Σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς και πορτοκάλι

Μαγειρεύτηκε 6 φορές
Nanna
Nanna @nanna
,

Γίνονται εύκολα, με ξηρούς καρπούς της προτίμησής σας (καρύδι, φουντούκι,εγώ έβαλα φυστίκι Αιγίνης που μου αρέσει) κι έχουν την μυρωδιά του πορτοκαλιού.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι της ξαδέρφης μου και την έφτιαξα στη γιορτή μου για να κεράσω στη δουλειά. Εκείνη τη μέρα τέσσερις συνάδελφοι μου ζήτησαν τη συνταγή.Προσωπικά χρησιμοποίησα φυστίκι Αιγίνης γιατί μου αρέσει. Η ξαδέλφη μου χρησιμοποιεί φουντούκια, αλλά έχει δοκιμάσει και καρύδι, το οποίο της αρέσει αλλά το θεωρεί ακριβό.Θέλει λίγο προσοχή να μην ακουμπήσουν τα σοκολατάκια μεταξύ τους όσο είναι ζεστή ακόμα η σοκολάτα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
  1. 1/2 κιλό ξηρούς καρπούς (καρύδι ή φουντούκι ή φυστίκι Αιγίνης)
  2. φλούδες από 4-5 χοντρόφλουδα πορτοκάλια (αν είναι μεγάλα βάλτε 4, αν είναι κανονικά βάλτε 5)
  3. 5 κ. σ. τριμμένα μπισκότα πτι μπερ
  4. 1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
  5. 4-5 πλάκες σοκολάτα κουβερτούρα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τρίβετε τους ξηρούς καρπούς. Κόβετε σε λεπτές φέτες τις φλούδες πορτοκάλι και τις βράζετε με λίγο νερό (να τις σκεπάζει) ώστε να μαλακώσουν (όχι να λιώσουν). Τις περνάτε από το μπλέντερ και τις ανακατεύετε με τους ξηρούς καρπούς, τα μπισκότα και τη ζάχαρη.

  2. 2

    Πλάθετε μπαλάκι στο μέγεθος ενός καρυδιού.

  3. 3

    Βάζετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και σε χαμηλή φωτιά ώστε να λιώσει και βουτάτε ένα ένα τα καρυδάκια του μείγματος των ξηρών καρπών. Τα ακουμπάτε σε λαδόκολλα με προσοχή να μην είναι κολητά το ένα στο άλλο και τα βάζετε στο ψυγείο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (6)

Σχόλια (15)

ouraniaxira
ouraniaxira @ourania10
Φαίνεται πολύ ωραία. Επειδή αποφεύγουμε τη ζάχαρη, μπορεί να ελαττωθεί η ποσότητα?

Από

Nanna
Nanna @nanna
στις
,

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα

Κορυφαία αναζήτηση σε