κύρια φωτογραφία συνταγής Σοκολατάκια από δαμάσκηνα
POPYE
POPYE @cook_8455983

Δαμάσκηνα με αμύγδαλο και κακάο ή αλλιώς...νηστίσιμα "σοκολατάκια", χωρίς ζάχαρη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Εννοείται πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, εναλλακτικά, όποιον ξηρό καρπό προτιμάμε. Πάντως, τα αμύγδαλα είναι εξαιρετικής διατροφικής αξίας, ταιριάζουν πολύ με το δαμάσκηνο και είναι "ελαφριά". Κακάο μπορούμε να αυξομειώσουμε ανάλογα με τα γούστα μας για πιο πικρή ή, όχι τόσο πικρή, γεύση.Θα ήθελα να αφιερώσω τη συνταγή αυτή στη φίλη μου την Καίτη που ζει στην Αμερική.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Κονιάκ
  2. Κακάο (σκόνη)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε νερό, ανάλογο με την ποσότητα των δαμάσκηνων που θα επιλέξουμε.

  2. 2

    Προσθέτουμε κονιάκ.

  3. 3

    Τοποθετούμε στο μείγμα βραστού νερού και κονιάκ τα δαμάσκηνα.

  4. 4

    Αφήνουμε τα δαμάσκηνα μέσα στο νερό για αρκετή ώρα, τόση ώστε να ξεζαρώσουν.

  5. 5

    Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα, όπως είναι ή ξεφλουδισμένα.

  6. 6

    Στραγγίζουμε και σκουπίζουμε απαλά με απορροφητικό χαρτί τα δαμάσκηνα.

  7. 7

    Τοποθετούμε σε κάθε δαμάσκηνο ένα ολόκληρο αμύγδαλο.

  8. 8

    Πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο. Έτοιμα!

Αντιδράσεις

Σχόλια

dcroula
dcroula @Roula1505
Πρακτικά, δεν θέλει μεγάλη διαδικασία για να γίνουν, ωστόσο οπτικά δεν δείχνουν και πολύ εμφανίσιμα. Μετά το βράσιμο δεν δείχνουν καθόλου όμορφα και δεν φεύγουν οι ζάρες όπως αναφέρεις, ευτυχώς μετά το κακάο, σώζεται κάπως η κατάσταση.\nΓευστικά είναι νόστιμα.

Από

POPYE
POPYE @cook_8455983
στις