Σοκολατάκια από δαμάσκηνα
Δαμάσκηνα με αμύγδαλο και κακάο ή αλλιώς...νηστίσιμα "σοκολατάκια", χωρίς ζάχαρη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εννοείται πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, εναλλακτικά, όποιον ξηρό καρπό προτιμάμε. Πάντως, τα αμύγδαλα είναι εξαιρετικής διατροφικής αξίας, ταιριάζουν πολύ με το δαμάσκηνο και είναι "ελαφριά". Κακάο μπορούμε να αυξομειώσουμε ανάλογα με τα γούστα μας για πιο πικρή ή, όχι τόσο πικρή, γεύση.Θα ήθελα να αφιερώσω τη συνταγή αυτή στη φίλη μου την Καίτη που ζει στην Αμερική.
Υλικά
-
Κονιάκ
-
Κακάο (σκόνη)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε νερό, ανάλογο με την ποσότητα των δαμάσκηνων που θα επιλέξουμε.
-
2
Προσθέτουμε κονιάκ.
-
3
Τοποθετούμε στο μείγμα βραστού νερού και κονιάκ τα δαμάσκηνα.
-
4
Αφήνουμε τα δαμάσκηνα μέσα στο νερό για αρκετή ώρα, τόση ώστε να ξεζαρώσουν.
-
5
Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα, όπως είναι ή ξεφλουδισμένα.
-
6
Στραγγίζουμε και σκουπίζουμε απαλά με απορροφητικό χαρτί τα δαμάσκηνα.
-
7
Τοποθετούμε σε κάθε δαμάσκηνο ένα ολόκληρο αμύγδαλο.
-
8
Πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο. Έτοιμα!
Σχόλια