κύρια φωτογραφία συνταγής Σοκολατάκια μανταρίνι
Fatsoula3
Fatsoula3 @Fatsoula3

Υπέροχα Σοκολατάκια με άρωμα Μανταρινιού. Αξίζει να τα δοκιμάσετε

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι της Αργυρώς (Πρωινός Καφές). Την έκανε πριν λίγες μέρες στην εκπομπή και επειδή έχω αδυναμία στο μανταρίνι την δοκίμασα αμέσως. Είναι φοβερά σοκολατάκια και με απλά υλικά. Δοκιμάστε τα και .... περιμένω σχόλια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
  1. 4 μεγάλα μανταρίνια
  2. 1/2 ποτήρι νερού χυμό μανταρίνι φρέσκο (150ml)
  3. 3/4 φλυτζάνιού zάχαρη
  4. 1 κουταλιά της σούπας κακάο
  5. 3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά
  6. 150 gr καρυδόψυχα ψιλοκομμένη
  7. 1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
  8. Κουβερτούρα λιωμένη για επικάλυψη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αλέθουμε την μανταρινόφλουδα στο μπλέντερ και την βάζουμε στην κατσαρόλα με την ζάχαρη και τον χυμό σε χαμηλή φωτιά. Τα ανακατεύουμε συνέχεια με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να ξεκολλάει το μίγμα από την κατσαρόλα για 7-8 λεπτά και να μην φαίνεται υγρό στον πάτο της κατσαρόλας.

  2. 2

    Σε μια λεκάνη έχουμε βάλει τα καρύδια, την φρυγανιά και το κακάο ανακατεμένα.

  3. 3

    Όταν κρυώσει το μίγμα με την μανταρινόφλουδα αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε καλά.

  4. 4

    Τα πλάθουμε σε μπαστουνάκια, βρέχοντας κάθε φορά τα χέρια μας σε κονιάκ ή λικέρ πορτοκαλιού για να μην κολλάει η ζύμη.

  5. 5

    Τα αραδιάζουμε σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Βουτάμε το μισό μπαστούνι σε κουβερτούρα και αφήνουμε πάλι σε λαδόκολλα να στεγνώσει η σοκολάτα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (22)

zaxaroula
zaxaroula @cook_8451857
Μοιάζουν πολύ με τα τρουφάκια μανταρίνι της Ifil, τα οποία έχουν μπόλικο αμύγδαλο αντί για καρυδάκι... Πιστεύω ότι κι αυτά θα είναι εξίσου νόστιμα!

Από

Fatsoula3
Fatsoula3 @Fatsoula3
στις