Σοκολατάκια υγιεινά και πεντανόστιμα

katerina1987
katerina1987 @cook_8471139
,ελλαδα

Μία συνταγή για τους λάτρεις της σοκολάτας. Εύκολη, υγιεινή και λαχταριστή!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μερικά μυστικά ακόμη για να πετύχουμε θεϊκή σοκολάταΠροσέχουμε να μην μπουν σταγόνες νερού στη σοκολάτα ή ατμός γιατί καταστρέφεται, όπως και να μην ακουμπά το μπεν μαρίν στο νερό το οποίο βράζει γιατί θα μας κολλήσει.Πριν απλώσουμε τη σοκολάτα ελέγχουμε να είναι ζεστή και όχι καυτή ακουμπώντας λίγο στην άκρη των χειλιών μας. Καλή επιτυχία !!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12-15 κομμάτια
  1. 200 γρ. ταχίνι
  2. 80 γρ. μέλι
  3. 1 κ.γ βούτυρο
  4. 1 κούπα περίπου καρύδια χοντροκομμένα ή άλλος ξηρός καρπός της αρεσκείας σας (ανάλατος)
  5. 2 μπισκότα τύπου digestive (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αρχικά κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια, μαζί με το βούτυρο μέσα σε μπεν μαρίν.

  2. 2

    Σε ένα άλλο μπεν μαρίν σκεύος ανακατεύουμε το ταχίνι με το μέλι ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα (εκτός φωτιάς).

  3. 3

    Όταν η κουβερτούρα αρχίσει να λιώνει ανακατεύουμε συνεχώς με γρήγορες κινήσεις.

  4. 4

    Κατεβάζουμε το μπεν μαριν συνεχίζοντας το ανακάτεμα και προσθέτουμε τη κουβερτούρα στο κρύο μείγμα και ανακατεύουμε γρήγορα.

  5. 5

    Τοποθετούμε το νέο μείγμα ξανά στη φωτιά με το νερό που βράζει, ανακατεύοντας για 1' λεπτό.

  6. 6

    Απλώνουμε το μείγμα με τη σπάτουλα σιλικόνης σε οριζόντια επιφάνεια με λαδόκολλα ή τετράγωνο τσέρκι.

  7. 7

    Πασπαλίζουμε με του ξηρούς καρπούς και το θρυμματισμένο μπισκότο, πιέζοντας ελαφρά για να σταθεροποιηθούν τα υλικά στη σοκολάτα.

  8. 8

    Αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει αλλά όχι να παγώσει, και την κόβουμε αρχικά κάθετα, και μετά από λίγο οριζόντια.

Αντιδράσεις

Από

katerina1987
katerina1987 @cook_8471139
στις
,ελλαδα