Σοκολατάκια με μέλι, ξηρούς καρπούς και κορν φλέικς
Λίγα μυστικά ακόμα
Για όλα τα συστατικά (πέραν της σοκολάτας) ισχύει ότι καθοδηγούμαστε από τις γευστικές μας προτιμήσεις! Οι παραπάνω ποσότητες είναι ενδεικτικές, αλλά ακόμα και αν τις ακολουθήσετε κατά γράμμα το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει. Επιπλέον, καλό είναι να μην παραλείψετε τους αλατισμένους ξηρούς καρπούς, το αλάτι τους πάει πολύ!
Υλικά
-
125 γρ. κουβερτούρα υγείας ή γάλακτος
-
3 κ.σ. μέλι
-
2 περίπου κ.σ. βούτυρο αγελάδος ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
-
1 χούφτα αμύγδαλα ωμά
-
3/4 φλ. νιφάδες καλαμποκιού σκέτες
-
1 χούφτα φιστίκια πίνατς (αλατισμένα)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και την λιώνουμε στο μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
-
2
Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει καλά κι αυτό και μετά το μέλι, ανακατεύοντας να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
-
3
Στο multi βάζουμε τα αμύγδαλα και τα φιστίκια, τα τρίβουμε να γίνουν μικρά κομμάτια και ύστερα βάζουμε στο κάδο τις νιφάδες καλαμποκιού και τα τρίβουμε ακόμα λίγο, με προσοχή να μην γίνουν οι νιφάδες σκόνη.
-
4
Ρίχνουμε το μείγμα ξηρών καρπών στο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ (κουτάλα ζαχαροπλαστικής, αλλιώς με ένα κουτάλι ή κουτάλα ξύλινη) ώστε να πάνε οι ξηροί καρποί παντού.
-
5
Με 2 κουταλάκια του γλυκού δημιουργούμε μπουκίτσες από το μείγμα, τις οποίες τις ακουμπάμε σε μια λαδόκολλα να στεγνώσουν. Μόλις στεγνώσουν τις βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να σταθεροποιηθούν.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια