Σοκολατάκια με γλυκό κεράσι

Bαθμολογία: 4.8571
       
 
7 ψήφοι
Phoebe, 15.11.09

Περιγραφή

Γίνονται σε χρόνο μηδέν και είναι πεντανόστιμα!

Σοκολατάκια με γλυκό κεράσι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 200 γρ. καλής ποιότητας σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κ.γ. βούτυρο γάλακτος ανάλατο
  • γλυκό κεράσι
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε τη κουβερτούρα μας να λιώσει σε μπεν μαρί.
  2. Αφού λιώσει η σοκολάτα προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
  3. Παίρνουμε φορμίτσα σιλικόνης για σοκολατάκια και βάζουμε λίγη σοκολάτα σε κάθε θηκούλα με τη βοήθεια πινέλου ώστε να καλύψουμε τον πάτο και τα πλαϊνά.  Βάζουμε στη κατάψυξη για 5 λεπτά.
  4. Τοποθετούμε από ένα κερασάκι πάνω από τη σοκολάτα και καλύπτουμε και πάλι με σοκολάτα ώστε να μη φαίνεται το γλυκό.
  5. Βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα περίπου.
  6. Ξεφορμάρουμε και τα σοκολατάκια μας είναι έτοιμα!

Λίγα μυστικά ακόμα

1. Αν δεν έχουμε γλυκό κεράσι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο άλλο γλυκό του κουταλιού και να το κόψουμε σε μικρά κομματάκια.

2. Το καλοκαίρι τα σοκολατάκια χρειάζονται οπωσδήποτε ψυγείο!

Σχετικές συνταγές

    26 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από karavour, 19-11-09  
    Ωραία φαίνονται. Εγώ που δεν έχω τέτοια φόρμα όμως πώς θα τα κάνω; Που τις πουλάνε αυτές τις φόρμες;
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 19-11-09  
    Εγώ την αγόρασα από το Ηοndos Center.
    #
    Σχόλιο από Μαργαρίτα 4, 27-11-09  
    Πολύ νόστιμα και απαραίτητα σε στιγμές υπογλυκεμιας!...Συγχαρητηρια.
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 27-11-09  
    Μαργαρίτα μου έχεις δίκαιο! Σε ευχαριστώ πολύ και για τα πιρουνάκια :)
    #
    Σχόλιο από Μαργαρίτα 4, 28-11-09  
    τις φορμες σιλικονης για σοκολατακια τις εχουν και τα cookshop(εγω τα πηρα 8e για 15 σοκολατακια).Ελπιζω να βοηθησα!
    #
    Σχόλιο από Fatsoula3, 29-11-09  
    Ενδιαφέρον ακούγεται και θέλω να το δοκιμάσω. Θα ταίριαζε άραγε η σοκολάτα με γλυκό περγαμόντο? Το έχετε δοκιμάσει ποτέ? Όσο για τις φορμίτσες σιλικόνης κάνουν και αυτές για τα παγάκια τη δουλειά τους, εγώ έχω πάρει από Ικέα και Jumbo και είναι και πολύ φτηνές και μια χαρά για αυτή τη δουλειά!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 29-11-09  
    Fatsoula3 πρέπει να πειραματιστείς λιγάκι :) Εγώ προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει να χρησιμοποιήσω περγαμόντο αλλά αν δεν δοκιμάσεις δεν μπορείς να ξέρεις! Όσο για τις φορμίτσες έκανες πολύ καλά. Εγώ απλά έτυχε να τις βρω στο Hontos και είπα "αχά! τις θέλω!!!"
    #
    Σχόλιο από Garrett, 29-11-09  
    Οι θήκες σιλικόνης για παγάκια που τις βρίσκεις παντού και είναι και πάμφθηνες ΚΑΙ σε διάφορα σχέδια, δεν είναι καλή λύση? έ? έ?
    #
    Σχόλιο από Garrett, 29-11-09  
    Έχει ήδη αναφερθεί και δεν το πρόσεξα.Συγνώμη:-(
    #
    Σχόλιο από delicious, 29-11-09  
    Garrett, οι θήκες σιλικόνης για παγάκια που αναφέρεις, επειδή είχα δει και εγώ κάτι πολύ ωραίες με την hello kitty (και δεν ήταν και φθηνές) και ήθελα να τις αγοράσω για να φτιάχνω σε αυτές σοκολατάκια, έγραφαν ότι δεν είναι κατάλληλες για άλλα υγρά εκτός από νερό!!!
    Θέλει μεγάλη προσοχή και ειδικά όσον αφορά τις φθηνές θήκες από jumbo, έχω ένσταση ακόμη και για την χρήση για την οποία προορίζονται!
    #
    Σχόλιο από Αίας, 30-11-09  
    Κάνω και εγώ αυτά τα σοκολατάκια αλλά αντί για βούτυρο βάζω 1 κ.γ. καλαμποκέλαιο ή σπορέλαιο. Βάζω πρώτα λίγη σοκολάτα στις θήκες και στη συνέχεια βάζω λιγη μερέντα ή ένα φουντούκι ή ένα από τα βύσσινα που μου έμειναν από το λικέρ βύσσινο που κάνω κάθε καλοκαίρι. Όσο για τις θήκες, συμφωνώ με την Delicious, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί ειδικά με τα πλαστικά τα οποία δεν είναι όλα κατάλληλα να έρχονται σε επαφή με όλα τα τρόφιμα.
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 2-12-09  
    Αίας σε ευχαριστώ για τα πιρουνάκια :) Όντως, πρέπει να είμαστε προσεχτικοί με τα σκεύη που χρησιμοποιούμε και να διαβάζουμε προσεχτικά τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία.
    #
    Σχόλιο από lenale, 19-4-10  
    Έβαλα γλυκό του κουταλιού περγαμόντο ψιλοκομμένο. Υπέροχα!!!
    #
    Σχόλιο από karavour, 24-9-10  
    Τελικά τα έκανα. Έφαγα τα πρώτα 4 μόνη μου... Δεν είχα γλυκο του κουταλιού και έβαλα κερασάκια μαρασκίνο. Ήταν πολυ ωραία. Το βούτυρο γιατί χρειάζεται? για να γυαλισει η σοκολάτα?
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 24-9-10  
    karavour, το βούτυρο βοηθάει τη σοκολάτα να γίνει λεία και γυαλιστερή :) Σε ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από sinfulsonia, 29-3-11  
    με σπιτικο γλυκο κερασι απο τα χερακια της μαμας ... αμε!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 29-3-11  
    Σίγουρα το σπιτικό γλυκό κάνει τη διαφορά! Σε ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια :)
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 30-3-11  
    ποσα κομματια βγαινουν? με την πρωτη ευκαιρια θα τα κανω και θα επιστρεψω!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 30-3-11  
    Εγώ είχα φτιάξει 15 κομμάτια, χρησιμοποιώντας φόρμα σιλικόνης για σοκολατάκια.
    #
    Σχόλιο από lianaki, 13-12-11  
    Φοίβη μου θα δοκιμάσω να τα φτιάξω τώρα στις γιορτές.
    Να κάνω μια ερώτηση; Πως μπορούμε να κάνουμε σοκολατάκια γεμιστά με λικέρ;
    Πολλά θέλω εεε...;;;
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    15 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Μαργαρίτα 4, 27-11-09  
    Πολύ νόστιμα και απαραίτητα σε στιγμές υπογλυκεμιας!...Συγχαρητηρια.
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 27-11-09  
    Μαργαρίτα μου έχεις δίκαιο! Σε ευχαριστώ πολύ και για τα πιρουνάκια :)
    #
    Σχόλιο από Garrett, 29-11-09  
    Οι θήκες σιλικόνης για παγάκια που τις βρίσκεις παντού και είναι και πάμφθηνες ΚΑΙ σε διάφορα σχέδια, δεν είναι καλή λύση? έ? έ?
    #
    Σχόλιο από Garrett, 29-11-09  
    Έχει ήδη αναφερθεί και δεν το πρόσεξα.Συγνώμη:-(
    #
    Σχόλιο από delicious, 29-11-09  
    Garrett, οι θήκες σιλικόνης για παγάκια που αναφέρεις, επειδή είχα δει και εγώ κάτι πολύ ωραίες με την hello kitty (και δεν ήταν και φθηνές) και ήθελα να τις αγοράσω για να φτιάχνω σε αυτές σοκολατάκια, έγραφαν ότι δεν είναι κατάλληλες για άλλα υγρά εκτός από νερό!!!
    Θέλει μεγάλη προσοχή και ειδικά όσον αφορά τις φθηνές θήκες από jumbo, έχω ένσταση ακόμη και για την χρήση για την οποία προορίζονται!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 2-12-09  
    Αίας σε ευχαριστώ για τα πιρουνάκια :) Όντως, πρέπει να είμαστε προσεχτικοί με τα σκεύη που χρησιμοποιούμε και να διαβάζουμε προσεχτικά τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία.
    #
    Σχόλιο από sinfulsonia, 29-3-11  
    με σπιτικο γλυκο κερασι απο τα χερακια της μαμας ... αμε!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 29-3-11  
    Σίγουρα το σπιτικό γλυκό κάνει τη διαφορά! Σε ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια :)
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 30-3-11  
    ποσα κομματια βγαινουν? με την πρωτη ευκαιρια θα τα κανω και θα επιστρεψω!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 30-3-11  
    Εγώ είχα φτιάξει 15 κομμάτια, χρησιμοποιώντας φόρμα σιλικόνης για σοκολατάκια.
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 13-12-11  
    Και εγώ θέλω να φτιάξω σοκολατάκια γεμιστά με λικέρ! Θα το διερευνήσω και θα σε ενημερώσω σχετικά :)
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 21-2-12  
    Πολυ πολυ νοστιμα εγω δεν ειχα γλυκο κερασι και τα εφτιαξα με γλυκο βυσσινο!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 2-9-13  
    Αυτό γίνεται για να είναι πλήρως καλυμμένο το κερασάκι. Αν το βάλουμε πρώτο και απλώς το περιχύσουμε με σοκολάτα, μετά στο ξεφορμάρισμα θα φαίνεται. Αν αυτό δεν σε ενοχλεί μπορείς να το κάνεις έτσι.
    #
    Σχόλιο από Μαρια η Κύπρια, 19-11-13  
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 19-11-13  
    Ευχαριστώ πολύ Μαρία μου!

    9 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από karavour, 19-11-09  
    Ωραία φαίνονται. Εγώ που δεν έχω τέτοια φόρμα όμως πώς θα τα κάνω; Που τις πουλάνε αυτές τις φόρμες;
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 19-11-09  
    Εγώ την αγόρασα από το Ηοndos Center.
    #
    Σχόλιο από Μαργαρίτα 4, 28-11-09  
    τις φορμες σιλικονης για σοκολατακια τις εχουν και τα cookshop(εγω τα πηρα 8e για 15 σοκολατακια).Ελπιζω να βοηθησα!
    #
    Σχόλιο από Fatsoula3, 29-11-09  
    Ενδιαφέρον ακούγεται και θέλω να το δοκιμάσω. Θα ταίριαζε άραγε η σοκολάτα με γλυκό περγαμόντο? Το έχετε δοκιμάσει ποτέ? Όσο για τις φορμίτσες σιλικόνης κάνουν και αυτές για τα παγάκια τη δουλειά τους, εγώ έχω πάρει από Ικέα και Jumbo και είναι και πολύ φτηνές και μια χαρά για αυτή τη δουλειά!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 29-11-09  
    Fatsoula3 πρέπει να πειραματιστείς λιγάκι :) Εγώ προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει να χρησιμοποιήσω περγαμόντο αλλά αν δεν δοκιμάσεις δεν μπορείς να ξέρεις! Όσο για τις φορμίτσες έκανες πολύ καλά. Εγώ απλά έτυχε να τις βρω στο Hontos και είπα "αχά! τις θέλω!!!"
    #
    Σχόλιο από karavour, 24-9-10  
    Τελικά τα έκανα. Έφαγα τα πρώτα 4 μόνη μου... Δεν είχα γλυκο του κουταλιού και έβαλα κερασάκια μαρασκίνο. Ήταν πολυ ωραία. Το βούτυρο γιατί χρειάζεται? για να γυαλισει η σοκολάτα?
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 24-9-10  
    karavour, το βούτυρο βοηθάει τη σοκολάτα να γίνει λεία και γυαλιστερή :) Σε ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από lianaki, 13-12-11  
    Φοίβη μου θα δοκιμάσω να τα φτιάξω τώρα στις γιορτές.
    Να κάνω μια ερώτηση; Πως μπορούμε να κάνουμε σοκολατάκια γεμιστά με λικέρ;
    Πολλά θέλω εεε...;;;
    #
    Σχόλιο από Μίου, 2-9-13  
    Γιατί αλείφουμε με πινέλο το θηκάκι που μπαίνει η σοκολάτα; Είναι απαραίτητο ή μπορούμε να το παραλείψουμε αυτό το βήμα;

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Αίας, 30-11-09  
    Κάνω και εγώ αυτά τα σοκολατάκια αλλά αντί για βούτυρο βάζω 1 κ.γ. καλαμποκέλαιο ή σπορέλαιο. Βάζω πρώτα λίγη σοκολάτα στις θήκες και στη συνέχεια βάζω λιγη μερέντα ή ένα φουντούκι ή ένα από τα βύσσινα που μου έμειναν από το λικέρ βύσσινο που κάνω κάθε καλοκαίρι. Όσο για τις θήκες, συμφωνώ με την Delicious, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί ειδικά με τα πλαστικά τα οποία δεν είναι όλα κατάλληλα να έρχονται σε επαφή με όλα τα τρόφιμα.
    #
    Σχόλιο από lenale, 19-4-10  
    Έβαλα γλυκό του κουταλιού περγαμόντο ψιλοκομμένο. Υπέροχα!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...

    Σχετικές οδηγίες

    Φτιάχνουμε σοκολατάκια
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.9737
           
           
    (38)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 205 αγαπημένων συνταγών, του/της lianaki
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 186 αγαπημένων συνταγών, του/της deppymoud
    ΕΦΗ ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
    Ένα βιβλίο 348 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Χριστούγεννα
    Ένα βιβλίο 69 αγαπημένων συνταγών, του/της lianaki
    Γλυκα σοκολατενια!!
    Ένα βιβλίο 41 αγαπημένων συνταγών, του/της vasiliki ver