4
Ρίχνω στα τριμένα μπισκότα το μίγμα της σοκολάτας και ανακατεύω πολύ καλα. Το μίγμα θα είναι αρκετά σφιχτό και θα πλάθετε, αν όχι ίσως θέλει λίγο ψυγείο.
-
5
Πλάθω με τα χέρια και δείνω ενα σχήμα κωνικό. Βάζω ψυγείο να σφίξουν καλά, για καμιά ώρα το λιγότερο.
-
6
Όταν είναι έτοιμα τα αυγουλάκια προχωράω στην επικάλυψη λιώνωντας τη λευκή σοκολάτα σε μπαιν μαρί
-
7
Αν θέλω τη βάφω με χρώμα ή τη χωρίζω σε μπολάκια και κάνω περισσότερα χρώματα
-
8
Βουτάω τα αυγά με ένα πιρουνάκι στο μπώλ της σοκολάτας. Κουνάω ελαφρά να φύγει η παραπανίσια σοκολάτα
-
9
Ακουμπάω τα αυγουλάκια σε μια λαδόκολα
-
10
Το ίδιο κάνω και με τη μαύρη σοκολάτα και μπορω να διακοσμήσω με γραμμούλες.
Σχόλια (5)